En ktl SSK alanlara ve SS Kurumuna yaptlar,1980 darbesinden sonra kasada para yoktu 70 cente muhta olduumuz yllard,sendikacydm devaml verileri bizimlen paylard SSK,yaklak kasasnda 10 milyar dolar karl paras vard deerli menkuller haricinde,bunu defalarca yazdm belirttim 40 senedir,nk bunu yeniler hi bilmez sizin bilmediiniz gibi.Kenan Evren kpei SSK'ya dediki,sendeki paray alalm karlnda ileride vermek zere bono verelim dedi paray ald,o zamanlar darsda krizdeydi,iiye nah dedi memurlarna datt,yani iinin aln terini,memurlar hep Kenan Evren ve zal devrini savunur,subaylar yedi iti zt bizim paramzlan,stelik havalarndan geilmiyordu.zal geldi bu tam olmam diye SSK mallarnn tamamna kt,ne duruyor onlar orada batan irketlerime vereceim,onlar glenecek para geri denecek dedi ve verdi,paray alan toz oldu aldklar parayda demedi,sonu SSK batt,hani zat devaml diyorya by Kemal SSK'y batrd diye,Kldarolu enkaz devrald,batan irketi nasl kurtaracak,iinin hem bono borcu verilmedi,salk hizmetleride askya alnd,baktlar olmuyor Yaar Okuyan alma bakan oldu oda kurtaramad,1 Ocak 1946 ylnda kuruldu SSK,kk Osmanlya kadar uzanr,ok ba yapld,hepsi Kenan Evren ve zal zamannda GM oldu,inin szlemeleri 9 sene askya alnmt,bu 9 sene iinde memurlar ksrncaya,tksrncaya kadar yediler itiler,nk ordu mensuplarda memurdu,yediklerini hala eletirip beddua ediyorum,ii 9 sene boyunca memurlarn 10/1 gibi maa ald,yani 200 lira maa alyorsa ii 20-25 tl alyordu,rnein benim enite retmendi hala zal savunur,bende gerei anlattmda enayier olmazsa biz nasl geinirdik derdi,ulen derim avrupa alan alann hepsi ii lavuk derdim hepside sendikal derdim,zaten avrupada rencilim vard 2 senelik ekonomi lisans iin,ne anlar bundan memurlarzaten ilk darbeyi rahmetli Ecevite atmlard,hatrlarsanz rvetide zal hortlatmt benim memurum iini bilir diye,iiler devaml eylem iin yollardayd iinin dman ankayann iman diye vs,neyse,o gnler aklma geldike ok sinirleniyorum onlara,bu gnleri grdke onlar imdiki iktidar yannda masum diyoruz,masum yan hakaret iin hi biri dava am deillerdi Kenan Evren iti hari...2006 senesinde SSK'y lav etti RTE,birletirsi sosyal gvenlik altnda birletirdi,geri kalan mallarda yediler itiler,neyse sanrm biraz Kenan Evrenin.zaln kim olduunu rendiniz,d bor almadan kayna SSK kesesinden karladlar,imdiki mevcut hkmet devam saylr onlarda zellemeye hz verdi,hereyi yok bahasna satp 70 milyar dolar gelir elde ettiler,malum bu paraylan yol,kpr vs yapld,yani kitlerin parasn har vurup harman savurdu,aynen JOHN PERKNSN dediini yapt...
JOHN PERKNS kimdir
Sene 2005 Trkiye ile bir alkas olmayan John Perkins kitabnda anlatyor; €œKendi otomobilini retemeyen lkeye bor verip otobanlar yaptrrz. Sonra onlaraarabalarmz satarz. Sonra bankalarn satn alrz. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha ok araba almalarn salarz. Bylece verdiimiz o krediyi arabamz satarak geri alrz, hem de faiziyle. O lkeye dnya bankas ya da karde kurumlardan kredi ayarlarz. Ayarlanan kredi €œASLA€ o lkenin hazinesine gitmez. O lkede €˜proje€˜ yapan bizim irketlerimizin kasasna girer. Enerji santralleri, sanayi alanlar, limanlar, dev havayollar yaplr. Aslnda insanlarn iine yaramayan bir yn beton. Bizim irketlerimiz kazanr o lkedeki birileri de nemalandrlr. Toplum bu dzenekten hibirey kazanmaz. Ama lke byk bir borcun altna sokulmu olur. Bu o kadar byk bir bortur ki denmesi imkanszdr. Plan byle iler. Sonunda ekonomik danmanlar/tetikiler olarak gider onlara deriz ki; €œBize byk borcunuz var deyemiyorsunuz. O zaman petrolnz satn, doal gaznz bize verin, askeri slerimize yer gsterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmalar iin savatmz blgelere gnderin, Birlemi Millletler de bizim iin oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi zelletirin! Onlar Amerikan irketlerine ya da dier ok uluslu irketlere satn€€ Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eitim kurumlarn, salk kurumlarn hatta adli sistemleri ele geiririz. Bu, ikili, l, drtl bir darbeler serisidir.€
______________________________ Bir Ekonomik Tetikinin tiraflar €“ John Perkins
BU YAZDIKLARIMI BIKMADAN OKUYUN,geleceinizi ona gre ayarlayn,meslek olarak 28 yllk hayatmda MT,Afet Uzmanl ve bir kamu fabrikasnda amelelik,yani Makine ve Elektronik uzmanl alan,yani girmediim meslek kalmad kamuda

Yer mleri