
Originally Posted by
Denizdenizli61
Adam gündemde uzun zaman kendini yer bulamadi unutulmamak için konuþmuþ. Saros,Kavala vs.
Ayný röportaj da olmazsa olmazý Reis guzellemesi;
Türkiye küreselleþmeye teslim olmadý. Bunu yaparken de tarihin kendisine sunduðu bölgesel ticari iliþkileri iyi kurdu. Bütün bu iliþkiler aðýný bozmak istemelerine raðmen bunu baþardý. Eðer küreselleþmeye teslim olsaydý yani küresel kulüplere, küresel þampiyon ülkelere teslim olsaydý Ukrayna'dan daha zor duruma düþerdi. Daha büyük maliyetler öderdik. Kendi göbeðini kendi kesti. Bu Tayyip Erdoðan modelidir. Dünyanýn, 21. yüzyýla Tayyip Erdoðan modeli dýþýnda bir modelle yürümesi mümkün deðil. Bütün ülkeler bu modelin etrafýnda toparlanmalýdýr. Çünkü küreselcilerin, küresel kulüpte at koþturanlarýn dünyaya verebilecek yeni bir þeyleri yok. Artýk alt ülkeler, orta ülkelerin hepsinin odaðý Türkiye'dir. Altýný çizerek söylüyorum model Türkiye'dir.
Ve devamýnda Chp, Kilicdaroglu çakmasý.
(Burada uyanýklýk var CHP ile Kilicdaroglu'nu ayrý tutuyor.)
Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Diyarbakýr ziyareti bir siyasi parti genel baþkanýnýn yapabileceði en son ziyarettir. Çünkü Kýlýçdaroðlu CHP Genel Baþkaný olarak oraya gitmedi. PKK ve HDP'yi kurtarmak için gitti. Peki, Kýlýçdaroðlu'nun gücü PKK ile HDP'yi kurtarmaya yeter mi? Yetmez çünkü Cumhuriyet Halk Partililerin büyük bölümü bunu istemiyor. Kýlýçdaroðlu CHP'yi HDP þemsiyesinin altýna koymuþtur. Eðer siyasetin doðasýna aykýrý bir geliþme ortaya koyarsanýz muradýnýza ulaþamazsýnýz. Onun için Diyarbakýr ziyareti sönük geçmiþtir. Çünkü Kýlýçdaroðlu'nun muradý, CHP fikrini, felsefesini geleceðe taþýmak, halka anlatmak deðil. Onun bir tek muradý var, parti içerisindeki rakiplerini elimine etmek. Hem onlara hem de dýþ dünyadan kendisinden beklentisi olanlara mesaj verdi o kadar. Diyarbakýr annelerinin yeri HDP binasýnýn önüdür, cesareti olsaydý oraya da giderdi."
Sürekli belli bir kesime gönderme. Tamam küreselci olmadýn, nereye kanalize olacaksýn bu dünya düzeninde? Kendisi de emperyalist olan Rusya'nýn yanýnda mý? Baskýcý kominist Rejim olan Çin'in mi? Yoksa doðal kaynaklarýyla anti demokratik saltanatlar kurmuþ orta doðu mu?
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri