Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatýr ne deðiþiyor. Asgari ücretliye memura yaptýðýn %50 zam buraya yansýmayýnca bizim potansiyel maaþ þu en düþük memur seviyesine düþtü 3 yýl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düþecek. Ben de primlerim tavandan yatýyor diye seviniyorum. Reis yarýn en düþük emekli maaþý 12.000 der, brüt maaþý 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaþý baðlanýr. Ülkenin içine ettikçe yavaþ yavaþ bizim maaþ skalasý da en düþük maaþýna yaklaþýr. Hani 2008 sonrasý en düþük ödenen prim ile en yüksek prim arasýnda 7.5 kat vardý. Vallahi ben yavaþ yavaþ emekliliði unutuyorum baþýmýn çaresine bakacaðým. Þu an için emekli olmama 16 yýl var ve potansiyel maaþýn en düþük memur maaþýna düþtü. Muhtemelen bu 16 yýl içinde yüksekten pim yatýrsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduðunun yarýsý gösteriyor aradaki refah farkýný çalýþanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatýyor. Ben bu 8000 TL farký kapatmam için kaç yýl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranýnda zam yapacak bir de yýllýk büyüme rakamýnýn %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapýlan zammýn çok altýnda kalacaðý için ben emekli olduðumda taban ücretin biraz üzerinde alacaðým. Ben nasýl emekli olayým. Hayat standardým tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayý bitti..

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri