Yani bu adam yüzde onu topladým derken kaç lotum var diyor
Yani bu adam yüzde onu topladým derken kaç lotum var diyor
Mac fonunda da 35 milyon lot vardý.Eðere totalin yüzde onu samet ve oðlundaysa 135 milyon samet oðlu ve mac fonda
bu turgutun acil denetime sokulmasý lazýmdý .koskoca gsdho ne hale getirdi.azýnlýk hisseyle hemde.bankasý olan nadir holdinglerden biriydi. ülkenin ilk ve en büyük giyim sanayicileri grubuydu .bu turgut ve avaneleri mutlak azýnlýk % 10 lar falan o zaman þirketin yönetim imtiyazýný ele geçirmiþlerdi .adamýn ilk iþi bankayý satmak oldu .sonra gemici olcammmm bana ne bana ne gemici olcam ayaklara diretti gemici oldu þirketi mavetti .þirket þu an borsada tek herhalde defter deðeri, altý iþlem gören þirket holding.merdiven altý þirketþler bile defter deðeri üzeri iþlem görürken bu turgut mizz ler gibi kendine dünya kurmuþ sahi bankanýn parasý ne oldu .bu derece çöküþ sebebi hamiþlememi .araþtýrýþlýp izlenip gerekiyorsaki bize göre gerekiyor devlet tarafýndan kayyum denetimine girmeli yoksa bu turgut ve avaneleri belliki þirketi iice darmadann edecekler .
samet alý nýn 6,14 payý var hesaplama 1 milyar tl sermaye üzerinden . kurul oncesý alýnan paylar bildirim yapýlmadýðý için bilemýyoruz . sanýrým oðlu yuzde bes sýnýrýna gelmeden durdurdu alýmý veya gectý ama býldýrm yapmadý . býzde tutanaklardan oðrendýk bunu .
mac fonuna geldýgýmýzde son alým ýle 4,52 düzeyine çýkardý payýný . 5 milyon daha alýrsa haydar bey bildirm atar .
Asýl denetim, TY nin Park holding le yaptýðý hþsse alým ve iade þartlarý üzerinde olmalý. Olay saraydan kýz kaöýrma olayýmý acaba!?
Þirketin tamamý kendisinin olan hiç bir patron, þirketine 80 milyon dolara aldýðý hisseleri 30 milyon dolara iade etme olasýlýðý oluþturan bir anlaþma yapar mý?
Gsdho önce 125 milyon dolarýný faize 4 yýl faize verseydi, sonra 80 milyon dolarý
4 yýl faize verseydi, 8 yýllýk bileþik faizle bugun gsdho nun ana parasý ne kadar olurdu?..
Veya, Cinere ait Park holding bu kadar parayý bankalardan kredi olarak alsaydý, faizlerle kendisine maliyeti ne olurdu?
Borsada halka açýk gsdho, önce 4 yýlda 125 milyon dolara, sonrayý 4 yýlda 80 milyon dolar vererek bünyesinde tutuðu silopi elektrik hisseleri üzerinden toplam ne kadar zarara uðratýlmýþtýr?
Sonuç: borsada yüksek oranda halka açýk gsdho nun varlýðý, park holdinge peþkeþ mi çekilmiþ? Burdan bireysel faydalar saðlanmýþ mý?
burda bedelli ve temettu alýmýný dusmek lazým ama yýnede nerden bakarsanzý bakýn leþ bir anlaþma . ve halen süreç nasýl bilemýyoruz . sözleþmede halka arzdan bahsedýlýyor ama 2015 de ortaya atýlan bu olayla ýlgýlý açýklama yok . hatta spk ya basvuru var mý yok mu ? o bellý deðil . gsd sordum biz azýnlýk ortagýyýz býlmýyoruz dýyor parkem ye soruyorum býzým deðil diyor . park holdýnge soruyorum kapý duvar gsd sorularýna . kaç sefer aradým ama sýze donecegýz dýyor ve tlf çýkmýyorlar
30 Haziran 2020 tarihinde yapýlan yeni sözleþmeye göre GSD Holding A.Þ.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Þ.’de kalan %9,60 paylarýný eðer Þirket 31 Aralýk 2024 tarihine kadar halka açýlmaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakký bedeli) 30 Milyon ABD dolarý olarak belirlenmiþtir.
Tutanaklarda samet ve oðlu yüzde 10 u geçti diye yazýyordu,mac fonda yüzde 4.5 sa demek ki 145 milyon lot saðlam ellerde.Kalýr 435 milyon lot tahtacýda da bunun en az yarýsý vardýr.Piyasada yüzer gezer 150 200 milyon lot vardýr bence.Aslýnda çok iyi bir olgu da þu ,turgut a karþý onun hareketlerini takip eden kýllandýðýnda mahkemeye gidebilecek güçlü bir ortak var.Bu turgut un serbestçe at koþturmasýna engel olur.2 gemi eklendi ,7 gemi 9 gemiye çýktý,yüzde otuz burdan kapasite artýmý demektir,navlunlar son çeyrekte çok çok iyi,dolar 20 den 28 çýktý bu da yüzde 35 hasýlatta artýþ demektir.her þey denizcilik karýnýn lehine.2 gemi özsermayeye eklendi mi onu tam anlýayamadým.Þirketin tüm iþtirakleri her zaman kar yazýyor.Borcu yok 35 milyon dolar keþ parasý var.Bence þirketin önü çok açýk.
Yer Ýmleri