Zaten yeni iki gemi için atýlan kap da ,gemiler teslim alýndý,hemen seyre baþladýlar denmiþti.Bu gemiler günlük haftalýk aylýk falan mý kiralanýyor)))))))
Zaten yeni iki gemi için atýlan kap da ,gemiler teslim alýndý,hemen seyre baþladýlar denmiþti.Bu gemiler günlük haftalýk aylýk falan mý kiralanýyor)))))))
Ýyi de zamanýnda bu forumda chevron du sanýrým bir forumdaþ kiranýn direk navlunlara baðlý olduðunu yazmýþtý,giderlerden sorumlu deðiliz iþletme maliyetleri kiralayana aitdir demiþti.Hatta navlunla kira hesabýný bile vermiþti.O zamanki navlunlarla tek gemi günlük 20 bin dolar býrakýyordu.Tabi o zaman navlunlar tavandý.Þimdi yarýsý olsa günlük 10 bin dolar çok ama çok iyi bir rakam.
10 bini attým hesabý unuttum.Sanýrým handysize ýn 10 katý supramax ýn 6 katý falan gibi bir þeydi.
Zaten kiralamalarda iþin içine iþçilik maliyetleri falan girerse,adam dese ki ben 5 bin dolar yerine gemicilere artýk 20 bin dolar veriyorum,kar falan etmedim,kira vermem dese ne diyeceksin.
Peki yeni gemi alýmý için verilen 12 milyon dolar bu kaleme girer mi
Aslýnda bunu yatýrýmcý iliþkilerine sormak lazým ya neyse.Bu kalemdeki korkunç artýþ bence açýklanamýyor.Eskiden hasýlatýn üçte ikisi kadar kar varken,son 6 aylýkta nerdeyse altýda bire düþmüþ.
Yer Ýmleri