Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 95/140 lklk ... 45859394959697105 ... SonSon
Arama sonucu : 1116 madde; 753 - 760 aras.

Konu: BALAT - Balataclar Balataclk

SERMAYE KURULU BAKANLIINA

Balataclar Balataclk Sanayi ve Ticaret A. Olaan Genel Kurul Toplantsna Davet 04/05/2020 tarihinde KAP ta yaynlam olup yaynlam olduu ilanda ; irketimizin 2019 ylna ait Bilano, Kr/Zarar hesab, Ynetim Kurulu ve Deneti Raporlar ve Kr Datm nerisi toplant tarihinden hafta ncesinden itibaren irketimiz merkezinde ve http://www.balatacilar.com adresindeki irketimiz internet sitesinde pay sahiplerinin incelemesine hazr bulundurulacaktr. denilmektedir. lgili irket belirtmi olduu aklamalar http://www.balatacilar.com adresinde yaynlamamaktadr belirtilen internet sitesi 3 yldr pasif durumdadr halka ak olan bu irketin 6102 SAYILI YASA KAPSAMINDA NTERNET STESN AMASI ZORUNLUDUR Babakanlk Sermaye Piyasas Kurulu Tarafndan internet sitesinin atrlmas konusunda RKETN uyarlmas RKET NTERNET STESN AMIYORSA GEREKL CEZA YAPTIRIMIN UYGULANMASI N SPK HUKUK DARE BAKANLIINA BAVURU YAPILMASI hususunda;

Gereini arz ederim.

ad soyad

yatrmc

*** irketin uyarlmas ve internet sitesinin almas ile ilgili resmi bavuru yapmak isteyenler yatrmclar yukardaki yazy spk iletebilir.. https://www.cimer.gov.tr/ ytd https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
    Son dzenleme : Murat DOAN; 24-05-2020 saat: 00:44.
    Yorumlarm ve Dncelerim Yatrm Tavsiyesi Niteliinde Deildir.

Balataclar Balataclk San.ve Tic. A..
    L A N
    Balataclar Balataclk Sanayi ve Ticaret A.
    Olaan Genel Kurul Toplantsna Davet
    irketimizin 2019 Ylna ait Olaan Genel kurul Toplants 02 HAZRAN 2020 tarihi sal gn saat 14.00 de Gaziosmanpaa Bulvar No: 9/207 Esen Han, ankaya – Konak / ZMR adresinde yaplacaktr.
    Toplantya bizzat itirak edemeyecek hissedarlarmzn 24.12.2013 tarih ve 28861 sayl Resmi Gazete’de yaymlanan Sermaye Piyasas Kurulu’nun Vekaleten Oy Kullanlmas ve ar Yoluyla Vekalet Toplanmas Teblii (II-30.1) hkmleri erevesinde ekte sunulan Vekletname rneini Noter tasdikli olarak dzenlemeleri veya Noter tasdikli imza sirklerini vekletnamelerine eklemeleri ve bu belgeleri sunmalar gerekmektedir. Paylarnn bir arac kurum veya bankaya tevdi etmi pay sahipleri, 28.11.2012 tarihli Resmi Gazete’de yaynlanan “Anonim irketlerin Genel Kurul Toplantlarnn Usul ve Esaslar le Bu Toplantlarda Bulunacak Gmrk ve Ticaret Bakanl Temsilcileri Hakknda Ynetmelik” hkmleri dorultusunda, rnekleri ynetmelik ekinde yer alan “Tevdi Olunan Paylara likin Temsil Belgesi” ve “Talimat Bildirim Formu” dzenlenmek suretiyle paylarn tevdi ettikleri kurulular temsilci olarak yetkilendirebilirler.
    irketimizin 2019 ylna ait Bilano, Kr/Zarar hesab, Ynetim Kurulu ve Deneti Raporlar ve Kr Datm nerisi toplant tarihinden hafta ncesinden itibaren irketimiz merkezinde ve http://www.balatacilar.com adresindeki irketimiz internet sitesinde pay sahiplerinin incelemesine hazr bulundurulacaktr.
    Sayglarmzla,
    YNETM KURULU
    GNDEM:
    1. Al ve toplant bakanlnn oluturulmas,
    2. Ynetim Kurulunca hazrlanan 2019 yl yllk faaliyet raporunun okunmas ve mzakeresi,
    3. 2019 Yl Bamsz Deneti raporunun okunmas,
    4. 2019 Yl Finansal tablolarn okunmas, mzakeresi ve tasdiki,
    5. Ynetim Kurulu yelerinin 2019 ylnda yapm olduklar muamele, fiil ve ilerinden tr ibra edilmesi.
    6. Ynetim Kurulu yelerinin cretleri ile huzur hakk, ikramiye ve prim gibi haklarn belirlenmesi.
    7. 2020 yl Bamsz Denetim konusunda denetim firmasnn seilmesi,
    8. Sermaye Piyasas Kurulu’nun (II.19.1) sayl Kar Pay Teblii kapsamnda irket kar datm politikasnn ve kar datmna ilikin Ynetim Kurulunun nerisinin grlmesi ve karara balanmas,
    9. irketin Ynetim Kurulu yesi Mehmet Korkut’un istifas sebebiyle lk genel kurul ’un onayna sunulmak zere Ynetim Kurulu yeliine atanan Yusuf Alparslan Yaman’n ynetim kurulu yeliinin grlmesi,
    10. Sermaye Piyasas Kurulu’nun Kurumsal Ynetim Teblii (II-17.1) uyarnca nc ahslar lehine teminat rehin ve ipotek verilip verilmediine ilikin Genel Kurul’da hissedarlara bilgi verilmesi,
    11. Sermaye Piyasas Kurulu ile Ticaret Bakanl tarafndan uygun bulunarak onaylanan, Kaytl sermaye tavan sresinin uzatm ile ilgili irket Ana Szlemesi’nin 6. maddesinin deitirilmesine ilikin tadil tasarsnn onaylanmas, grlerek karara balanmas,
    12. Dilekler ve Kapan.

