Bankacýlýk sektöründe Yapý Kredi Yatýrým raporunda son çeyreðe nazaran karlýlýðýn çok daha iyi olacaðýný öngörüyor. Son çeyrek 23mn TL kar olduðunu düþünürsek bundan daha iyi olmalý. 30mn TL kar beklerim.
Faktoring açýsýndan hiçbir bilgim yok. Geçen yýlýn ayný döneminde 4 mn TL kar açýklandý. Buna benzer beklerim.
Denizcilik açýsýndan ise 2021-4. çeyrek ile benzer (150 mn TL civarlarýnda ) bekliyorum.
Holdingin kur farký ve havacýlýk þirketi satýþý karlýlýðý 180 mn TL civarýnda etkileyebilir.
Benim ulaþtýðým sonuçlara göre yaklaþýk 370-400mn TL 2022-1.çeyrek karý bekliyorum. 2021-1.çeyrek ise yaklaþýk 100mn TL kar açýklanmýþtý.
Esas faaliyet karý ilk çeyrek için 250 mn TL olursa yýllýk 1mr TL esas faaliyet karý olan bir þirket olacaktýr.
Þirket zaten ucuz hesaba gerek yok diyenler de olacaktýr. Tamamen amatör bir çalýþmadýr tavsiye deðildir. Herkes kendi bilgisini kullansýn. Yanlýþýmýz eksiðimiz çoktur.
Esas faaliyet karý dediðiniz gibi gelirse süper olur.Kur artýþýndan fazla beklenti içinde deðilim .Çünkü 2021 4.Çeyrekte beklediðimiz gibi gelmedi.
200 milyon üstü esas faaliyet karý ile Silopi ile ilgili özel ve güzel haber haber akýþý hissemizin tanýnmasýný,dikkatlerin çekilmesini saðlar.Bunu 30 kuruþ gibi bir temettü ile de süslerlerse hareketli günler görürüz.
Silopi elektrik santali %9,6 ortaklýðý bulunuyor. Bu ortaklýk yatýrým faaliyetlerinden gelir olarak karlýlýðý etkiliyor.
Esas faaliyet karý olarak muhasebeleþtirilmiyor. Bu sebeple yatýrýmcýlarýn dikkatini çekmiyor. Þirket tarafýndan döviz varlýk gibi düþünülmesi, santral faaliyetlerinin örneðin 5kat karlýlýða ulaþsa bile finansal tablolarýmýza kur farký geliri gibi yansýtýldýðý sonucuna ulaþabiliriz. Ayrýca bu yatýrýmdan bakiye alacaðý üzerinden %3 temettü hakkýnýn da kara eklendiðini, esas faaliyet karýna ise eklenmediðini söyleyebilirim. Bakiye alacaðý olarak ise neden bahsedildiðini tam tespit edemedim. 30mn $ geri kalan paylarýn Park Holding'e satýþ opsiyonu bulunuyor. 2021 yýlýnda 27,9mn TL temettü geliri elde edilmiþ.
2020 dolar kuru 7,34
2021 dolar kuru 13,329
Silopi elektrik %5,4 ortaklýk payý daha önce 45mn $ bedelle satýlmýþtý. Bu satýþ ticari alacaklar içerisinde gösteriliyor. 133mn TL 1yýl içerisinde tahsil edileceði yani kýsa vadeli olduðu, 333mn TL ise uzun vadeli olduðu belirtiliyor. (35mn $ henüz tahsil edilmemiþ diye hesaplýyorum)
Eksik yanlýþ olduðumuz hususlarý deðerli üstadlarýn gidermesini talep ediyorum. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þirket için çalýþtýðýný düþündüðüm bir arkadaþýmýzýn isyaný ile þirkete güvenim daha da arttý. Malesef þirketin kimsenin ilgisini çektiði yok. ( Yabancý vb...) Herkes trade ediyor. Geçen credit Suisse girdi hisseye. 3.60 dan topladý mali (800 k lot yanlýþ hatýrlamýyorsam) , 3.63 den sattý 15 dakika sonra. Muhtemelen yabancý arkadaþýmýz tuvalette daha uzun zaman geçiriyordur. Bank-off dan ,global , yf den alanlarin býyýklarý olduðunu düþünüyorum. 2.50- 2,60 dan 20 milyon mali yerli aracý kurumlara aktaran deutche deki arkadaþlarýn yabancý olduðunu düþünenlere de saygý duyuyorum. 2.50 den 3-4 günde 20 milyon satan salak yabancý 3.70 den toplamaya gelmiþ.(yersen). Tek çare patronun hissesine sahip çýkmasý . Yani 2022 1. Çeyrek bilanco ile PD/dd mýz 0,4. Li rakamlara gelecek. F/k 2 olacak. ( Beklenti bu yonde) Efsane dönemden geçen hissemiz için bu saçmalýk...bu arada bir þirket bu kadar mý ketum olur. Arada ölmedik yaþýyoruz diye kap atsýnlar. Arkadaþ bir þirkette aylardýr yaprak kimildamaz mi? Neyse sözün özü patron yatýrýmcýsýný üzmesin artýk.
Bakiye alacak denilen Silopi Elektrik’ten alacaðýmýz olan 35 milyon dolar olabilir. 1. çeyrekteki denizcilik karý 100 milyon TL civarý gelebilir. (2021 son çeyrekte beklenenden yüksek geldiði için bu çeyrekte de benzer bir durum olabilir.) Faktoringde ne olacaðýný kestirmek zor olsa da bankacýlýk tarafýnda kar patlamasý olmasý muhtemel gibi. Özel sektör banka karlarý uçuþta çünkü. Silopi Elektrik altýn çaðýný yaþýyor ama net kara etkisi olmadýðý için hisseye pek olumlu etkisi yok. Öte yandan halka arz ihtimali gündeme gelirse dolar bazlý olarak 2020’dekine benzer bir ralli olabilir. Hem Cante’nin faaliyetlerindeki ve borsaki performansýna hem de borsanýn 2023 seçimleri nedeniyle ralli yapma potansiyeline baðlý olarak bu sene olmasa da gelecek sene halka arz gündeme gelebilir gibi sanki.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...W5-ukUnzFmEF7w
Emeði geçen herkesi tebrik ediyorum;). Bugün niye düþtük?
Dünyada denizcilik hisseleri son gaz ralliye devam ediyor. Gsdho ise dolar bazlý olarak sürünmeye ek olarak endekse de yenilmeye doymuyor. 🙃 Bilanço gelsin de hala bu hisseyi patron veya yol verdiði birileri, fonlar ya da yabancý almýyorlarsa ben artýk Gsdho’yu ucuz dolar olarak düþünüp, malý unutacaðým. Yoksa gerçekten insanýn asabýný bozuyor. 5 ayda fena olmayan bir getirim olsa da nedensiz bir þekilde çok kötü fiyatlanmasýný anlayamýyorum. Bankalardan bile kötü fiyatlanan ama deli gibi nakit üreten ve ana faaliyet konusu olan denizcilikte iþletme riski minimum olan bir holding. (Hammadde fiyatlarý artýyor derdi yok, ihracatçýlarýn aksine euro / dolar paritesi düþüyor derdi yok.) Yatýrým bankasý olmasý sebebiyle ticari bankalara göre belli baþlý kriterlerde zaten çok önde olan Gsd banka sahip. Silopi Elektrik gibi yerli kaynak kullanan santraller tarihlerinin en karlý yýlýný yaþýyorlar ve muhtemelen yaþamaya devam edecekler. Tüm bunlara raðmen þu durum þaka gibi gerçekten. Enerji sektörü hisseleri rallide, özel sektör bankacýlýk hisseleri endeksi yenmiþ, dünyada denizcilik hisseleri rallide, parasal döviz pozisyonu muhtemelen 45 milyon dolar civarý olacak ama hisse fiyatýnýn bunlardan hiç haberi yok. 😅
Son düzenleme : meteor78; 18-04-2022 saat: 23:09.
Yer Ýmleri