Yaþanýlan olumsuzluklara raðmen;
Þirkete yine de inanýyorum.
Pozisyon artýrma þansý verenlere tþk ederim.
Yaþanýlan olumsuzluklara raðmen;
Þirkete yine de inanýyorum.
Pozisyon artýrma þansý verenlere tþk ederim.
Bu hafta , geçtiðimiz haftalarda düþen bir hisse olmasýna raðmen her gün düþerek %4 yükselen borsada yaklaþýk %10 deðer kaybetti ; Pes dedirtti.. Geçen sayfalarda bir arkadaþýn dediði gibi 40 - 50 bandýna yolculuk mu var yoksa...
Mia nýn diðer büyüme þirketlerinden ayrýþmasý gerekiyor. Zira büyüme þirketleri içinde en düþük f/k en düþük pd/dd oraný bunda. Üstelik diðer þirketlere göre projelerini bilanço ya yansýtma hýzý da çok kýsa. Alýnan iþleri çoðunlukla 6 ay içinde teslim ediyor ve kasaya koyuyor, hazýr satýþ bekleyen ar-ge projeleri var. Dolayýsýyla yeotk, kontr, smart gibi projelerini bilançoya yýllar içinde deðil aylar içinde yansýtýyor ve dolayýsýyla diðerlerine göre erken fiyatlamasý gerek ki zaten çarpanlarý diðerlerinin çok çok gerisinde. Patronun satýþ haberi baskýlýyor gibi görünüyor ama bu bile ilk açýklanacak bilanço ile aþýlýr gibi duruyor. Bu fiyatlardan patronlarýn satýþý gerçekleþtireceðini sanmýyorum. Seneye 500 milyon üzeri yýllýk kar ile hbk 15lerde olacak þirketi 100 lü rakamlara vermek çok mantýklý gelmiyor. Satacak zatý muhteremin baþka özel sebepleri yoksa tabi. En kötü senaryoda bist olasý geri çekilmelerine eþlik etmeye kalkarsa diye yedek akçe býraktým, hele 100 lira bandýnýn altýna gelirse portföyü tamamen mia yapabilirim. Bu fiyatlardan aþaðýsý bu kaðýt için bedava nitelikte. Piyasa bu, belli olmaz.
Hafta sonu vakit buldum , kendimce benzer bulduðum hisseler arasýnda bir karþýlaþtýrma yaptým. Hisselerin son yatayýna , zirvesine ve yýlbaþýna göre performanslarýný listeledim. Yýl sonu tahmini f/k larýný da koydum.
.................................................. ......................................Performans.. ...
HÝSSE..Son Yatay,tarih.......Zirve...Son Fiyat Son yatay'a göre.. Zirve'dan kayýp...Yýlbaþýna göre...Tah.f/k(yýl sonu)
KONTR..90.36 -11/29.10.....279.9....162.5............%79........... .......%42..............%6800(68 Kat)......90....
SMRTG..77.40 -21.10/8.11..141.6.....99.35..............28............. ........29................2500.(25 Kat)......82...
MIATK...62.55..13.10/1.11...175.8....117.9...............88............ ........32.9...............241.(2.41 Kat)....15...
Tabloyu hazýrlarken SMRTG yýlbaþý yerine çýkýþ tarihine göre deðerlendirildi. F/K hesabýnda geçen yýl 9 aylýk ve yýllýk karlarýn oraný bu yýla uyarlanmýþtýr.
Bu tabloya bakýnca sanki MIATK aralarýnda en uygunu gibi görünüyor.
Hisse tavsiyesi amacý taþýmaz. Herkes kendi deðerlendirmesine göre kararýný vermelidir.
Herkese hayýrlý kazançlar.
Dönüþ isteði baþladý galiba..
YTD.Herkese hayýrlý kazançlar
Bürütden þimdilik sakince çýktýk.
2023'de umutlu olmamýz için bir çok neden var...
Olumsuz konularý düþünmek istemiyorum.
Üzerine odaklanýlan projelerden haber akýþý hýzlanarak devam edecektir.
Yataða sardýk çok þükür, biraz 120-130 aralýðýnda dinlense süper olacak. Olumsuz bi haber gelmezse ocak ayýndan itibaren yi bilançoyu fiyatlamaya baþlarýz. Bakalým f/k kaç olacak
Yer Ýmleri