Benim hayat felsefem verimlilik üzerine kurulu. Bir gün bile iþe küfrederek gitmedim, bir gün bile hastayým, iþim çýktý vs diyerek iþi ekmedim. Babamýn cenazesinde bile kritik bir konu için gelen telde 10 dk konuyu izah ettim.
Ki, babamýn vefatý hayatý sorgulamama ve kendimi bulmama sebep oldu ve erken emeklilik kararýmý 30 yaþýnda aldým, 40 da da erken emekli oldum.
Çalýþan mutluysa verimliliði yüksektir, eðer ekonomik olarak mutsuz olduðu iþi býrakma þansý varsa o iþi býrakmalý, býraktýðý iþi çok daha mutlu ve verimli bir þekilde alttan gelen baþka birileri yapmalý. Bugün baþta kamuda, beyaz yaka tabir ettiðimiz üst sýnýf iþlerde çalýþanlarýn üçte ikisi mutsuz olduðu, hatta nefret ettiði iþi yapýyor..Tek amaç para kazanmak. Bu durum ülke olarak inanýlmaz verimsizliðe sebep oluyor. Ekonomik olarak daha iyi bir alternatifi yoksa bir þey diyemem tabi, ama þansý olan mutsuz olduðu iþte kalmakta ýsrarcý olmamalý. Bu hem kendisi, hem de ülke için çok daha iyi.
Daha ünideyken çalýþmak istediðim þirkette iþe baþlamak nasip oldu, iþimi de çok severek yaptým. Sanki benim için tasarlanmýþ bir iþti. Dolayýsýyla gayet baþarýlýydým da, ama bir yerden sonra sýkýlmaya baþladýðýmý, motivasyonumun azaldýðýný hissettim ve ayrýlmaya karar verdim.
Þu an, Allah nazardan saklasýn, hayatýmýn en mutlu günlerini yaþýyorum. Çocuklarýmýn eðitimiyle bire bir ilgileniyorum, özel koçluk yapýyorum sayýlýr.
Tabi, planlamacý olmanýn avantajlarýný da yaþadým, her þeyi gayet iyi planladým, dolayýsýyla a-b-c senaryolarým hazýr olduðu için bir zorluk yaþamadým. Ayrýca PMP sertifikam da vardý, bunun bile avantajý oldu.
Yani demem o ki, benim için iþler mükemmel gitti...Yakýn çevremde 10-15 emekkli arkadaþým da var..Hiç birinde piþmanlýk, ah o iþ yeri günleri dediðini duymadým. Kaldý ki, bizim çalýþtýðýmýz yer belki de TR de çalýþýlabilecek en iyi 2-3 büyük þirketten biriydi. En azýndan 20 yýl önce öyleydi, son 10 yýl her þeyde olduðu gibi orada da kötüye gidiþ oldu tabi. Ayrýlma kararýmda bunun da etkisi vardý.
Ama çok da etki altýnda da kalmayýn. Benim ve çevrem için mükemmel giden senaryo sizin için farklý geliþebilir. Dediðim gibi ekonomik durumu/geliþecek sosyal süreçleri planlayabilme yeteneði önemli. Aile içi uyum ve huzur en önemli konu zaten. Bir de yaþam standardý en azýndan ayný kalmalý, hatta mümkünse kademe kademe iyileþtirilmeli, boþ vakit artýnca sosyal hayatta para harcama seçenekleri de çoðalýyor tabi

Yer Ýmleri