Daha da yýlbaþýna 10 gün var ,bu dolar 18 de olur 20 de.
Daha da yýlbaþýna 10 gün var ,bu dolar 18 de olur 20 de.
Valla o kýsmý cidden dert.Bu zamanda paran olsa da dert,devlet herkesin parasýna musallat oluyor o kýsmý doðru.
Yalnýz þunu da kabul etmek lazým ne vergi verirse versin o 180 milyon dolarýn þirkette olmasý þu anda en avantajlý pozisyon,herkes fellik felik dolara geçmeye çalýþýyor,biz cash dolardayýz ve vergisine kýzýyoruz ,ne diyeyim aslýnda biraz haksýzlýk oluyor.Þu anda þirket o parayla hiç bir þey yapmasýn kasasýnda tutsun hep de vergisini ödesin ben razýyým.Þu ara en güzel pozisyon bu,þirket yöneticilerini bu kararlarýndan ötürü kutlarým.
Yatýrýmlarda þirketin faaliyetleri dýþýnda pek haber takibi yapmýyorum. Finansal raporlarý ve sektörün gidiþatýný takip edeceðim.
Ben de zamanýnda yanlýþ anlamýþtým. Net para yabancý pozisyonunu tablosunda dönen varlýklardaki “diðer” kalemi gemilerin dolar bazlý deðerini gösteriyor ve net kara etki etmiyor. Sadece özkaynaklarý etkiliyor. Bunu düþünce 554 milyon TL gibi bir rakam çýkýyor. Kambiyo karýna etki eden kalan 253 milyon TL nereden bilmiyorum ama bence sadece kambiyo karýna etki eden 807 milyon TL’yi yani yaklaþýk 91 milyon dolarý ve döviz bazlý denizcilik faaliyet karýný (bu sene için beklentim yaklaþýk 30 milyon dolar) ve diðer faaliyetlerden gelecek azýmsanmayacak net karý dikkate almak daha doðru olur. Gerçi piyasa deðeri de maalesef cuma günü 92 milyon dolara düþtü.
https://twitter.com/erdalkl23687116/...640619008?s=21
Sn meteor benim hesap dediðiniz gibi kambiyo karýna etki eden 807 milyon üzerinden yapýldý.
Yer Ýmleri