Originally Posted by
ft-2
Jan 25, 2022,
Sayn Yneticiler,
Bireysel borsa yatrmcsym. Borsada ilem gren GSDHO e bir ka aydr giderek artan oranda yatrm yapmaktaym; irketin sektre ve karllna gre performansnn artmas gerekirken giderek azaldn grnce, bilanolar ve zel durum aklamalarn geriye doru son 10 yln inceledim. irketin Silopi elektrik ile ilgili yatrmnda gelecee ynelik belirsizlikler olmas nedeniyle hisseye ciddi yatrmcnn gelmeyeceini bu nedenle gerek fiyatn bulamayacan dnmekteyim. GSDHO deki mevcut yatrmm 4-5 kat artrmay dnyorum. Bu nedenle belirsiz olan aadaki hususta net ve kesin bir aklama istiyorum.
30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Alt Aylk Ara Hesap Dnemine Ait zet Konsolide Finansal Tablolar ve Snrl Denetim Raporu unda:
''.... Silopi Elektrik retim A.. sermayesinin %9,60'n temsil eden kalan paylarla ilgili olarak, irket'in halka arz iin belirlenen srenin 31 Aralk 2024 tarihine kadar uzatlmas,
...Silopi Elektrik retim A.. halka arznn ngrlen tarihe kadar gerekletirilememesi durumunda kalan paylarn 30.000.000 ABD dolar opsiyon fiyatyla Park Holding A..'ye satna ilikin geri satma hakk tesis edilmesi...
........
...TFRS 9a gre i modeli deiikliklerinin ok nadir olmas beklenir. Sz konusu deiiklikler, isel veya dsal deiiklikler sonucunda iletmenin st ynetimi tarafndan belirlenir ve iletmenin faaliyetleri asndan nemli ve nc taraflara kantlanabilir nitelikte olmaldr. Buna gre irket kalan paylarn geri satma hakkn 30 Eyll 2024 tarihinden nce kullanlamayacan szlemeyle hkm altna almtr....''
31 Aralk 2015 Tarihinde Sona Eren Yla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bamsz Denetim Raporu nda
''...GSD Holding A.., Silopi Elektrik retim A..nde sahip olduu paylarn tmn ya da bir ksmn, istedii herhangi bir zaman, Park Holding A..ne, szlemede belirlenenler arasndan her bir tarafa seilecek birer bamsz denetim firmasna hesaplatlacak opsiyon fiyatlarnn aritmetik ortalamas olan nihai opsiyon fiyat zerinden, bu fiyat her halkarda 125 milyon Amerikan Dolar tutarndaki pay sat bedelinden dk olmamak zere, satma hakkna sahiptir;...
yazmaktadr.
Yukardaki son iki paragrafa gre 2015 tarihindeki Park Holding A.. ye satm opsiyonu, 30 eyll 2024 e kadar dondurulmu, 30 eyll 2024 ile 31 aralk 2024 tarihi arasnda ise PARK HOLDNG A. y satm opsiyon hakk yeniden devreye girecek ve gerekirse bu hakk kulanacaktr sonucu kmaktadr; aksi olamaz, nk 3 ay sonra yeni satm hakk devreye gireceine gre bu madde gereksiz duruma dmektedir.
Sorum udur: GSDHO, 30 eyll 2024 ile 31 aralk 2024 tarihleri arasnda Silopi Elektrik'teki kalan 80 milyon dolar civarndaki payn, -bu fiyatn altn dmeyecek eklinde ifade edilen- 2015 deki satm opsiyonu devam etmekte midir?; yani bu 3 ay iinde kalan payn 30 milyon dolar yerine 80 milyon dolar civarndaki fiyattan satma hakk var mdr?
Sorumu ltfen evet vardr ya da hayr yoktur eklinde cevaplamanz rica ediyorum.
Sayglarmla,
--------------------------------------------------
Telefonda size detayl olarak izah etmeye altm. Ksaca tekrar burada yazmak istedim.30 Haziran 2020 tarihinde yaplan yeni szlemeye gre GSD Holding A..nin Silopi Elektrik retim A..de kalan %9,60 paylarn eer irket 31 Aralk 2024 tarihine kadar halka almaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakk bedeli) 30 Milyon ABD dolar olarak belirlenmitir.
Sayglarmla,
---------------------------------------------------------------------
ayn yetkili/yetkililer,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapm olduu ek szlemeye gre, silopi elektrik te kalan %9.6 payn 30 eyll 2024 ile 31 aralk 2024 tarihleri arasndaki 3 aylk sre ierisinde 80 milyon dolardan aa olmamak zere geri satma hakk var mdr mealindeki sorumu ''evet vardr, ya da hayr yoktur'' eklinde cevaplamanz istemitim. Siz/sizler, kesin ve net cevap vermek yerine szlemedeki baka bir madde ile kaamak cevaplamsnz; ksaca vermi olduunuz cevap sorunun cevab deildir.
Cevabnz zerine yeniden ve defalarca okuyup inceledim, yeniden deerlendirdim.
GSD Holding Anonim irketi 30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Alt Aylk Ara Hesap Dnemine Ait zet Konsolide Finansal Tablolar ve Snrl Denetim Raporu nda (sayfa 65):
.
.. Buna gre irket kalan paylarn geri satma hakkn 30 Eyll 2024 tarihinden nce kullanlamayacan szlemeyle hkm altna almtr...
ifadesine gre; nceden mevcut olan geri satm hakk ek szleme ile kaybolmuyor, devam ediyor; belli bir sre iin donduruluyor (sadece 8 haziran 2020 ile 30 eyll 2024 tarihleri arasndaki srede kullanamyor), bu tarihten sonra satm opsiyonu hakkn kazanyor anlam (yazda kesin bir dil ile ifade edilmemi olsa bile) bana gre net olarak kmaktadr. Bu 3 ay iinde bu hak yok ise bu ifade 30 eyll 2024 yerine 31 aralk 2024 eklinde olmas gerekirdi. GSDHO, silopi elektriin gidiatna gre -30 eyll 2024 e gelindiinde- halka arz olacaksa ve halka arz fiyat tatmin edecek olursa ortakln srdrecek, eer tersi olursa satm hakkn kullanacaktr. yoksa bu 3 aylk boluun ne anlam olabilir ki?... Zaten, halka ak bir irketin basiretli bir ynetimi, nakitin kral olduu bir ortamda ( pandemi nedeniyle ou varlk dip fiyatlarda iken ) 125 milyon dolarn alp ok karl yatrmlara girme imkan var iklen 50 milyon dolarnn buharlama ihtimali yksek olan bir yatrm (irketin geleceine ynelik NA yntemi ile yaptrm olduunuz yeniden deerlemeye gre) seme ihtimali akl ile badamaz.
Yatrm karar vereceimden (vereceinz cevaba gre mevcut yatrmmI sonlandrmak ya da ok daha artrmak) dolay,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapm olduu ek szlemeye gre, silopi elektrik te kalan %9.6 payn 30 eyll 2024 ile 31 aralk 2024 tarihleri arasndaki 3 aylk sre ierisinde 80 milyon dolardan aa olmamak zere geri satma hakk var mdr? sorusunu
Evet vardr; ya da yoktur eklinde cevaplamanz bir kez daha istiyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorunuz cevab Hayr yoktur.
Sayglarmla,
Yer mleri