Artan

50,40 10 18:10
29,92 10 18:10
492,25 10 18:10
202,50 9.99 18:10
9,48 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

157,50 -10 18:10
6,66 -10 18:10
100,20 -9.97 18:10
72,50 -9.94 18:10
3,31 -9.81 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

27.677.638.160,25 18:10
16.948.679.873,75 18:10
14.724.238.047,17 18:10
14.574.875.808,09 18:10
14.419.501.002,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3792 madde; 1 - 8 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    SGK emeklilik robotuna göre, müstakbel emekli maaşıma %19.5 oranında zam gelmiş bugün. Tam enflasyon oranı kadar yapmışlar. Hani refah payı v.s...?
    Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatır ne değişiyor. Asgari ücretliye memura yaptığın %50 zam buraya yansımayınca bizim potansiyel maaş şu en düşük memur seviyesine düştü 3 yıl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düşecek. Ben de primlerim tavandan yatıyor diye seviniyorum. Reis yarın en düşük emekli maaşı 12.000 der, brüt maaşı 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaşı bağlanır. Ülkenin içine ettikçe yavaş yavaş bizim maaş skalası da en düşük maaşına yaklaşır. Hani 2008 sonrası en düşük ödenen prim ile en yüksek prim arasında 7.5 kat vardı. Vallahi ben yavaş yavaş emekliliği unutuyorum başımın çaresine bakacağım. Şu an için emekli olmama 16 yıl var ve potansiyel maaşın en düşük memur maaşına düştü. Muhtemelen bu 16 yıl içinde yüksekten pim yatırsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduğunun yarısı gösteriyor aradaki refah farkını çalışanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatıyor. Ben bu 8000 TL farkı kapatmam için kaç yıl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranında zam yapacak bir de yıllık büyüme rakamının %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapılan zammın çok altında kalacağı için ben emekli olduğumda taban ücretin biraz üzerinde alacağım. Ben nasıl emekli olayım. Hayat standardım tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayı bitti..

2.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatır ne değişiyor. Asgari ücretliye memura yaptığın %50 zam buraya yansımayınca bizim potansiyel maaş şu en düşük memur seviyesine düştü 3 yıl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düşecek. Ben de primlerim tavandan yatıyor diye seviniyorum. Reis yarın en düşük emekli maaşı 12.000 der, brüt maaşı 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaşı bağlanır. Ülkenin içine ettikçe yavaş yavaş bizim maaş skalası da en düşük maaşına yaklaşır. Hani 2008 sonrası en düşük ödenen prim ile en yüksek prim arasında 7.5 kat vardı. Vallahi ben yavaş yavaş emekliliği unutuyorum başımın çaresine bakacağım. Şu an için emekli olmama 16 yıl var ve potansiyel maaşın en düşük memur maaşına düştü. Muhtemelen bu 16 yıl içinde yüksekten pim yatırsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduğunun yarısı gösteriyor aradaki refah farkını çalışanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatıyor. Ben bu 8000 TL farkı kapatmam için kaç yıl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranında zam yapacak bir de yıllık büyüme rakamının %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapılan zammın çok altında kalacağı için ben emekli olduğumda taban ücretin biraz üzerinde alacağım. Ben nasıl emekli olayım. Hayat standardım tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayı bitti..
    bu konuya uyanan arkadaşların sayısının artması gayet sevindirici.

yine de acemi olduğunuz için sürecin çok uzun süreceğini falan öngörmüşsünüz ki bu hoş bir hayal.

max 3 yıl içerisinde yatırılan prim ve süreden bağımsız herkes yaklaşık aynı emekli maaşını alacak.

benzer şekilde 2030 gibi prim yatırıp yatırmadığından bağımsız herkes aynı emekli maaşını alacak.

zira politikacıların gözünde yatırdığınız şey emeklilik primi değil oy satın almak için dağıtılacak rüşvet ve herkesin oyunun eşit olduğu bu ortamda bu gidişat değiştirilemez.

önerin nedir derseniz.

imkanınız varsa minimum prim ödeyin.
    yurtdışı çalışma opsiyonlarını araştırın
    freelance opsiyonları araştırın.
    döviz bazlı vergiden düşülen hayat sigortaları
    finansal piyasalarda yatırım yapın.
    maksimum kredili emlak kovalayın.

çalışan üreten biriyseniz devlet sizden 10 alıp 1 verecektir ,siz de devletten mümkün olduğunca almaya bakın.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    önerin nedir derseniz.

imkanınız varsa minimum prim ödeyin.
    yurtdışı çalışma opsiyonlarını araştırın
    freelance opsiyonları araştırın.
    döviz bazlı vergiden düşülen hayat sigortaları
    finansal piyasalarda yatırım yapın.
    maksimum kredili emlak kovalayın.

çalışan üreten biriyseniz devlet sizden 10 alıp 1 verecektir ,siz de devletten mümkün olduğunca almaya bakın.
    Bunlara ek olarak ''düşük prim ödeyen çalışanların'' günü dolduğu zaman prim ödemeyi kesinlikle bırakmalılar. Gün dolduktan sonra ödenen her prim emekli maaşınızı düşürüyor. Bugunkü rakamlarla unuttum ancak 12 ay fazla ödenen prim maaşı 150-200 tl arasında düşürüyor olması lazım. Bunuda günü dolanlar araştırsın.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •