Þu muhabbeti çözemedim gitti, arkadaþ bu adam dinar verip dinar+swap faizi almýyor mu, kur belirleme muhabbeti nereden çýkýyor, kur kaç olursa olsun o süredeki swap faizini alacak? Adam fx piyasada poz açmýyor ki, anlaþmalý zaten...
Þu muhabbeti çözemedim gitti, arkadaþ bu adam dinar verip dinar+swap faizi almýyor mu, kur belirleme muhabbeti nereden çýkýyor, kur kaç olursa olsun o süredeki swap faizini alacak? Adam fx piyasada poz açmýyor ki, anlaþmalý zaten...
Öyle bir opsiyon var mý swap iþinde.Benim bildiðim sen adamýn dolarýný geri veriyorsun ,o da senin TL ni sen adama ne kadar faiz veriyorsun adam senden ne kadar faiz talep ediyor önemli olan bu.Benim anladýðým dolara vade sonunda misal bugün 14 se 24 e denk gelecek bir faizi kabul etmiþiz.Yani 100 bin dolara bugün 140 bin Tl vermiþiz vade sonunda 240 bin lira olarak adam parasýný alacak o günkü dolar kuru ile bu 240 bin ne kadar dolar alabiliyorsa o kadar dolar alabilecek.Bu bence tefeci faizi.Bizde 100 bin dolarýn dünyadaki faizi neyse onu ödeyeceðiz misal 110 bin dolar ödesek adam 240 binle 110 bin dolarýn üstünde kaç dolar alabilir o tarihte olay orda kitleniyor.
Yer Ýmleri