SGK sitesindeki maaş hesaplama robotu tek sicili olan için bilgi amaçlı bir rakam sunabiliyor ... Benim gibi 4a-4b-4c gibi 3 farklı sigorta numarası olanlar için doğru bilgi vermediğini düşünmüyorum...Askerlik borçlanması yapmadan ssk sicil ile maaş hesaplattığımda 2010 sonrası için %28 çarpan kullanan sistem , 1998 işlenmemiş primleri işletince %29 , askerlik borçlanması yapınca da %30.5 katsayı ile hesaplama yaptı...Kaç para maaş alırımı ciddi merak edenler bu işi para karşılığı hesaplayan danışmanlara başvursun...

EYT konusunda işe başladığımda yürürlükte ki yasalar 25 yıl sigortalı ve 5000 iş günü ile emekli olma hakkı veriyordu..1999 da yasa çıktı eyvallah ama bu yasa sistemde eski olanları da kapsayacak şekilde genişletildi... Geçmişte konut edindirme , tasarruf teşvik işsizlik sigortası burada ki paralar hiç edildi...Şimdi BES var yarın ne olacağını kimse bilemez....

Benim daha 2 yılım var , 6 ay prim eksiği ile şimdilik devam ; sistemde sıkıntı olmaz ise isteğe bağlı 6 ay ödeme yapar emekli olurum...

EYT nin politik ayağı ise şöyle ; EYT lilerin büyük çoğunluğu Cumhur ittifakını destekleyen adamlar...Seçime kadar yasal bir düzenleme çıkmaz ise mevcut ekonomik koşulları da dikkate aldığımızda kendine yakın başka partiye kayacağı aşikardır...
EYT yasasının anayasa Mahkemesine de AKP nin kurucusu Refah partisi milletvekilleri götürdüğünü , MHP nin seçim vaadine koyduğunu da unutmamak gerek...