Merhaba,
Geçtiðimiz haftadan güncellemeler þu þekilde:
- MAC fonu 576.253 adet hisseyi ortalama 4.0669 fiyattan portföylerine ekleyerek GSDHO'nun portföyündeki aðýrlýðýný %5,05'e çýkarttý.
- Þirketin yatýrýmcý iliþkileri müdür olarak Aynur Zorer atandý.
- Farklý kaynaklardan Zeyno Maritime'ýn satýþ fiyatýnýn 21,5m ile 22,5m arasýnda olduðu þeklinde haberler geldi.
- GSD Denizcilik tarafýnda genel müdür Eyup Murat Gezgin'in istifasý sebebiyle genel müdür yardýmcýsý Hakan Yýlmaz, genel müdür olarak atandý.
- Bilanço tarihi ile ilgili þirkete bir mail daha gönderdim fakat herhangi bir cevap alamadým, muhtemelen yatýrýmcý iliþkilerindeki deðiþim sebebiyle cevap gelmemiþ olabilir diye düþünüyorum.
Benim açýmdan bu geliþmeler þu þekilde yorumlanabilir:
- MAC fonu kafa yapýsý olarak Türkiye'de en beðendiðim fon olabilir. Haydar Acun'un yaptýðý yatýrýmcý toplantýlarýný biraz izlerseniz berkshire hataway'in annual shareholder meeting'lerinden anlayýþ olarak neredeyse hiç fark olmadýðýný görebilirsiniz. Dolayýsýyla MAC fonunun deep value hisseleri buluyor olmasý süpriz deðil. Hisse oranlarýný arttýrmalarý ise her türlü olumlu.
- Þirketin yatýrýmcý iliþkilerine bildiðim kadarýyla 1 sene için SPK lisanslý birisini atamak zorundaydýlar. 1 seneliðine Tuðrul bey geçici olarak idare etti 1 sene sonunda yasal zorunluluk gereði SPK lisansý olan bir yatýrýmcý iliþkileri müdürü atandý. Ne olumlu ne olumsuz.
- Zeyno Maritime satýþ fiyatý beklenen aralýkta.
- Eyüp Murat Gezgin'in yerine gelen Hakan Yýlmaz aileden birisi ve eðitimi tamamen denizcilik üzerine, kendisi sanýrým 33 yaþýnda ve deneyimi çok az, umarým bu geçici bir atamadýr ve yeni genel müdür gelene kadar geçici olarak vekaleten koltukta kalacaðýný umuyorum.

Alýntý yaparak yanýtla
))))))Acunla samet in maliyetini hatýrlýyorum iki yýl önce ben aldýðýmda 3.75 civarýnda maliyetleri vardý.Aradan iki yýl geçti külliyen zarardalar satmadýklarý gibi yeni alým yapýyorlar,ilginç

Yer Ýmleri