Originally Posted by
discretus
Türkiye'de bu tartışma hep yanlış yapılıyor, ama bunda özellikle böyle düşünmeye alıştırılmış kitleler önemli rol oynuyor: "aman sigortam yatsın da sıkıntı olmasın, emekli olmak için çokkk önemli"..
düşünce bu ve bu düşünce iktidarların sömürmesi için uygun altyapıyı hazırlıyor. sürekli prim alıyor senden yıllar boyunca ama bu prim gücü ile bağdaşmayacak derecede az miktarı emekli olunca ödüyor.. emeklilik yaşını da kafasına göre değiştiriyor..
oysa.. o para benim zaten.. benim paramla bana artizlik yapıyor durumdalar yani.. ssk iki bileşenden olluşuyor: emeklilik ve sağlık.. bu iki kalemin oranları belli. sağlık sigortası zorunlu olmalı ama emekllik kısmı tercihe bırakılmalı..
bu eyt tartışması da benzer.. ben de eyt'liyim.. ama emekli olmak gibi bir hedefim yok, çalışıp üretken olmaya devam ediyorum. şu ana kadar ödediğim primin (tavandan ödedim) enflasyonla düzeltilmiş halinin %70'i ni nakit versinler direkt olarak sistemden çıkarım, emeklilik sistemini terkederim..
onlar benim paramı yiyeceğine ben kendim yerim.. kendimin yapacağı en kötü yatırım bile bunların yapacağından 100 kat daha iyidir..
Yer İmleri