NTERNET STES HALEN KAPALI BU STENN AILMASI GEREKL ARKADALAR LTFEN SZLERDE BAVURUN BEN DAHA NCE NEZAKETEN SYLEDM CDDYE ALMADILAR ... BAVURURSANIZ SRE HIZLANA BLR

irketlere web sitesi oluturma zorunluluu getirilmesi 7 Ocak 2012'de yrrle giren 6102 sayl Yeni Trk Ticaret Kanunu'na gre ZORUNLUDUR. Bu tarihten itibaren 3 ay iinde internet sitesini oluturmayan irket yneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 gne kadar adli para cezasna arptrlacak. CHA

Azami ortak says ile ilgili ise gerek eski TTK'da gerekse de yeni TTK'da bir hkm bulunmuyor. Burada nemli olan husus, 250 orta geen sermaye irketlerinin Sermaye Piyasas Kanunu gerei halka ak irket stats kazanaca ve bu nedenle kurulu, ileyi ve denetim bakmndan SPK hkmlerine tabi olacadr. DEMEKK BU TR RKETLER SPK TA DENETLEMYOR DENETLESEYD NTERNET STESN ATIRIRDI , AILMASI KONUSUNDA GRM YAPTIM BAVURUMU YAPTIM BAKALIM NE OLACAK YTD

1956 ylndan bu yana yrrlkte olan 6762 sayl Trk Ticaret Kanunu, kresel ekonomide ve lkemizde yaanan gelimeler neticesinde, mevcut ihtiyalar karlamada yetersiz kalmtr.

Hem global entegrasyonu salamak, hem de ticaret hayatnda ortaya kan yeni ihtiyalar karlamak adna bir kanun deiiklii artk zorunlu bir hale gelmitir. Bunun yannda 2001 ylnda Trk Medeni Kanunu€š€nda, 2011 ylnda ise Borlar Kanunu€š€nda ve Hukuk Muhakemeleri kanununda yaplan kkl deiiklikler, Trk Ticaret Kanunu€š€nun yenilenmesini zorunlu klan dier nemli olgulardr.

