Originally Posted by
Tasarrufcu
10 yýl sonrasý ne olacaðýný kestirmek zor. Sizinkiler varsayým. Sgk da 3 farklý dönem var. Her yeni dönem, dediðinizin tam tersi olmuþ. Prim gün sayýsý yüksek olanlar ve yüksek prime sahip olanlarýn olmayanlara göre makas açýlmýþ. Abo bu geçen zamanda düþmüþ ancak, az gün sayýlý, az prim ödeyenler daha zararlý þuan.
Sizin bu söylediklerinizin imkansýz olduðunu düþünüyorum.
Arkadaþ saplantýlý bir þekilde ayný þeyleri anlatmaya devam ediyor..somut bir dayanak yok..ben de anlatmaya çalýþtým ama, anlama niyeti yok zaten.
olaya siyasi sos da kattýn mý tamam..zaten yeterli tepki var toplumda..biz de siyasi olarak bazý kayýrmalarýn döndüðünü görüyoruz..ama bunun da bir sýnýrý var diyoruz.
ayrýca þunu da yazdým..arada kaynadý..asgari emekli maaþý bir kere artýyor..sonra maaþ artýþlarý asgari rakam üzerinden yapýlmýyor...eskiden maaþý ne olmalýysa, onun üzerine geliyor zamlar...yani belki de 1-2 yýl maaþý artamayacak bir kitle olacak...bunu da dinlemiyor kimse.
üst grupla alt grubu orta-uzun vadede birbirine yaklaþtýracak tek þey seyyanen zam ve bayram ikramiyesi gibi maaþtan baðýmsýz herkese ayný oranda verilen ikramiyelerdir...yasal olarak yapýlabilecek olan budur...onun da 5 sene de makasý ne kadar daralttýðý bellidir.
Siyasi olarak ben de bazý þeyleri eleþtiriyorum, ama yasa belli...yüksek prim ödediði için yüksek maaþ alan adamlardan kýsacaki az maaþ alana verecek lafý safsatadan ibarettir...hem sigortasý tavan ya da tavana yakýn seviyelerden yatan kiþi sayýsý %1 den bile azdýr...oradan kýrpýp, %90 nýn maaþýný iyileþtiremezsin...hesap kitap ortada.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri