Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 214/481 ÝlkÝlk ... 114164204212213214215216224264314 ... SonSon
Arama sonucu : 3845 madde; 1,705 - 1,712 arasý.

Konu: SGK Emeklilik Ýþlemleri

1.  Alýntý Originally Posted by temettuverimi Yazýyý Oku
    Büyük holdinglerin bazýlarý EYT den emekli olacak beyaz yakalýlarý çalýþtýrmayacýðýný duyurdu personeline. Bazýlarý da daha az ücretle çalýþtýracaðýný duyurdu. Bunlar benim bizzat yakýn çevremden öðrendiklerim.

Ben de emekli olup ufak tefek kendi iþlerimi yapmayý planlýyorum. Finansal açýdan bir sorun yaþayacaðýmý sanmýyorum ancak tek endiþem bir boþluða düþmüþ gibi olur muyum? Ya da sudan çýkmýþ balýk gibi olur muyum? Sosyal statü, çevre vs. gibi konularda zorluk çeker miyim? bunlarý düþünüyorum. Ama ciddi ciddi düþünüyorum. Sonum hayýrlý olur inþallah

Kafasý benim gibi karýþýk olan var mý? Deðiþik duygularda gidip gelen
    Büyük ihtimal ile boþluða düþersiniz, endiþelerinizde haklýsýnýz. Kendinize kendi seçeceðiniz ve yapmaktan zevk alacak biraz da mental olarak zorlayacak meþgaleler bulmanýz þart. Ýnsanlarýn aktif iþ hayatlarýný býrakýp tamamen emekli moduna geçmeleri durumunda iq leri bile düþüyor araþtýrmalara göre. Emekli demek benim tanýmýma göre yapmak istemediði þeyleri yapmayan, ama yapmaktan zevk aldýðý þeyleri yapan kiþi demektir.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

2.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    Büyük ihtimal ile boþluða düþersiniz, endiþelerinizde haklýsýnýz. Kendinize kendi seçeceðiniz ve yapmaktan zevk alacak biraz da mental olarak zorlayacak meþgaleler bulmanýz þart. Ýnsanlarýn aktif iþ hayatlarýný býrakýp tamamen emekli moduna geçmeleri durumunda iq leri bile düþüyor araþtýrmalara göre. Emekli demek benim tanýmýma göre yapmak istemediði þeyleri yapmayan, ama yapmaktan zevk aldýðý þeyleri yapan kiþi demektir.
    Tam da dediðiniz gibi, emeklilik psikolojisinin yanýnda iþ olarak da biraz kendimi zorlayacak farklý bir sürece gireceðim sanýrým.

Biraz belirsizlik, biraz endiþe, biraz heyecan, karýþýk duygular içindeyim. Ama þunu soruyorum kendime hep; þimdi deðilse ne zaman?

Yani þartlar bu kadar olgunlaþmýþken, iþ yerinden ayrýlmak için de emeklilik gibi makul bir gerekçem varken, kýrmadan dökmeden güzelce ayrýlabilirim diye düþünüyorum.

Bu süreç herkes için hayýrlý olur inþallah. Allah herkesin iþini rast getirsin.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

3.  Alýntý Originally Posted by callandor Yazýyý Oku
    Selam,
    Benim kafadaki karisiklik bu surecin sonuclanip sonuclanmayacagi yonunde. Olaki mecliste anlasma saglanamazsa secimlerin erkene cekilmesi icin meclisin feshedilmesi gerekiyor. Bunun da 60 gun oncesinden yapilmasi lazim.

Diyelim secimi Mayis'a planladilar. Diyelim 14 Mayis. 60 gun geri gelin 14 MArt'ta meclisin feshedilmesi lazim.

E bazi isimler EYT maaslarinin Mart'ta alinabileceginden bahsetti.

Eger meclisi feshederlerse kanun manun cikmaz diye bekliyorum. Sanki oyalamalarinin nedeni bu diye dusunuyorum.

Gecenlerde gorduk, kostur kostur gelip oy kullandilar bazi konularda. Isteseler bu hafta cikar bu kanun.
    Yasa haftaya meclise gelir, þubat ortasýna kadar yasalaþýr.

Þubatta yasa sonrasý ay sonuna kadar baþvuranlar, 1 marttan itibaren emekli sayýlýr ve maaþlarý iþler...nisan ayýnda da maaþlar çekilmeye baþlanýr.

Yasa þubatýn baþýnda çýktýktan sonra 10 þubatta baþvurma ile 25 þubatta baþvurma arasýnda fark yok...emeklilik 1 mart itibariyle maaþ hesaplanýr...sonraki ay maaþ alýnýr.

Olayýn geciktirilmesi konusu tamamen þark kurnazlýðý..ne kadar geç o kadar iyi diyor adamlar, bir ay az maaþ verseler 5-10 milyar az para ödemiþ oluruz diyorlar ay baþýna. Halbuki zaten sýkýntýda olan vatandaþ 2 ay geç maaþ alarak oy vereceði varsa da vermez...siyasi olarak ayaðýna sýkýyorlar bence.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

4.  Alýntý Originally Posted by temettuverimi Yazýyý Oku
    Büyük holdinglerin bazýlarý EYT den emekli olacak beyaz yakalýlarý çalýþtýrmayacýðýný duyurdu personeline. Bazýlarý da daha az ücretle çalýþtýracaðýný duyurdu. Bunlar benim bizzat yakýn çevremden öðrendiklerim.

Ben de emekli olup ufak tefek kendi iþlerimi yapmayý planlýyorum. Finansal açýdan bir sorun yaþayacaðýmý sanmýyorum ancak tek endiþem bir boþluða düþmüþ gibi olur muyum? Ya da sudan çýkmýþ balýk gibi olur muyum? Sosyal statü, çevre vs. gibi konularda zorluk çeker miyim? bunlarý düþünüyorum. Ama ciddi ciddi düþünüyorum. Sonum hayýrlý olur inþallah

Kafasý benim gibi karýþýk olan var mý? Deðiþik duygularda gidip gelen
    6 yýldýr erken emekliyim...nasipse EYT den de faydalanacaðým...sosyal ortam vs hepsi hikaye...eðer ekonomik olarak sýkýntý çekmeyecek ve yaþam standardýn düþmeyecekse, bir de evde birlikte daha çok vakit geçireceðiniz için hatunla dalaþmayacaksanýz, hiç bir sýkýntý olmaz...dünya varmýþ dersin, Allah tüm beyaz yakaya eli ayaðý tutuyorken emeklilik nasip etsin.

Bir de kendimize neden 70-80 yýl ömür biçiyoruz...belki 60 da, belki daha erken öldük..planlarý 60 da ölürüm diye yapýn, bu dünyada yapmak isteyip de bugüne kadar yapmadýðýnýz þeyleri yapmaya çalýþýrsýnýz.

özetle iþin ekonomi tarafýn iyi planlarsan ve aile huzurun yerindeyse, ne kadar erken o kadar iyi kurumsal hayattan ayrýlmak.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

5.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    yapma kardeþ, sonunda beyaz yakaya emeklilik günleri kursu açacaðým...yok böyle þeyler...kandýrmayýn kendinizi, ne kadar erken kurutlursanýz o kadar iyi kurumsal hayattan.

ha, abi ben iþ yerinde çok mutluyum, iþ ortamýmý ve arkadaþlarýmý çok seviyorum..çalýþmak beni yormuyor, hatta dinç tutuyor..her gün sabah 6 da kalkýp iþe þarký söyleyerek gidiyorum diyorsan...zaten sen dünyada cenneti bulmuþsun, orda kalabildiðin kadar kal derim.

Benim lafým of layarak uyanana, lanet ederek iþe gidene...planýnýzý iyi yapýn ve mümkün olduðunca erken ayrýlýn kurumsal hayattan...bir hayat hakkýmýz var ve ne zaman sonlanacaðýný bilmiyorsun, ona göre planlamanýzý yapýn.
    Son düzenleme : Cautionary; 18-01-2023 saat: 11:00.

6. Benim hayat felsefem verimlilik üzerine kurulu. Bir gün bile iþe küfrederek gitmedim, bir gün bile hastayým, iþim çýktý vs diyerek iþi ekmedim. Babamýn cenazesinde bile kritik bir konu için gelen telde 10 dk konuyu izah ettim.

Ki, babamýn vefatý hayatý sorgulamama ve kendimi bulmama sebep oldu ve erken emeklilik kararýmý 30 yaþýnda aldým, 40 da da erken emekli oldum.

Çalýþan mutluysa verimliliði yüksektir, eðer ekonomik olarak mutsuz olduðu iþi býrakma þansý varsa o iþi býrakmalý, býraktýðý iþi çok daha mutlu ve verimli bir þekilde alttan gelen baþka birileri yapmalý. Bugün baþta kamuda, beyaz yaka tabir ettiðimiz üst sýnýf iþlerde çalýþanlarýn üçte ikisi mutsuz olduðu, hatta nefret ettiði iþi yapýyor..Tek amaç para kazanmak. Bu durum ülke olarak inanýlmaz verimsizliðe sebep oluyor. Ekonomik olarak daha iyi bir alternatifi yoksa bir þey diyemem tabi, ama þansý olan mutsuz olduðu iþte kalmakta ýsrarcý olmamalý. Bu hem kendisi, hem de ülke için çok daha iyi.

Daha ünideyken çalýþmak istediðim þirkette iþe baþlamak nasip oldu, iþimi de çok severek yaptým. Sanki benim için tasarlanmýþ bir iþti. Dolayýsýyla gayet baþarýlýydým da, ama bir yerden sonra sýkýlmaya baþladýðýmý, motivasyonumun azaldýðýný hissettim ve ayrýlmaya karar verdim.

Þu an, Allah nazardan saklasýn, hayatýmýn en mutlu günlerini yaþýyorum. Çocuklarýmýn eðitimiyle bire bir ilgileniyorum, özel koçluk yapýyorum sayýlýr.

