Reis tuvalet kaðýdýnda kdv indirimi yapmýþtý, bugün ki düþüþün sebebi bu mudur acaba.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Eski Dostum Gselman,
Gsd tahtasinda bastigi gunler icin gecerli ki; sattigim mali nefsime hakim olup kapaniþ anina kadar yerine koymuyorum. Dedigim gibi asagi basmaya basladigi gunler icin soyluyorum... Atlayanlari, gunlukculeri, yukardan satip asagidan yerine koymak isteyenleri gunun en dusugune yakin kapattirip pisman etmek istemesi en sevdigi sey bunun... SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü düþüþte EPDK nýn yerli kömür kullanan santralleri cezalandýran ithal kömür ve doðalgaz kullanan santralleri çalýþmaya teþvik eden kararýn etkisi nedir acep.Ayrýca karar ne kadar yerli ve milli anlayamadým.
Kararýn açýklanma saatý ile düþüþ saati uymuyor. Ayrýca bugünkü düþüþ, dünkü düþüþün devamý. Dün ise yerli kömür santrali olan hisseler en çok yükselenlerdi. Bugün açýklanan rakam sene baþýnda yerli kömürcülerin isteyip de bakanlýðýn olur vermediði söylenen 85 dolar rakamýna da çok yakýn. Silopi’nin kar marjý kýsýtlandý ama mevcut durumda MWh baþýna 45-50 dolar civarý bir favök marjý var diyelim. Yýlýn kalanýnda yaklaþýk 1.8 milyon MWh’lik yýllýk üretimle 81-90 milyon dolarlýk favök yapar. Ýlk çeyrekte ise favök kabaca 38-40 milyon dolar civarý idi. (MWh baþýna maliyeti 32-37 dolar olarak aldým.) Toplamda kabaca 115-130 milyon dolar gibi bir favök çýkar. (Yerli kömürcüler için Nisan ayýndaki azami uzlaþma fiyatý olarak belirlenen 1200 TL ay ay deðiþebilir, Silopi’nin üretimindeki düzensizlikleri, varsa ikili anlaþma ile satýlan elektrik miktarýný ve dolar kurundaki muhtemel hareketleri dikkate almadým.)
Info her zaman olduðu gibi anasýný belledi tahtanýn. Garanti de dün aldiklarini verdi. Boþa geçen bir gün daha
Yer Ýmleri