Originally Posted by
callandor
Selam,
Benim kafadaki karisiklik bu surecin sonuclanip sonuclanmayacagi yonunde. Olaki mecliste anlasma saglanamazsa secimlerin erkene cekilmesi icin meclisin feshedilmesi gerekiyor. Bunun da 60 gun oncesinden yapilmasi lazim.
Diyelim secimi Mayis'a planladilar. Diyelim 14 Mayis. 60 gun geri gelin 14 MArt'ta meclisin feshedilmesi lazim.
E bazi isimler EYT maaslarinin Mart'ta alinabileceginden bahsetti.
Eger meclisi feshederlerse kanun manun cikmaz diye bekliyorum. Sanki oyalamalarinin nedeni bu diye dusunuyorum.
Gecenlerde gorduk, kostur kostur gelip oy kullandilar bazi konularda. Isteseler bu hafta cikar bu kanun.
Yasa haftaya meclise gelir, þubat ortasýna kadar yasalaþýr.
Þubatta yasa sonrasý ay sonuna kadar baþvuranlar, 1 marttan itibaren emekli sayýlýr ve maaþlarý iþler...nisan ayýnda da maaþlar çekilmeye baþlanýr.
Yasa þubatýn baþýnda çýktýktan sonra 10 þubatta baþvurma ile 25 þubatta baþvurma arasýnda fark yok...emeklilik 1 mart itibariyle maaþ hesaplanýr...sonraki ay maaþ alýnýr.
Olayýn geciktirilmesi konusu tamamen þark kurnazlýðý..ne kadar geç o kadar iyi diyor adamlar, bir ay az maaþ verseler 5-10 milyar az para ödemiþ oluruz diyorlar ay baþýna. Halbuki zaten sýkýntýda olan vatandaþ 2 ay geç maaþ alarak oy vereceði varsa da vermez...siyasi olarak ayaðýna sýkýyorlar bence.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri