Þu an ki yýðýlma 2023-2024 de azalmýþ olacak...Bence kimseyi emekli etmeyecekler...Herkes sýrasýný ve yaþýný bekleyecek...Fakat anketler diplere iyice inerse o zaman 2023 ilkbaharýnda basit bir düzenleme yapýlýr...Ben yaptým oldu güzel bir reklam ...Tabandan kaymalar bir nebze durur diye düþünüyorum...
Ben bu duzenleme yapilir ise daha once duzenleme den nasip almayanlarin haklarini nasil iade edecekler onu merak ederim... Diyelim ki biri sekiz yil bekledi ve emekli oldu ama bazisi ise sadece yuksek prim gunu var diye uc sene daha beklemeden sak diye emekli oldu... Burada bekleyen ve daha suresi olmasina ragmen beklemeyen in haklari ne olacak...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
ABO ile oynamazlar ise pek sýkýntý olmaz...50 yaþ 9000 primli olanlar emekli veya iþsiz prim tamam 50 yaþ emekli gibi birþeyler...EYT lilerden 50 yaþ üstü 700K var diyorlar , bunlarýn bir kýsmý devlette , bir kýsmýda özelde hala aktif çalýþýyor , bu rakam kiþisel görüþüm max 200K civarý olur ....Geçmiþte de 35 yaþýnda milleti emekli ettiler , süper emeklilik yasasý çýkardýlar vs... Vergisini ödemeyene faiz silmeler aflar falan , Toplumun bu tür düzenlemelere karþý baðýþýklýðý geliþmiþ...
Sýkýntý olmasý için ABO ile oynamalarý gerekir ki ben bu iktidarýn kesinlikle ABO ya dokunacaðýna inanmýyorum...
ABO YA dokundu dokunacaðý kadar daha ne kadar dokunacak. 2008 sonrasý %35 falanRedmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimin ne istediðinin bir önemi yok. Burada taraflar durumu müzakere edebilir, sonuçta bir þeyler verilir, ama vatandaþýn eli hiç bir zaman güçlü olmadý bu konuda. Bir EYT li olarak aþýrý talepleri de doðru bulmuyorum zaten.
Yapýlmasý gereken 50 yaþ sýnýrý ve öne çekilen her yýl için %1,5 civarý maaþta indirim (ama inmiþ hali tüm emeklilik boyunca devam edecek, önceki emeklilik yaþýna gelince eski haline dönmeyecek maaþ).
Burada sen 48 dersin, devlet 52 der, orta yol bulunur. Sen %1 düþsün her yýl için dersin devlet %3 der...%2 de orta yol bulunur....talepleri makul tutarak, ve önce model belirlenerek daha hýzlý yol alýnýr...yoksa seçime kadar laflarla oyalanýr millet...seçimden sonra da hükümet vs, 2 yýl geçer hayata geçmesi...bu durumda zaten ortada doðru dürüst eyt li kalmaz...fazla zaman kaybedilmemeli.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri