Bence düþüþün tepkisi ve flamanýn düþenini çizmeye gidiyor. Tepkiden sonra geri çekilme beklerim yine.
Aðlamayana meme yok - Susma sustukça sýra sana gelecek - gibi aklýma gelen sloganlarla baþlayayým.
Geçen buraya da yazdým. Bankalarýmý 3 gün boyunca mesaj yaðmuruna tutmuþtum, makaslarý protesto etmiþtim. Sonunda tüm dövizi çektim aldým ve döviz bürosuyla anlaþtým. Elbet bu yaþta ben yapabildiysem eðer genç kuþak öttürmüþtür.
Bankalar da kendince bazý direktiflere direnemiyor olabilir ama müþteri kaybetmek daha kötü. Ýnsanlar parasýný bankaya emanet ederken kurallarý tek taraflý deðiþtirmek nedir ? Her hareketleri falso. Þimdi de döviz tutan bankalardan Zk lardan %1,5 komisyon mu ne alýnacakmýþ. Yani banka ne yapsýn, müþteriye diyecek ki ; arkadaþ ya dövizini al git ya da bu komisyonu senden keseceðim.
Müþteri de akýllýysa , hay hay ver kardeþ dövizimi diyecek ve döviz arayan hazine eldeki kuþtan da olacak. Akýl sýr ermiyor bu iþlere. Zaten aklýmý da zorlamayacaðým. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Enflasyon ( TUÝK esaslý olan ) %30 olmuþ halen 20 den 22 den mevduat peþinde koþan var. Demek ki bu kadar çaresiz kalmýþlar.
Bir anonim atasözüne göre ; Tavuk sersemken ..kilir . deniyordu galiba. Tasarrufu olanlarda iyice sersemletildikten sonra evire çevire öperler. Ýnsanlar kýpraþtýkça para kaybedince lanet olsun diyerek sabit olsun ne olursa olsun demeye baþlamýþlar.
Bunlar ne yapmaya çalýþýyor acaba marjlarý bir açýyorlar bir kapatýyorlar birileri nemalansýn diye mi yabancýlar için mi millet tekrar trene binsin de dökeyim diye mi anlayan biri varsa açýklasýn. Aklýma yoksa yukarý çýksýn da millet bozdursun diyecem o da deðil. millete satma imkaný verselerdi 21 aralýk gecesi verirlerdi onu da vermediler. O gecenin sabahýnda yabancýlarýn dolarý ucuz bulup aldýðýný yazmýþ tabi yerliler de almýþtýr.
dalga bitecek dediler..
coin volatilitesini geçecez az kaldý.
btc daha istikrarlý.![]()
![]()
Yer Ýmleri