Tm bu gelimeler ile birlikte, 14 ubat 2011 tarihinde Resmi Gazete €š€de yaynlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yrrle girecek Yeni Trk Ticaret Kanunu ile ticaret hayatnda kkl deiimler yaanacaktr. Bu deiimleri ve yrrle girecekleri tarihler ksaca yle zetlenebilir;

- Ticari defterlerin tutulmas ve finansal tablolarn UFRS€š€ye gre dzenlenmesi €š‚“ 1 Ocak 2013

- Yasal defterlerin bamsz denetimi €š‚“ 1 Ocak 2013

- Bilgi Toplum Hizmetleri €š‚“ 1 Temmuz 2013

- kontrol sisteminin kurulmas €š‚“ 1 Temmuz 2012

- lem denetimi iin ilem denetisinin atanmas (son tarih) €š‚“ 1 Mart 2013

- Risklerin erken tehisi komitesinin kurulmas €š‚“ 1 Temmuz 2012

- Web sitesi zorunluluu €š‚“ 1 Temmuz 2013

Grld gibi Yeni Trk Ticaret Kanunu, yalnzca irketlerin gnlk operasyonlarn deil, ayn zamanda finansal raporlarn hazrlanmasn, irketlerin organizasyonlarn ve yatrmc ve kamuyu bilgilendirme politikalarn da etkileyen dzenlemeleri esas almaktadr.

Yeni TTK nternet Sitesi Kurma Zorunluluu
    Internet sitesi kurma zorunluluu da, yine ayn ekilde irketlerin effafln artrmak adna getirilen nemli dzenlemelerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.

Yasalaan ve yrrle girecek olan Yeni Trk Ticaret Kanunu€š€nun 1524. Maddesinde uygulama esaslar dzenlenen websitesi kurma uygulamasna gre her sermaye irketi, sahip olduu bilgi ve belgeleri, kanunda yer alan asgari unsurlar ierecek ekilde, bu siteler aracl ile duyuracaklardr.

Szkonusu 1524. Maddeye gre, yukarda bahsedildii ekilde her sermaye irketinin bir internet sitesi olmas, eer zaten bir internet sitesine sahip ise, kanunda yer alan asgari unsurlar ierecek ekilde yeniden dzenlenmesi gerekmektedir. Buna gre Yeni Trk Ticaret Kanunu€š€nun 1524. Maddesinde yer alan ve firmalarn, internet sitelerinde aklamas gereken balca unsurlar u ekilde belirtilmitir.

a) irkete kanunen yaplmas gereken ilanlar.

b) Pay sahipleri ile ortaklarn menfaatlerini koruyabilmeleri ve haklarn bilinli kullanabilmeleri iin grmelerinin ve bilmelerinin yararl olduu belgeler, bilgiler, aklamalar.

c) Ynetim ve mdrler kurulu tarafndan alnan; rhan, deitime, alm, nerilme, deiim oran, ayrlma karl gibi haklara ilikin kararlar; bunlarla ilgili bedellerin nasl belirlendiini gsteren hesaplarn dkm.

d) Deerleme raporlar, kurucular beyan, paylarn halka arz edilmesine dair taahhtler, bunlara ait teminatlar ve garantiler; iflasn ertelenmesine veya benzeri konulara ilikin karar metinleri; irketin kendi paylarn iktisap etmesi hakkndaki genel kurul ve ynetim kurulu kararlar, bu ilemlerle ilgili aklamalar, bilgiler, belgeler.

e) Ticaret irketlerinin birlemesi, blnmesi, tr deitirmesi hlinde, ortaklarn ve menfaat sahiplerinin incelemesine sunulan bilgiler, tablolar, belgeler; sermaye arttrm, azaltlmas dhil, esas szleme deiikliklerine ait belgeler, kararlar; imtiyazl pay sahipleri genel kurulu kararlar, menkul kymet karlmas gibi ilemler dolaysyla hazrlanan raporlar.

f) Genel kurullara ait olanlar dhil her trl arlara ait belgeler, raporlar, ynetim kurulu aklamalar.

g) effaflk ilkesi ve bilgi toplumu asndan aklanmas zorunlu bilgiler.

h) Bilgi alma kapsamnda sorulan sorular, bunlara verilen cevaplar, dier kanunlarda pay sahiplerinin veya ortaklarn aydnlatlmas iin ngrlen hususlar.

) Finansal tablolar, kanunen aklanmas gerekli ara tablolar, zel amalarla karlan bilanolar ve dier finansal tablolar, pay ve menfaat sahipleri bakmndan bilinmesi gerekli finansal raporlamalar, bunlarn dipnotlar ve ekleri.

i) Ynetim kurulunun yllk raporu, kurumsal ynetim ilkelerine ne lde uyulduuna ilikin yllk deerlendirme aklamas; ynetim kurulu bakan ve yeleriyle yneticilere denen her trl paralar, temsil ve seyahat giderleri, tazminatlar, sigortalar ve benzeri demeler.

j) Deneti, zel deneti, ilem denetisi raporlar.

k) Yetkili kurul ve bakanlklarn konulmasn istedikleri, pay sahiplerini ve sermaye piyasasn ilgilendiren konulara ilikin bilgiler.

Internet sitesinde yaynlanacak ieriklerin balcalar bu ekilde belirtilmitir. Yine ayn ekilde bu ieriklerin sitede yaynlanma ekil artlar da kanunun ayn maddesine belirlenmitir. Buna gre, nternet sitesinde yer alacak bilgiler metin hline getirilip irket ynetimi tarafndan tarih ve saati gsterilerek noterlike onayl bir deftere sra numaras altnda yazlr veya yaptrlmas gerekmektedir. Daha sonra sitede yaymlanan bilgilerde bir deiiklik yaplrsa, deiiklie ilikin olarak yukardaki ilem tekrarlanr. Internet sitesine konulan bu ieriklerin sitede kalma sresi ise minimum 6 ay olarak belirlenmitir. Buna gre 6 aydan daha az bir sre sitede yaynda olan bir ierik, hi yaynlanmam saylacaktr. Finansal tablolar iin bu sre 5 yl olarak belirlenmitir. Yaymlanan tm ierikler, herkesin eriimine ak bulunmak zorundadr. Buna uymayan ve sonucunda kusurlu bulunan tm yneticiler ve ynetim kurulu yeleri hakknda cezai hkmler sakl bulunmaktadr.

Her sermaye irketi, sahip olaca internet sitesi aracl ile, yapt ya da yapmay dnd her trl operasyonu hakknda kamuyu ve yatrmclar bilgilendirecek ve bylece bilginin herkese ulatrlmas salanarak, bu bilgiyi haksz ekilde kullanarak menfaat salamak isteyenlerin nne geilmi olacaktr. Fakat, burada zellikle belirtmek gerekir ki, ticari sr niteliindeki birtakm bilgilerin bu madde kapsamnda aklanma zorunluluu bulunmamaktadr. Ticari srlara rnek vermek gerekirse;

- €š€œPazarlama Kanallar ve Pazarlama Teknikleri€š

- Mteri simleri

- Maliyet Hesaplar

- malat Srlar

Ticari hayat yeniden dzenleyecek olan Yeni Trk Ticaret Kanunu€š€nun dayand temel prensiplerden birisi olan effafln artrlmas hususu, kanunun 1524. Maddesinde dzenlenen internet sitesi kurma ve bilginin paylalmas hususlar ile bir kez daha vurgulanmaktadr. Yatrmclarna effaf davranan irketler ile yatrmclar iin gven ortam salanarak, hem hali hazrda halka ak firmalarn yatrmc kalitesinin artmas, hem de halka arz olmay dnen firmalarn potansiyel yatrmclar iin uygun bir yatrm alannn oluturulmas yine kanunun bu maddesinin balca amalar arasndadr.

NTERNET STES OLMAYAN BR RKET GVEN VERMEZ EFFAH OLMAK ZORUNDA EFFAH OLMUYORSA O RKETE BATIK DERLER BATIK DELSEN O STEY AACAKSIN VE O DENETM RAPORLARINI O STEDE YAYINLAMANIZ GEREKL KANUN YLE DYOR YNETCM
    Son dzenleme : Murat DOAN; 24-05-2020 saat: 01:31.

GZEL BR SYLE ZLEMENZ TAVSYE EDERM..

https://www.youtube.com/watch?v=ay33...ature=youtu.be

Alnt Originally Posted by Murat DOAN Yazy Oku
    SERMAYE KURULU BAKANLIINA

Balataclar Balataclk Sanayi ve Ticaret A. Olaan Genel Kurul Toplantsna Davet 04/05/2020 tarihinde KAP ta yaynlam olup yaynlam olduu ilanda ; irketimizin 2019 ylna ait Bilano, Kr/Zarar hesab, Ynetim Kurulu ve Deneti Raporlar ve Kr Datm nerisi toplant tarihinden hafta ncesinden itibaren irketimiz merkezinde ve http://www.balatacilar.com adresindeki irketimiz internet sitesinde pay sahiplerinin incelemesine hazr bulundurulacaktr. denilmektedir. lgili irket belirtmi olduu aklamalar http://www.balatacilar.com adresinde yaynlamamaktadr belirtilen internet sitesi 3 yldr pasif durumdadr halka ak olan bu irketin 6102 SAYILI YASA KAPSAMINDA NTERNET STESN AMASI ZORUNLUDUR Babakanlk Sermaye Piyasas Kurulu Tarafndan internet sitesinin atrlmas konusunda RKETN uyarlmas RKET NTERNET STESN AMIYORSA GEREKL CEZA YAPTIRIMIN UYGULANMASI N SPK HUKUK DARE BAKANLIINA BAVURU YAPILMASI hususunda;

Gereini arz ederim.

ad soyad

yatrmc

*** irketin uyarlmas ve internet sitesinin almas ile ilgili resmi bavuru yapmak isteyenler yatrmclar yukardaki yazy spk iletebilir.. https://www.cimer.gov.tr/ ytd https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
     Alnt Originally Posted by Murat DOAN Yazy Oku
    irketlere web sitesi oluturma zorunluluu getirilmesi 7 Ocak 2012'de yrrle giren 6102 sayl Yeni Trk Ticaret Kanunu'na gre ZORUNLUDUR. Bu tarihten itibaren 3 ay iinde internet sitesini oluturmayan irket yneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 gne kadar adli para cezasna arptrlacak. CHA

Azami ortak says ile ilgili ise gerek eski TTK'da gerekse de yeni TTK'da bir hkm bulunmuyor. Burada nemli olan husus, 250 orta geen sermaye irketlerinin Sermaye Piyasas Kanunu gerei halka ak irket stats kazanaca ve bu nedenle kurulu, ileyi ve denetim bakmndan SPK hkmlerine tabi olacadr. DEMEKK BU TR RKETLER SPK TA DENETLEMYOR DENETLESEYD NTERNET STESN ATIRIRDI , AILMASI KONUSUNDA GRM YAPTIM BAVURUMU YAPTIM BAKALIM NE OLACAK YTD
    bavurmay unutmayn !!! BALIA PYASAYI EKLEMEY UNUTMAYIN
    Son dzenleme : Murat DOAN; 24-05-2020 saat: 03:15.

BALATA HAKKINDA ZELME OK SORU SORULMAKTA ARKADALAR, AAIDAK VDEOYU ZLERSENZ BALATA HAKKINDA AZ OK BLG SAHB OLACAKSINIZ... BALATA OTOMOBLN EN NEML AKSESURLARI ARASINDA YER ALMAKTA ... BALATACILAR A. VE ERKA BALATANIN RETT BALATA VE ERKANIN RETT BALATA VE DSK BALATASI PYASANIN EN YLER ARASINDA DEERLENDRLYORDU O YILLARDA ., TRKYE DE TRAFE KAYITLI 23.000.000 MLYON ARA OLDUU DNLRSE NEML BR SEKTR OLARAK DURUYOR YNETMN HAZRANIN 2 SNDE ALACAI KARARLAR RKETE YN VERECEKTR ALINACAK KARARLAR MDDEN HAYIRLI OLUR NALLAH YTD

https://www.youtube.com/watch?v=_UYM3cv68zo

https://www.youtube.com/watch?v=sFLgXbCeNiQ

https://www.youtube.com/watch?v=hxcHAON0tII (DISK BALATA )
    Son dzenleme : Murat DOAN; 26-05-2020 saat: 04:02.

Sayfa 95/140 lklk ... 45859394959697105 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •