menderes domatesçi olan
menderes domatesçi olan
Baþka baþlýklarda baþka hisseleri yazýnca yanlýþ anlaþýlabiliyor diye yazmak istemedim. (Sahol, Bist 30 hissesi ve ucuzluðu artýk herkesin dilinde olduðundan onu yazmada sýkýntý görmedim ) Bence Alark ve Gsdho, Uche ve Högh gibidir. Ayrýca bu iki hisse zamanýnda Barýþ Yýlmaz tarafýndan x10 yapabilecek hisseler listesindeydi. Bunun arkasýndaki matematik ise basit. Mesela çarpan bazlý da baksak net aktif deðer üzerinden de baksak Gsdho inanýlmaz iskontolu, ayrýca karlýlýk ve nakit akýþý olarak çok saðlam, denizcilikte büyüme planý da var ve þimdilik fiyatlanmasa da halka arzý olmasý durumunda tüm dengeleri deðiþtirecek Silopi Elektrik gibi bir gizli deðere de sahip.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...v91qdTNb-1HZsw
Son düzenleme : meteor78; 26-05-2022 saat: 00:23.
2 þirketinde (alark ve Gsdho) ünvanlarý holding olunca fiyatlamalarý holding usulünde oluyor maalesef. Alark enerjiden Gsdho navlundan çok iyi karlar yazýyorlar. Yani holding ama yaptýðý karlar banka karlarý deðil. Bu anlamda en azýndan 5 fk ile fiyatlanmalý bence yýl ortalamasýnda.
Alark ve Gsdho nun gelecek fk larý 2 altýnda görünüyor benim hesabýma göre.![]()
Sayýnn Meteor yazýlarýnýzý geriye doðru okudum. Ýstifade ettim. teþekkür ederim. Bu GSD holding pastasý nedir. Halka açýklýk oraný yüzde yüz gözüküyor. Bu tür þirketlerde sanki patron küçük hissedara çalýþýyor deðil herhalde. Bu oranlarda 2 F/K da patronun ve çevresinin hisselere saldýrýyor olmasý gerekmez mi alým için. Silopi elekrtrikte alým iþlemlerinde ve sözleþmelerinde 125 milyon dolar þirket kasasýndan çýkmýþ. Halbuki þimdi þieketin deðeri 125 milyon dolar. Buna karþýlýk þirket 30 milyon dolarlýk yüzde 9.6 pay almýþ, Geri kalan 35 milyon dolar sanki þiekete borç verilmiþ , iþletme sermayesi gibi. 125 milyondan geriye kalana ne olmuþ. Anlayamadým. 2 yýllýk Silopi halka açýklýk satým þartý var. Yapmamýþ 2 yýl uzatýlmýþ. Halbuki enerji altýn yýlý yaþýyor. Bunlar genel kurulda gündeme bile gelememiþ. Ciner ile bir ali cengiz olmasýn. Kaan 100 diye bir arkadaþ eskilerden yazmýþ durmuþ.. Konu nedir anlayamadým ?. Patron olan Turgut beyin yüzde 25 hisse si mi var holdingte ? Yani ortaklarý hep küçük hissedar mý ?
Patronun yeterli parasý olsa temettü vereceðini düþünmüyorum. Yani bireysel olarak hisse almasýný beklemem. Þirket geri alým yapsa güzel olurdu. Daha önceden geri aldýðý %10’u elinde tutuyor. Bence %20’ye çýkarsa ve yeni aldýklarýný 3 yýl içinde satsa buradan güzel kazanç saðlardýk. Gsdho’da fiili dolaþým %60 ama patron küçük yatýrýmcýya kazandýrýrken kendi cebinden vermiyor. Hisse fiyatý arttýðýnda patronun malýnýn görünen deðeri de artýyor. Silopi Elektrik konusunda yapýlan anlaþmalar sonucunda Silopi Elektrik’ten kaybýmýz en fazla 50 milyon dolar olur. Özellikle seçim sonrasý borsada ralli olursa ve halka arz o zaman yapýlýrsa kara geçme þansýmýz da yok deðil. Türkiye’de enerjiye yatýrým yapýp bu kadar az zararla kurtulabilmek bence baþarýdýr. Enerjide parasýný batýranlar listesinde koca koca þirketler var. Ama ilk anlaþmanýn neden revize edildiði hep tartýþma konusu olarak kalýr. (Bu konuda daha önceden içinde benim de yer aldýðým tartýþmalar vardý.) Ben o anlaþmanýn revize edildiðini bilerek ve þimdi hiç fiyatlanmayan Silopi Elektrik ilerde fiyatlanmaya baþlarsa ne olur diye Gsdho’da pozisyon aldým. Yani geçmiþe göre deðil geleceðe göre pozisyon aldým. Mesela bugün Silopi Elektrik halka arzýndan 30 milyon dolar gelse Silopi Elektrik’ten alacaðýmýz 35 milyon dolarý da alsak ve kasaya 65 milyon dolar girse sizce piyasa revize anlaþmadan dolayý kaybedilen 50 milyon dolara mý bakar yoksa þirketin piyasa deðerinin yarýsý kadar olan nakit giriþine mi bakar. Ben ikincisi dediðim için Gsdho’dayým, birincisini düþünsem zaten Gsdho’da olmazdým. Silopi Elektrik bu kadar önemli iken ve genel kurulda da bir yatýrýmcý bu konuda bir soru sormuþken sorunun en can alýcý yerinin cevaplanmamasý ise benim açýmdan hayal kýrýklýðý oldu. Hadi orasý yeri deðil desem bile Gsdho yönetimi yatýrýmcý sunumu ve/veya analist sunumu yaparak kendini anlatmalý. Bunu yapan þirketler gerçekten fark yaratýyor.
Son düzenleme : meteor78; 26-05-2022 saat: 09:03.
Günaydýn Sevgili ortaklar,
.
Dünki 4.53 kapanýþla grafikte onay alan hisse için GK da da bir sürpriz çýkmamakla birlikte,uçak taksi yapýp piste doðru harekete baþlýyor kanýmca.Burdan sonrasýný hep birlikte arkamýza yaslanýp keyifle izleyeceðiz inþ.
.
Syg
Burada verdiðim bilgiler amatörce bilgilendirme amaçlý olup yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir ve her türlü alým satým iþlemlerinizde yatýrým danýþmanýnýza danýþarak karar vermeniz önerilir.
Sayýn Ayan,
Ne demek istediðinizi anlayamadým.
Gsdho, Tuclk falan ben de çok erkenden gördüm aldým ama alark'ý barýþ bey nereden görmüþ öyle. inanýlmaz bir öngörü ya.
Yer Ýmleri