Dolar burda kalýrsa 2.90 olur bugün,dolar 12 olursa 3 falan,bu böyle gider arkadaþlar,karþýmýzda sanýrým bir robot var.
Dolar burda kalýrsa 2.90 olur bugün,dolar 12 olursa 3 falan,bu böyle gider arkadaþlar,karþýmýzda sanýrým bir robot var.
Geçen sene yýllýk kar 50 milyon TL iken bu sene kur kapanýþýna baðlý olarak muhtemelen 500-700 milyon TL arasý olacak, tam bir anomali. 1) Dolar düþtü (3. çeyrek bilançosu öncesi 2.88’e geldiðimizde dolar çok daha düþüktü ve son çeyrekte 3. çeyreði kar olarak katlayacaðýz), 2) navlun düþtü (hala dolar bazlý olarak 2. çeyrek seviyesinin hafif üstündeyiz ve TL bazlý olarak çok daha iyi durumdayýz), 3) bu kar sürdürülebilir deðil (bu seviyede sürdürülebilir olsa 4-5 milyar TL ile fiyatlanmasý lazým zaten) falan ile bu durumu açýklamak bence imkansýz.
Son düzenleme : meteor78; 24-12-2021 saat: 18:27.
Beyler Turgut u sevmeyen , þikayetçi olan varsa hemen satsýn çýksýn. Yeter artýk adamý eleþtirmeyelim. Adam daha napsin yatirimcisi için.
Ya sanane bilader isteyen istediðini yapar , istediðini der . Þirket temsilcisi misin? Forum yoneticisi misin? Sen kimsin? 0.30 cent den . 0,40 cent den maliyetlenen insanlar var burada ... 3 liradan Sonra alanlar var , bu durumdan memnuniyetsizliðini dile getiremez mi? Biz de biliyoruz buraya yazsan da bir halt olmayacaðýni ama öncesinde de defalarca yazdým. Buradaki arkadaþlar gereksiz tartýþma dedi. Yok faydalý veriler daha önceden paylasiliyormusda ben karamsarim diye adamlar yazmýyor Muþ? Hani noldu kambiyo karý , navlun fiyatlarý? Bekleyin bakalým 60 centleri , iki basamaklý rakamlarý.... Burada hisse uçacak kaçacak demek serbest ama. Þirketin sicili bozuk inanmýyorsanýz geçmiþ 20 yýldaki hareketlerine bakýn demek karamsarlýk yada suç öyle mi?
Sayýn chevron patronu eleþtirmem sizi niye sikintiya sokuyor bilmiyorum. Hisseyi nikahimiza almadýk. Kar görünce satacaðýz. Size de önerim Turgut bey ile olan duygusal baðýnizi biraz azaltmanýz yönünde olabilir.
1-EKÝMDEN BUGÜNE...
BOLU GÖYNÜK TES: Toplam Üretim: 493.808,00 MWh... kurulu gücü:270 MWe
SÝLOPÝ ELKTRK TES: Toplam Üretim: 383.850,00 MWh ...kurulu gücü: 405 MWe
bolu göynük silopinin 2/3 ü kadar....üretimi daha fazla...
Bu üretim ile ciddi para kazanma ihtimali, borsaya açýlma ihtimali zayýf (açýlsa da fiyasko olabilir)...
silopi elektrik, çok sýk boru yýrtýlma arýzasý yapýyor; bu kronik sorun olsa gerek... bir türlü kesin çözüm bulamamýþlar sanýrým...
üç ünite ayni anda çalýþtýklarýnda bile 300-330 arasýnda ancak üretim yapabiliyor...kapasitesi düþük...muhtemelen yakýtýn kalitesizliðinden olsa gerek...
-þirketin gerçek deðerini bulamamasýnýn sýkýntýsý bence bu...piyasa 30 milyon dolara göre fiyatlýyor, sanýrým...
9 lari gostercekler sanýrým... Kapalý piyasada bastýkça basiyor insafsizlar. Pazartesi mükemmel bir gün bizi bekliyor
Bence de Silopi Elektrik 30 milyon dolar denebilir ama fiyatlamada olduðunu hiç sanmýyorum.
Son çeyrekte faaliyetlerden 9-10 milyon dolar net kar gelse, 91+9=100 milyon dolar kambiyo karýna etki eden döviz pozisyonu, çeyreklik 5-6 milyon dolar civarý denizcilik karý, yýllýk 5-6 milyon dolar civarý diðer iþ kolarýndan faaliyet karý ile bile en az 100+4*25=200 milyon dolarlýk bir deðer bulabiliriz. (Faaliyet karýný 4 sene için hesapladým.) Dolar 10 olsa mevcut fiyatla 125 milyon dolar seviyesindeyiz. Keþke Silopi’yi 30 milyon dolardan fiyatlasa.
Adamlar koyma konusunda uzmanlar. O konuda sýkýntý çekeceklerini sanmýyorum.
Yer Ýmleri