Arkadaþlar,
Askerlik borçlanmasý yapmadan önce ve sonrasý emekli maaþý ne kadar fark ediyor . bu þekilde maaþýný yükselten oldu mu?
Tavandan bile yatýrsanýz, max 350-400 lira artar. Ýnanýn verdiðiniz paraya deðmez. O parayý vadeli mevduata yatýrsanýz daha çok kazanýrsýnýz.
Genellikle askerlik/doðum borçlanmasý eksik prim gününü tamamlamak için kullanýlýr.
Ya da, uzun vade sigorta baþlangýcýnýzdan evvel askerliðinizi yapmýþsanýz, iþe giriþ tarihini geriye çekmek için askerlik borçlanmasý yapýlýr.
Bunun dýþýnda emekli aylýðýný yükseltmek için askerlik borçlanmasý yapmak doðru olmayacaktýr.
Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Emekli olanlara hayýrlý olsun. Bu deprem olayý beni bitirdi. Ýstesemde olamýyorum.. Bu günlerede þükür diyelim.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Cevap için teþekkür ederim,
Herkes emeklilik hayýrlý olsun .
Ateþ düþtüðü yeri yakýyor. Biz bile 1000 lerce km ötede, doðrudan bir yakýnýmýz etkilenmemiþ olsa bile, insani duygularla, çok etkilendik. Ben de kendime gelemedim. Hayattan lezzet alma olayý çok azaldý.
Borsa, piyasa vs artýk cazip gelmiyor. Yazlarý 3-4 y olan köy hayatý modumu, her yýl arttýrmayý düþünüyorum. 3-4 yýl sonra memlekete tamamen yerleþmiþ olurum. Ýstteki evi tutarým, istte turistik takýlýrým 3-4 yýl sonra.
Bu arada, tekrar geçmiþ olsun diyeyim, kolay deðil, Allah yardýmcýnýz olsun.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri