Rusya MB/Nabiullina:
- Bankalardan kredilerini yeniden yapýlandýrmalarýný istedik
- Ulusal ödeme sistemi kartlarý iþlemlere devam edecek
Kaynak: Bloomberg HT
Rusya MB/Nabiullina:
- Bankalardan kredilerini yeniden yapýlandýrmalarýný istedik
- Ulusal ödeme sistemi kartlarý iþlemlere devam edecek
Kaynak: Bloomberg HT
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Putin, Recep'i, ekonomik yaptýrýmlarla dize getirmiþti.
Þimdi, ayný þey kendi baþýna geliyor.
Lukasenko 28 yýl, Putin 23 yýl olmuþ.
ABD boþuna maksimum 8 yýl demiyor.
Kimler geldi ,kimler geçti.
Putin, Lukasenko, Erdoðan hala görevde.
THY, Ukrayna ve Moldova'ya uçuþ durdurma kararýný 15 Mart'a kadar uzattý
Türk Hava Yollarý (THY), Rusya'nýn saldýrýlarý nedeniyle Ukrayna hava sahasýnýn sivil uçuþlara kapatýlmasý üzerine Ukrayna ve Moldova için alýnan seferleri durdurma kararýný 15 Mart'a kadar uzattý.
Alýnan bilgeye göre, yayýmlanan notam üzerine THY, 24 Þubat'ta durdurduðu Ukrayna ve Moldova seferlerini 15 Mart saat 23.59'a kadar yapmama kararý aldý.
THY, Rusya'nýn Soçi ve Rostov kentleri ile Belarus'un baþkenti Minks'e sefer iptallerini de 2 Mart'a kadar uzattý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
ABD ve müttefikleri, 60 milyon varil petrol rezervini serbest býrakmayý deðerlendiriyor-Bloomberg muhabiri
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Epgis : Akaryakýt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi
01/03/2022 tarihinde geçerli olmak üzere
Benzinde 49 KRÞ/LT indirim gerçekleþmiþtir.
Ýndirim oraný kadar ÖTV’de artýþ gerçekleþtiðinden pompa fiyatlarýnda deðiþiklik olmayacaktýr.
Epgis : Akaryakýt Fiyatlarýnda Ýndirim
01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Motorinde 96
Benzinde 23 KRÞ/LT
Pompa satýþ fiyatlarýnda indirim gerçekleþmiþtir.
Akaryakýt Ürünlerinde Fiyat Artýþý
01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
LPG Oto gazda 33 KRÞ/LT
Pompa satýþ fiyatlarýna yansýyacak þekilde artýþ olmuþtur.
ALMANYA BU RUSYA AMBARGOSUNDAN HER AN VAZGEÇEBÝLÝR
DEMEDÝ DEMEYÝN
Almanya'nýn Rus gazý bedelini SWIFT dýþýnda ödeme kanallarý olduðu bildirildi
Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlýðý Sözcüsü Beate Baron, Rusya'nýn SWIFT sisteminden çýkartýlmasý durumunda, Almanya'nýn bu ülkeden aldýðý doðal gazýn bedelini ödeyebileceði kanallar olduðunu bildirdi.
Berlin'de düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Baron, Rusya'ya yönelik yaptýrýmlarýn Avrupa'nýn en büyük ekonomisine sahip Almanya üzerindeki etkisinin tahmin edilmesinin þu an "imkansýz" olduðunu belirtti.
Baron, Batýlý ülkeler tarafýndan Rusya'nýn SWIFT sisteminden çýkartýlmasý durumunda, Almanya'nýn bu ülkeden aldýðý doðal gazýn faturasýný ödeyebileceði kanallar bulunduðunu kaydetti.
Ýhtiyacý olan doðal gaz ve kömürün yarýsýndan fazlasýný, ham petrolün ise yüzde 34'ünü Rusya'dan ithal eden Almanya, Rusya Ukrayna savaþýnýn ilk günlerinde Rus bankalarýna yönelik uygulanacak SWIFT kýsýtlamasý konusunda isteksiz davranmýþtý.
Geçen yýl Almanya'nýn Rusya'dan ithal ettiði ham petrol ve doðal gazýn bedeli yaklaþýk 20 milyar avro olarak hesaplandý. Rusya, bu enerji ödemelerini SWIFT sistemi üzerinden alýyordu.
Kaynak : Anadolu Ajansý
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Switzerland to adopt EU sanctions against Russia
After some soul-searching, neutral Switzerland will adopt all EU sanctions against Russia.
There will be no exceptions: five oligarchs have already been banned from entering Switzerland, the bank accounts of all 336 people on the EU’s list, including Vladimir Putin and Sergei Lavrov, will be frozen with immediate effect.
Swiss banks are believed to hold billions of dollars in Russian funds.
The country's air space is closed to Russian aircraft, while Swiss airlines have cancelled their flights to Russia.
Make no mistake, this is a huge step for Switzerland, which has often agonised over what being neutral actually means.
Today Swiss President Ignazio Cassis made it clear: the attack on Ukraine was an unacceptable attack on freedom and democracy, "playing into the hands of aggression is not neutral", neither is standing by while the Geneva Conventions, which Switzerland is home to, are "trampled underfoot".
Yer Ýmleri