KOÇARÝ ortagýmýza bizdende selamlar, saygýlar....25.01 tl lafýn geliþi, iþe yarar bir para olmadan Tekfende satýlacak tek lotum yok, orasý kesin....
![]()
KOÇARÝ ortagýmýza bizdende selamlar, saygýlar....25.01 tl lafýn geliþi, iþe yarar bir para olmadan Tekfende satýlacak tek lotum yok, orasý kesin....
![]()
Bunlarin degerleme yapmasi 1 sene surer ortak, simdi basliyoruz deseler seneye anca degerlemler cikar . Mesela nakit irdirgemeye gore degerlendirseler gubre neler olur neler , ya da emsale gore olsa sen dedin millet bahcesi ne kadar etti . Ama bunlara Hicbir konuda zerre kadar guvenim olmadigi icin bunlar her seyi olabilecek en minimumde degerler . Oyle de yapsa defter degeri 50 tl olur gerci .
OYAK ýn sattýðý yer 1500 tl/m2 dendi. Yeniden degerleme ZORUNLU oluyor Maxi. Seve seve yapacaklar, satýþ durumunda daha az kar gösterip vergiden kaçmak mümkün olacak. Mersindeki araziye MESBAÞ çökebilir, KONTEYNER LÝMANI için baþkalarý çökebilir. Þimdi orada yeniden degerleme yapmazsan yada rayiç degerden az bir rakamda orayý gösterirsen fazladan vergi ödemek zorunda kalýrsýn. Atýyorum 1 milyar karda 250 milyon tl vergi, Yeniden degerlemeyi yapmayan yada gerçek degeriyle göstermeyen patron fazla kar-vergiden dolayý þirketi zarara sokmuþ olur...
Atmasyon rakamlar....
Mersindeki 1.2 milyon m2 arazi bilançoda 120 milyon tl olsun. Ve diyelim ki m2 si 2000 tl den birilerine satýlmýþ olsun.
Yeniden degerleme yazmazsan,
1.200.000 m2 X 2000 tl = 2.4 milyar tl - 120 milyon tl maliyet = 2.380 milyar tl satýþ karý %25 kurumlar vergisi tam 595 milyon tl çýkar.
Yeniden degerleme yapýlýrsa,
Diyelim ki 2000 tl /m2 den gösterildi ve 2.380 milyar tl lik yeniden degerleme artýþý yapýldý. Bunun %2 sini vergi olarak ödeyip, kurumlar vergisinden yýrtýyorsun. 2.380 milyarýn %2 si 47.6 milyon tl ediyor.
BASÝTÇE þirket 47.6 milyon tl ödeyerek, yeniden degerleme yaparak, 595 milyonluk vergiden yýrtýyor.
Bu yatirimcilarinin isine gelmeyecegi icin yuzde 25 vergiyi Oder bize o degerlemeyi yine gostermez bu iblis surusu . Zerre kadar yatirimcisinin hayrina is yapacaklarina inanmiyorum.soyledigin olmasi gereken ama bu sirkette olmamasi gereken olur
O zaman bunu yüzlerine demek lazým Ortak. Hem bize, hem kendilerine, hemde þirkete hainlik etmiþ olurlar. Herkes vergiden KAÇINIRKEN vergi ödeme sevdalarý varsa ceplerinden ödesin ibiþler. 100 lira karýn %25 i kurumlar vergisine, %15 de verdikleri üç kuruþ temettü vergisine ödeyince bize ne kalýyor....![]()
Paylaþýmýnýzý baþlýkla ilgili olmadýðýndan sileceðim , Twitter hesabinda bana yazdýklarýný okumama sebep olduðunuz icin teþekkürler , kendisini biz banladikca yalvararak foruma gelen söz veren birinin sözünü tutmayarak kural dýþý davranýp hala boyle söyler söyleyebilmesi çok üzücü . Kendisini simdi süresiz yasakladým bir daha gelmemesi içinde elimden geleni yapacaðým . Ýnsan biraz hatasýný bilmeli ve ona göre davranmalý . En yakýn gördüðü forum arkadaþlarý bile sýrt çevirdiler bu davranýþý yüzünden . Twitter’da bana yazdýklarý sebebiylede yasal yollara baþvuracaðým , karþýlýksýz forumda bulunup birde hakaret yiyecek deðilim .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri