Olur mu öyle hesap.O navlunlarýn zirve yaptýðýnda dolar 9 liralardaydý.Þimdi 28 üstelik baskýlanmýþ kurla 28.Düþük demiyelim de az artacak diyelim.
Olur mu öyle hesap.O navlunlarýn zirve yaptýðýnda dolar 9 liralardaydý.Þimdi 28 üstelik baskýlanmýþ kurla 28.Düþük demiyelim de az artacak diyelim.
O navlunlarýn zirve yaptýðý zamanlar anomaliydi.Þu anki navlunlar genel ortalamaya uygun.Böyle gitse bize yeter.Dolar arttýkça dolarla kira geliri olan yurt içi dinamiklerle alakasý sýfýr bir sektör aðýrlýklý bir holdinge ortak olmuþ oluyoruz.Bu þirketin en sevdiðim yönü bu.Gerçi diðer iþtirakleri de banka faktöring falan sürekli kar yapan sektörler,onlarýn da krizle falan alakasý yok.Kalýyor bir tek silopi olayý onu da 30 milyon dolar deðerle ve yýllýk temettüsü ile hesap etmek lazým o 80 milyon dolarý unutacaðýz artýk yapacak bir þey yok.O konu da son genel kurulda baya anlatýldý,valla açýklamalar da çok mantýksýz deðildi,ama gene de bence katakulli dönmüþ gibi.Ýþin iyi tarafý samet o kadar genel kurulda iþi didikledi ki bir daha bu tarz katakulli çekerken on kere düþünürler
Ýyi de faktöringin iþi para satmak.55 milyonla para basmak var 400 milyonla para basmak var,o nedenle o bedelli bence çok mantýklý.Ha halka arz da olabilirdi ama bence bedelli iþi þu anki hissedarlar olarak bizim iþimize daha çok gelir.Atýl bir para bize para kazandýracak bunun nesi kötü
Samet genel kurulda gemilerin seyir defterlerini bile istedi)))))) Þirket açýklama yaparken biz gemileri kiraya veriyoruz seyri falan bizi etkilemez ne alaka dedi.E elbet þirket haklý.Ama iþi seyir defteri incelemeye kadar götüren samet varken bundan sonra öyle kolay kolay silopi gibi bir þey olmaz ,samet direk mahkemeye gider bu sefer .
gemici turgut bankaý satýp bana ne bana ne ben gemici olcam iþtem napim deyip gemici oldu koskoca banka sahibi holdingi elindeki azýnlýk hissele ne hale getirdi. 4 tane gemi alp gemici oldu bankayý satýp 4 tane gemi alýp gemici oldu .para nerde hama ma hum hum .gemici turgutun maceralarý holdingin d.d si 0,50 ere geliyo az kaldý nadir tek ghisse endeks 8 binlerde bu gemici holdingi d.d sinin yarýsýn agetirid. gemci turgutun maceralarý .devam ediyo .vay be koskoca gsdh ne hale getþrþldi .
mevcut 6 gemiyi gsdde tarafýna geçirip tek çatý altýnda toplar, sonra tahsisli sermaye artýrýmý yaparak piyasadaki hisse oranýnýn iyice düþürür. zaten gsdde tarafýnda dönen hisse yok belliki toplamýþlar. Sonra kottan çýkarýrsýn. %100'üne sahip olduðun tek çatý altýnda toplanmýþ bir þirketin olur ayný zamanda holdingin amiral gemisi olur[emoji846] burdan gelecek tüm parayý sorgusuz sualsiz iþlersin
bunun bir kaç farklý versionu daha olabilir
ama yapýlan hamle sanki gsdde tarafýnda olduðu için þimdilik bu yol daha mantýklý geldi bana
Yer Ýmleri