Tbb/alpaslan çakar: Kamu bankalarý müþteri iþlemi dýþýnda açýk pozisyon ile döviz satýþý yapmýyor- bloomberg ht
Tbb/alpaslan çakar: Kamu bankalarý müþteri iþlemi dýþýnda açýk pozisyon ile döviz satýþý yapmýyor- bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Dövizi sadece ülke içinde kullanýlan, talep gören, TL ile fiyatý baskýlanýp, arttýrýlabilecek birþey olarak görmek çok büyük hata. Kur kontrolünün sadece bir ayaðý bizde. Para ve Maliye politikasý. Diðer ayaðýna biz doðrudan müdahale edemeyiz. Ama kendi kontrolümüzde olanlarla yaptýklarýmýzla tahterevallinin bizim tarafýný güçlendirebiliriz. Faiz politikasý, MB döviz rezervleri, TL para arzý, dýþ ticaret ve cari denge, dýþ borç miktar ve ödeme takvimi, bütçe dengesi, yerel ve küresel siyasi pozisyon. Bunlar bir bütün. Hepsini dengede tutmak önemli olan. Tuþlarýn hepsine birden ahenkli dengeli olarak basmak gerek. Sadece bir iki tanesine sürekli basýp diðerlerini unutursanýz olmaz. Palyatif olarak baþarý elde eder ama sonunda göreceðiniz maliyeti katlarsýnýz.
Daha 2020 yýlý baþýnda 5 liralarda geziyordu kur. Ne yapýyorduk o an için akýllýca gelen kýsa vade görüntüde baþarý getiren ama tehlikeli, sonucu belli iþler. Sonuç ne oldu 18.30 gören kur. Bugün bile 11-12 lira. Velevki 9 a indirdin. Ne kadar kalacak orada orasýný tartýþmýyorum ama yinede en dipte bile yüzde 50 yemiþsin.
O yüzden Haticeye deðil neticeye bakmak lazým. Ünlü siyaset bilimci Nobel Ödüllü Ekonomist Donald Trump un dediði gibi:" Look at the big picture man"
Ben büyük resimde deðiþen hiçbir þey görmüyorum.
Ha inþallah ben yanýlýrým, yanýlmayý da çok isterim. Bir dolarým dahi yok. Sadece ilgi alaným olduðu için vakit harcýyorum.
durum hiç iyi degil ,kurdaki ateþ her saatte var .dikkatli olmak lazým ,p.tesi yasanan deprem in sonuclarý kolay kolay atlatýlmaz
+ - 30 kuruþ marj ile kur kontrolü … Bunun adý baþka þey ama neyse !! Gelen açýklamalar kurulan tezgahý gösteriyor
tam bar kapanýþýnda açýklamalar...
adamlar iþe trader almadýlarsa ne olayým..![]()
düþüþ sonrasý saatlikte 1 barý kalmýþ ilk sinyal patates olacak mý? heyecan doruk
formasyon hedefi 14
https://files.catbox.moe/g4cw30.JPG
toplanan tl ler ile swap kapatacaklarmýþ (MB) ..bunu kamuoyuna acýklamagý neden gerek goruyorsunuz?
Yer Ýmleri