Sayýn Ayan, Twitter’da Barýþ Yýlmaz’ý takip ediyorum. Bence Gsdho için kesinlikle takip edilmeli. Hipofiz’i de takip ediyorum. Ayrýca yabancý uzmanlarý takip ediyorum. Asýl olarak izleyici durumdayým. Genelde burada yazýyorum.
Küçük gemilerin kira ücretleri büyüklere göre daha iyi durumda. Ayrýca büyük gemilerin kira ücretlerinde oynaklýk da çok. Bu konuda çok þanslýyýz.
Bu son yaþananlarý temel analizle anlamlandýramýyorum. Yukarýdan satanlarýn aþaðýdan yerine koyma çabasý olmasý muhtemel.
12000 dolarlýk günlük maliyeti hesaplayan da geçen sene 3. çeyrek bilançosu ile Barýþ Yýlmaz’dý. Ama TL bazlý maliyetler nedeniyle bu maliyetin son iki bilançoda aþaðýya geldiði de ortada. Denizcilikte hep beklenti üstü net karlar geliyor.
Bu sene 1 milyar TL üstü net kar bence büyük olasýlýk. Bu dolar kuruyla bu çeyrekte 250 milyon TL üstü net kar garanti gibi. Barýþ Yýlmaz’ýn hesabý 27X milyon TL net kara karþý geliyor. Temettü sonrasý F/K’nýn 1.9X olmasýný hesaplýyor.
Gemi gelirleri vergiden muaf diye biliyorum. Yakýt masrafý kiracýya ait, bakým vb maliyetler bize ait. 22 Mayýs tarihindeki durum itibariyle gemiler ve gemi hakkýndaki bilgiler.
https://twitter.com/hipofiz112/statu...LAtBO3MEUOnWLQ
Yer Ýmleri