Limon bahçesinin çevresinde cinsini bilmediðim bir diþi köpek var, doðduðundan beri tanýr ve her gidiþimde karýnca kararýnca karnýný doyururum.
Ama hayat ona hiç adil davranmýyor, henüz 1 aylýk iken aracýn biri yolda kuyruðuna basarak kopmasýna sebebiyet vermiþ.
Ondan dolayý adýný kuyruksuz koydum. Yemeði gördüðünde kuyruðunu sallamasý gerekirken kuyruðu olmadýðýndan sallanýr ve vücudunun her tarafý oynar çok komik bir görüntüsü olurdu.
Yine de son derece neþeliydi kaný doydu mu ondan mutlusu olmazdý.
Sonra 6 aylýk iken bir trafik kazasý daha geçirdi neyse ki hafif sýyrýklarla atlattý, sonra aradan biraz daha zaman geçti yemeðini verdikten sonra koþarak uzaklaþýrken dikkatsiz aracýn biri daha çarptý, 3 gün havlayamadý ama sonra toparlardý.
Bunca badireyi atlattýktan sonra 1,5 yaþýna geldiðinde kýzgýnlýk dönemi gelip çattý, kuyruksuz olduðundan dolayý zavallý hemen hemen gelen her erkek köpekle çiftleþmek zorunda kaldý.
Sonra 2 aylýk hamilelik süreci yaþadý ve bilmediðim bir yerde doðum yapmýþ, görenler tam 8 tane yavrusu olduðunu söylediler yavrularda birbirinden þirinmiþ.
Ama kaderin daha ona oynayacaðý oyunlar yaþatacaðý kederler varmýþ,

ya yaþý küçük olduðundan veya bir rahatsýzlýðýndan dolayý memeleri yeterince çýkmadýðýndan (sadece 2 tane) yavrularýna emdiremediðinden yavrularýnýn hepsini kaybetmiþ.
Bu olay yaklaþýk 1 ay önce oldu ve kuyruksuz o kadar üzgün ki hala yas tutuyor, ilk 15 gün hiç yemek yemedi, þimdiler de ise sadece ölmemek için yiyor o kadar zayýf ve mutsuz ki, gözlerinde ki hüznü görünce içim parçalanýyor ama elimden de bir þey gelmiyor.
Çok yas tutan insan gördüm ama kuyruksuz gibi kederlisini hiç görmedim..
Yer Ýmleri