Tabi, planlamacý olmanýn avantajlarýný da yaþadým, her þeyi gayet iyi planladým, dolayýsýyla a-b-c senaryolarým hazýr olduðu için bir zorluk yaþamadým. Ayrýca PMP sertifikam da vardý, bunun bile avantajý oldu.

Yani demem o ki, benim için iþler mükemmel gitti...Yakýn çevremde 10-15 emekkli arkadaþým da var..Hiç birinde piþmanlýk, ah o iþ yeri günleri dediðini duymadým. Kaldý ki, bizim çalýþtýðýmýz yer belki de TR de çalýþýlabilecek en iyi 2-3 büyük þirketten biriydi. En azýndan 20 yýl önce öyleydi, son 10 yýl her þeyde olduðu gibi orada da kötüye gidiþ oldu tabi. Ayrýlma kararýmda bunun da etkisi vardý.

Ama çok da etki altýnda da kalmayýn. Benim ve çevrem için mükemmel giden senaryo sizin için farklý geliþebilir. Dediðim gibi ekonomik durumu/geliþecek sosyal süreçleri planlayabilme yeteneði önemli. Aile içi uyum ve huzur en önemli konu zaten. Bir de yaþam standardý en azýndan ayný kalmalý, hatta mümkünse kademe kademe iyileþtirilmeli, boþ vakit artýnca sosyal hayatta para harcama seçenekleri de çoðalýyor tabi

7.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    6 yýldýr erken emekliyim...nasipse EYT den de faydalanacaðým...sosyal ortam vs hepsi hikaye...eðer ekonomik olarak sýkýntý çekmeyecek ve yaþam standardýn düþmeyecekse, bir de evde birlikte daha çok vakit geçireceðiniz için hatunla dalaþmayacaksanýz, hiç bir sýkýntý olmaz...dünya varmýþ dersin, Allah tüm beyaz yakaya eli ayaðý tutuyorken emeklilik nasip etsin.

Bir de kendimize neden 70-80 yýl ömür biçiyoruz...belki 60 da, belki daha erken öldük..planlarý 60 da ölürüm diye yapýn, bu dünyada yapmak isteyip de bugüne kadar yapmadýðýnýz þeyleri yapmaya çalýþýrsýnýz.

özetle iþin ekonomi tarafýn iyi planlarsan ve aile huzurun yerindeyse, ne kadar erken o kadar iyi kurumsal hayattan ayrýlmak.
    Sayýn hocam, güzel yorumlarýnýz için çok teþekkürler.

Aynen yazdýklarýnýz gibi, iþe þarký söyleyerek gitmiyorum maalesef Hatta bazen çok yorulduðumu hissediyorum. Daha geçen ay mesai yaptýðým arkadaþlar "ne kadar gerginsin, sana bir þey sormaya çekiniyoruz" gibisinden þeyler söylediler. Hakikaten gerginliðimin ben de farkýndayým. Hayatta kolay iþ yok, her iþin kendine göre zorluðu var, bunun bilincindeyim fakat iþin stresi insaný bazen çok yýpratýyor, yoruyor ve sadece bir tane hayatýmýz var. Yaþlandýðýmda keþke deneseydim, zamanýnda bunu yapsaydým dememek istiyorum.

EYT kesinleþmeden önce de ayrýlma duygularým depreþip duruyordu, eyt netleþtikten sonra bu konuda daha çok cesaret buldum kendimde.

Finansal olarak da çok sorun yaþamam diye düþünüyorum. Zaten az çok bir emekli maaþý olacak, temettü gelirlerim de var. Sadece maaþlý düzenden yeni düzene geçiþ hem benim için hem eþim için biraz alýþmamýz gereken bir süreç olacak.

"Maaþ baðýmlýk gibidir býrakmasý zordur" gibi bir þey okumuþtum. Biraz bu kýsmý törpülemem gerekiyor.

27 sene baþkalarý için çalýþtým artýk kendim için çalýþacaðým diyorum. "Ýnþallah emekli oldum, kendi iþimin baþýna geçtim." diye yazmak da nasip olur artýk.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

8.  Alýntý Originally Posted by callandor Yazýyý Oku
    Selam,
    Benim kafadaki karisiklik bu surecin sonuclanip sonuclanmayacagi yonunde. Olaki mecliste anlasma saglanamazsa secimlerin erkene cekilmesi icin meclisin feshedilmesi gerekiyor. Bunun da 60 gun oncesinden yapilmasi lazim.

Diyelim secimi Mayis'a planladilar. Diyelim 14 Mayis. 60 gun geri gelin 14 MArt'ta meclisin feshedilmesi lazim.

E bazi isimler EYT maaslarinin Mart'ta alinabileceginden bahsetti.

Eger meclisi feshederlerse kanun manun cikmaz diye bekliyorum. Sanki oyalamalarinin nedeni bu diye dusunuyorum.

Gecenlerde gorduk, kostur kostur gelip oy kullandilar bazi konularda. Isteseler bu hafta cikar bu kanun.
    Olmayacak þey deðil.

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...demde-7560080/
    Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 214/481 ÝlkÝlk ... 114164204212213214215216224264314 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •