3. çeyrek bilançosunda net döviz pozisyonu 180 milyon dolar iken bunun yaklaþýk olarak 90 milyon dolarý kambiyo karýna etki ediyor. (TL olarak 3. Çeyrek bilançosundaki kurlarla sýrasýyla 1.6 milyar TL ve 807 milyon TL.) Son çeyrekte faaliyetlerden 5-10 milyon dolarlýk döviz elde edilmiþ de olabilir. Yýl sonu bilançosunda 95-100 milyon dolar civarý kambiyo karýna etki eden kýsým olabilir. Bu da mevcut kurla 1.3-1.4 milyar TL’lik bir deðere karþý gelir. Þu andaki piyasa deðeri ise 1.64 milyar TL. 😅
26 cent seviyesini geçmekte zorlanýyor.
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Benim gönderimdeki 807 milyon TL’nin %10’u 80.7 milyon TL. Yani ben de benzer þeyi söyledim ama ben kar hesabý yapmadým. 3. çeyrek bilançosunda 807 milyon TL olan bu rakam yýl sonu bilançosunda 1.3-1.4 milyar TL olabilir. 2022 yýlý 1. çeyrekte ise mevcut navlun fiyatlarý ve dolar kuru ile kambiyo karýna hiç ihtiyaç duyulmadan faaliyet karýna dayanan saðlam net kar yazýlabilir.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...235323395?s=21
180 milyon dolarýmýz var 116 milyon piyasa deðerinden iþlem görüyoruz,gemiler ,banka,faktöring þu bu bonus, kasadaki paranýn yüzde 60 ý kadar piyasa deðerimiz var.Cidden inanýlmaz.Silopi halka arz olsa ordan kemiksiz 85 milyon dolar gelecek edilmese 30 milyon dolar garanti uyuyan bir para sadece silopi içinde yatýyor.Ve silopide uyuyan para bile bir hesaba göre þimdiki deðerin üçte ikisi bir hesaba göre dörtte biri.
--ucuzdur vardýr bir illeti...
Yer Ýmleri