Originally Posted by
1event
Yazýnýzda da belirtiðiniz gibi, gelirini düþük göstererek az beyan ediyor ve rahat yaþýyor. Biz beyaz yakalýlar ise yüksek ödüyoruz. Normalde yasal olarak tam beyan vermesi lazým. Ancak malesef gerçekleþmiyor.
Umarým dediðimiz gibi yasal olarak yapamazlar. Ama ben hükümet kim olursa olsun bir yasal zemin oluþturulacaðýný düþünüyorum.
valla ben o kadar ümitsiz deðilim, þimdilik tabi...ileride büyük haksýzlýklar olmaz diyemiyorum..ama þu anki þartlarda ve somut verilerle konuþmak gerek. ona bakarsan devlet bes deki tasarruflara el koyacak, çýkmak isteyene zorluk çýkaracak diyen bir kitle de var. bu mantýkla yaþama bu ülkede, ilk fýrsatta kaç demeye geliyor. bilinçli bir þekilde korku pompalayan bir kesim de var.
ben þunu bilir þunu söylerim..son 20 yýlda beyaz yaka tabir edilen kesim sürekli maðdur edildi..sürekli haklarý kýrpýldý, çalýþma þartlarý kötüleþti..tek avantajý emeklilik sistemi..çünkü %99 kurumsal firmalarda çalýþýyor ve maaþlarý neyse, sigorta primleri onun üzerinden yatýyor. dolayýsýyla emeklilikte ciddi bir avantajlarý oluyor.
bu avantajý saçma sapan þehir efsanelerine bakarak kimse kaybetmesin, derdim o...ha 20-30 seneye köprünün altýndan çok sular akabilir..ben daha çok eyt kapsamýnda olan 5-10 sene içinde emekli olacak kýsým için konuþuyorum..bu memlekette 20 sene sonrasý için konuþmak anlamsýz, kimin ne dediðinin de bir önemi yok.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri