Originally Posted by
pit
Benimde egede köyde 120 ağaç kadarlık bir zeytinliğim var. Bir dostum işletiyor bana sadece yıllık yemeklik yağımızı yollar. Gidilip yaşanacak bir yerde değil zeytinlik, dağ başında ama köy içerisine yerleşebilirim ileride. Ama hanım hayatta gelmez.
Şimdilik hayalim zeytin sezonunda gidip butik zeytinyağı üretirim kar amacı gütmeden üretmek emekli olunca.
Zaten tarım can çekişiyor. Ben de az bir şey para alıyordum, bahçeyi emanet ettiğim arkadaştan. Artık ona da gerek yok diyorum, her yıl 40-50 kg zeytin, 20 kg zeytin yağı, yiyebildiğimizi yiyor, kalanı da bir şekilde hediye ediyoruz...gerçi kendi bahçemizden olunca, tüketimimiz de arttı galiba, artan da pek bir şey olmuyor
Benim yerin manzarası 10 numara, göl ayağının altında, küçük bir kulübe bile iş görür, sırf o manzaraya karşı çay içip, gölü seyretmek için bile değerdi...zaten anadolu yakasındaki evimden 45 dk...ama dediğim gibi herkes aynı şeylerden zevk almıyor, hatun o manzara yerine vitrindeki kıyafetleri izlemeyi tercih ediyor maalesef
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri