gurup vitamin ha![]()
gurup vitamin ha![]()
Merkez umdugunu bulamadi.
Rezerv de cacik.
Dem patlak.
Egeduk yorum yapsin.
SM-N950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Þimdi en temel problemi yazýyorum ,
Faiz artýrýmý veya düþürmekten ziyade , " faiz düþecek benden baþka bir þey beklemeyin" diyerek hareket planýný vermek veya baþka bir deyiþle eli açýk oynamak bunun ne faidesi var anlayamýyorum,
ayrýca baðýmsýz denilen ve baðýmsýz olmadýðý kanýtlanan MB ni ve PPK nin toplantýsýný tamamen boþa çýkarmak , dikkat ediniz hiç bir ABD baþkaný tavsiye niteliðinde dahi konuþmuyor zaten konuþsa da Fed in dikkate almasi vb pek olasý deðil .
Fed ve ABD hükümeti arasýndaki iliþkiler örnek alýnmalý .
Washington Post yorumu doðru olmasa keþke ama maalesef ,üzücü .
Sn Oralet-Osman,
Sn Egeduk ile aranýzdaki muhabbeti tam takip edemedim ama, galiba bir yanlýþ anlaþýlma durumu var.
Dolar bu topikte, yýlan oðludur, çýkarken týslar, düþerken de zincirle sopayla dalarlar, çok düþmüþse hortum içinde zincirle dalmýþlar demektir.
Dolayýsýyla çýkacak, düþecekten ziyade, dolar kurunu söylemekten ibarettir mevzu..
Tabi sonradan bu yanlýþ anlaþýlma üzerine sanýrým baþka þeyler de söylenince, durum bu hale geliþti. Tam takip edemedim etmedim aranýzdaki diyaloðu ama, kimse bunu ifade etmemiþ burada, ifade eden ben olayým dedim.
Saygýlar..
Mihim not ilave edeyim , bizi ABD ve sistemi enterese etmiyor ancak iliþki biçimi ve görev tanýmlama sistemi bir þekilde isliyorsa örnek verilebilir , yoksa
bazý kiþilerin anlamak isteyeceði gibi ABD iyidir vb deðil . Hatta tersi .
Devlet idaresi ile iç siyaset fazlaca birbirine girdi de ondan.
Partiler üstü olmasý gereken, herkese eþit mesafede durmasý gereken, -en azýndan eskiden böyleydi, yine böyle olunduðu ifade ediliyor, makam iç siyasetle idare ederse, bilmem ne belediye baþkanýyla atýþýrsa, garip bir yere evriliyor mesele. Biz kaybedemeyiz, niye, herkes geldi geçti kimse kaim kalamadý dünyada, e kaybedemeyecek kadar çok açýldýk da ondan.
Nebatiye emekli memur zammý ne olacak diyorlar, Sn CB bilir diyor, Saðlýk Bakanýna müjdeyi verdin mi diyor, efendim size sormadan söyler miyim diyor, birileri emekli ediliyor birileri terfi ettiriliyor MSB nin Genkur Bþk.nýn Kuvvet K.nýn haberi yok, o iþaret etmeden savcýlýk harekete geçmiyor, o olmaz derse kimse kýpýrdayamýyor. Meclis, indir kaldýr memuru, bürokratlar getir götürcü, otur bunu yazýverci...
Bunu sen söylersen, suç muç bile olabiliyor, onlar söylerse, yaw bu baþkanlýk sistemi zaten baþtan yanlýþtý, ama bunu gündeme getiren biz olamayýz, meclisin görevi bu???
Yani, kurumlar çok saðlam olsa, sistem uçlara doðru savrulmasa, partiler birbirine yakýn olsa, kimsenin Cumhuriyetin kuruluþ felsefesiyle derdi olmasa, belki olur baþkanlýk sistemi. Ama tek kiþi, nasýl idare edecek her þeyi, hele ki bu kadar merkeziyetçi olursa yapý, Elvan bi bakmýþsýn layýk görülmüþ bakan olmuþ, bi bakmýþsýn hain olmuþ, bunun ortasý yok mu yaw...
Uzun mevzu...tanýdýk bildik meseleler...E eski sistem çok mu iyiydi, deðildi, de ortasýný bulamadýk bir türlü...
Yer Ýmleri