Originally Posted by
finans_mt
madem tavandan ödeme konusu açılmış, şunu sorayım o zaman;
diyelim 7bin gün hatta 9bin gün sgk tavanı veya tavana yakın yerlerden prim ödemiş bir çalışan, bu noktadan sonra emeklilik yaşına kadar asgari ücretten prim ödediği takdirde baglanacak emekli maaşı düşer mi?
mantıken mevcut sistemde düşmemesi lazım detaylı bilgisi olan varsa merak ettim.
EYT liyim...gün ve yıl koşulum ok..yaşı bekliyorum..sigortalı olduğum 18 yıl boyunca tavan ya da tavana çok yakından ödendi primim..5 yıldır kurumsal hayatta değilim...1 gün bile sigorta ödemedim...tavan olmuş 30-40 bin...ben brüt 20 bin olsam emekli maaşım çalıştıkça düşer...bu nedenle sağlığı dışarıdan ödeyip kamudan sağlık hizmeti alıyorum(genel sağlık sigortası), istersem özel sigorta da yaparım...yani sağlık için bir işte çalışmak düşük sigorta ödemek çok saçma oluyor bir yerden sonra.
Buradaki herkes en az üni mezunu..okuyup anlama yeteneği üst düzey kişiler...emeklilik sitemi, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemiz ve bizler için çok önemli..okuyup, öğrenmek, iyi anlamak lazım. kulaktan dolma bilgilerle fikir oluşturmamak lazım.
Ben kurumsal hayttan ayrılmayı önceden planladığım için çok araştırdım, artısı, eksisi nedir...ama benim yazdıklarıma da güvenmeyin, kendiniz araştırıp, öğrenin.
Emeklilik gibi, vergi sistemi de çok önemlidir...Gelişmiş ülkelerde bu iki konu çok iyi araştırılır, her vatandaş detayları az çok bilir. Bizde de bu iki konu az biliniyor, öğrenip eksik bilgiler tamamlanmalı.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri