Vatan topraðýndan vazgeçip masada anlaþsýn mý istiyorsun yani. Ruslar bize saldýrsa ülke topraklarýndan vazgeçip hayatta kalmayý mý yoksa vatan topraklarýný korumak için savaþmayý mý seçersin. Enterasan olan bence senin zihniyetin. Ayný senin söylemini kurtuluþ savaþýnda ATATÜRK için söylüyorlardý.
Son düzenleme : paRs; 07-03-2022 saat: 01:02.
Z a m a n ý S a t ý n A l a m a z s ý n !
Timur gelirken savaþmayalým boþuna, hem yeniliriz hem kan dökülür, boþa canlar gider diyen Mevlanayý büyük alim olarak görüp ger yýl törenler düzenleniyor )))
Söyleminiz alakasýz, Ukrayna zaten Rus topraðýydý, ayrýca çok sayýda Rus yaþýyor, kendileride kabul etmesede Rus tur
Ukranya %22 Rus
Kazakistan %25
Azerbeycan %35'i (1940'da)
Orasi zaten Rus diye bir savunma olamaz sn seer.
Kan dokulmesin, mantikli.
Kan dokulmezse manda olursun. Tarihlerini yazacaklarsa onlara bir sans cikti.
Benim temennim gelecegimiz icin, acili olsa da, bu isin maksimum uzamasi, bu diktatorun yaptiklarinin yanina kalmamasi.
Kesinlikle öyle. Birileri artýk bu acýmasýz Rus emperyalizmine son vermeli. Batý emperyalizmi çok mu iyi diyenler çýkacaktýr. Evet onlarýn emperyalizmi de acýmasýzdýr ancak Batý ülkelerinden Putin gibi diktatör çýkmasý bu çaðda çok zor. Yoksa Rusya'nýn Ukrayna ile de duracaðýný sanmýyorum. Adamlar kanun, hukuk tanýmaz ve aþýrý savaþcý bir devlet. Ukrayna'daki tüm liman þehirlerini ele geçirdikten sonra Karadeniz'de kuþ uçurtmazlar. Bizim balýkçýlar kendi karasularýmýzýn dýþýna bile çýkamazlar.
Batý bunu böyle gördüðü için þimdilik çatýþmadan, ambargolarla Ruslarýn bu savaþma direncini kýrmak istiyor. Bu savaþ birkaç ay sürerse Rus ekonomisi iyice kötüþelir ve Putin'in iç desteði de azalýr diye düþünüyorlar.
Ama el altýndan da Ukraynayý destekleyecekleri ve Rus kuvvetlerine ciddi zaiyat verdirecekleri kesin. Ben Putin'in kazansa da kaybeden olduðunu düþünüyorum. Batýyla entegre olamamýþ bir Rusya ekonomisi ne yapar ne eder bilemiyorum. Þimdilik 3.dünya savaþý çýkmamýþ olsa da Batý tarafýndan demir perde dönemi baþlatýldý fiilen.
Bu hafta Rus petrolüne de ambargo gelebilir. Bu süreçten venezuella, Ýran, Araplar karlý çýkacaklar gibi görünüyor þimdiden.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
[img]https://pbs.twimg.com/media/FNGEgroXwAAa2**?format=jpg&name=medium[/img]
Link koyamiyorsun. URL'de A/Q gecince blokluyor. 2 harfli seyi bloklamak da biraz ekstrim.
Ratings agency Moody’s considers the country more likely to default on its debts than Ir**, Ecuador or Ethiopia
It reduced Russia’s creditworthiness by four rungs from a “B3” grade to “Ca”. It is the second-lowest grade at Moody’s, and only collapsed economies Venezuela and Lebanon have a sovereign debt rating below “Ca”.
Yer Ýmleri