Abi siz ne diyorsunuz allaseven
Ne %40 ý ne %80 i, $ %100 den fazla artmýþ gün. Ee bunun %300 lük kýsmýnda artan fiyatlar geri gelmedç aksine hala yukarý gidiyor. Yýlbaþýnda 38 lira olan ayçiçek yaðý 150 lira, 39 lira olan tereyað 70 lira, 21 liral ýkk çay 40 olmuþ. Mazot 5 liramýydý gaz 3 liramýydý.
Eee kafadan zaten %100
Bu saatten sonra lim diker tüiki tüvtürkü
Birileri sizin malýnýzý açýða satýyorsa sizde malýnýzýn açýða satýlmamasý için gereken ne ise yaparsýnýz...Olay nereye vararsa varsýn...Þahsen ben öyle yapýyorum...
Kimse benim malýmla bana karþý oyun kuramaz....
Yani benim bununla ilgili söylemim belli, iki yanlýþ bir doðru etmez. Sistem hepimizin sistemi, çökerse hepimiz altýnda kalýrýz.
Ha...zaten hemen fark edilir zaten nakit hareketlerinden, direk çökerler bu sefer, hem de çok haklý bir mazerete kavuþmuþ olurlar.
Yapacak bir þey yok, 2017 den bu yana dolar enflasyona karþý kendini en iyi koruyan enstrüman mý deðil mi, öyle, rezerv tamamlanmadýðý faizler artmadýðý sürece bundan böyle de böyle olmaya devam edecek. (Fonlar, borsalar hariç o baþka bir denklem)
Ama dalgalanacak tabi...atýn üzerine bi 50 haftalýk ortalama, takip edin oradan...
Yani þimdi uzun uzun enflasyon nedir, neden enflasyon görecelidir, enflasyon=gýda enflasyonundan mý ibarettir olayýna girmeyelim.
Enflasyon açýklanandan oldukça yüksek diyelim, halkýn gelir seviyesi de ortalamanýn altýna kaydýðýndan orta kesim yok olduðundan enflasyonu büyük oranda gýda enflasyonu üzerinden hissediyor diyelim.
Sanki tersini savunuyormuþum gibi lanse etmeyin Allahaþkýna..
Fizikiye geçenler gece gidip bozduramadiklarina gore varlýklarýnýn 3/1 i gitti bankalarda olanlar uyanip yüksekten verdi 17.-17.50 nerden yakaladiysa artik...
Yer Ýmleri