Sizin analizleri ve borsacýlýðýnýzý çok beðeniyorum.Bizim borsa adam gibi bir yer olsa sizin analizler seçtiðiniz hisseler altýn gibi de malum bizim borsa deðiþik bir mecra.
Handysize biraz geride kalmýþtý. O da abisi Supramax’a yaklaþmaya çalýþýyor.
Supramax 25576 dolar (12 dolar azalmýþ)
Handysize 23130 dolar (486 dolar artmýþ)
Supramax vadeliler de artmýþ. Þu anda Mart ve 2. çeyrek için 28 bin dolardan yüksek. Yani mevcut duruma göre bile Supramax’taki yükseliþ için hala %10-15’lik pay var.
Handysize’ýn yükselmesi ve Supramax vadelilerin yüksek seyretmesi çok olumlu. Bir de bu rakamlarý daha Þubat bitmeden gördük. Gerçekten çok ilginç bir sene yaþayabiliriz. Varlýklarý ve gelirleri dolara endeksli olduðundan, ayrýca ülke risklerinden de minimum etkilendiðinden kar almayý düþündüðüm hisselerde nakite geçeceðime Gsdho’ya geçmeyi planlýyorum, tek güvencem Gsdho’nun bilançoya kadar yatýrýmcýsýný süründürmesi. Erkenden hareket ederse planlar da suya düþer. 🙃
Son düzenleme : meteor78; 18-02-2022 saat: 22:33.
capesize ne oldu acaba,totalde bdý o zaman baya yukseldi
Sn meteor benim plan da ayný sizin gibi arada klgyo atraksiyonu yaptým.Onun bilanço 1 martda o haraket çekerse baya baya gsdho alma fýrsatým olacak.Atraksiyon yapmazsa eldekilerle devam.
Sn meteor bizde algý bdý üstünden yürüyor.Zaten bdi ortak bir deðer diðer endekslerin ortalamasýndan hesaplanýyor..Yoksa iþin aslý elbet dediðiniz þekilde.Ama misal baltýc gene 5000 olsa asýl artýþý da misal capesize üstünden yapsa da algý bizim açýmýzdan muhteþem olur.Borsa da bizde maalesef algýlar üstünden yürüyor,öyle olmasa bu kaðýt burda kalabilirmiydi.Bir patron kötü algýsý bir de navlunlardaki düzeltme hesapsýz kitapsýz bizi 4 den 2.5 a düþürdü
Algý konusunda haklýsýnýz ve Capesize vadelileri oldukça iyi. Yani BDI orta vadede sert yukarý yapacak gibi. Bizim fonlar da o zaman yüklü alýrlar belki. 🥳
https://twitter.com/jhannisdahl/stat...019610118?s=21
Yer Ýmleri