Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Þu tahtacý kelimesinden nefret ettiðim kadar hiç bir kelimeden nefret etmedim borsada...o kadar kýl kapýyorum yani.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Aþaðýdaki liste webde açýk kaynakalara göre Devanýn son 3 yýldaki sadece onkoloji yeni nesil ilaçlarda flash lansman ve pipeline bilgisidir (Otezla hariç; Otezla dermatoloji ürünüdür). Bunlar açýk kaynaklardaki bilgilere göre; deðerli bir ortaðýmýz tarafýndan webden derlenmiþ bilgilerdir. Kendisine tüm ortaklar adýna teþekkür ederiz.
Tahmin edeceðiniz üzere; bunlar, sadece açýk kaynaklardan eriþebildiklerimiz. Tüm bilgilere açýk kaynaklardan eriþmek mümkün deðildir. Zaten pipelien bilgisinid edevlet sýrrý gibi saklýyor (Deva, bu konuda haksýz da deðil; endüstriyel casuslusla firmadan bilgi çalmaya kalkmýþlardý. Yeltenenler davalýk oldu. bkz medya haberleri). Örneðin, ruhsat aldýðýný geçen hafta öðrendiðimiz ve dünyanýn en çok satan ilk 10 ürünü arasýnda olan Apiksaban hakkýnda ruhsat alýnana kadar bilgimiz yoktu. Yani, pipelineýn bundna ibaret olduðunu düþünmeyelim. Tablodaki 6 nolu ürün biyoteknolojik üründür. rakamlardan tahmin edeceðiniz üzere; 1, 5, 6 ve 13 nolu ürünler küresel olarak en çok satan ürünler listesinde yer almaktadýr.
potansiyel tahmini için pazarda olan rivelime ile toplamý karþýlaþtýrýrsak, yakýn zamanda lanse edilenler ve buradaki ürünlerden 3 ane rivelime büyüklüðünde ciro potansiyeli var (yýllara yaygýn olarak). þirket, iþlerini geliþtirmek için kendi üzerine düþeni fazlasý ile yapýyor..
patent tarihleri hakkýnda not: Avrupaya göre belirlemeye çalýþtým. Avrupa ve Amerika patent tarihlerinde farklýlýklar olabiliyor.
tekrar belirtelim: otezla hariç, onkoloji dýþý lasnman ve pipeline ürünlerini içermemektedir.
Son düzenleme : Maslak1; 13-03-2022 saat: 19:59.
Ek 28387
listemiz
text olarak bu þekildedir (bold kýsýmlar milyar USD olarak yýllýk ürün cirolarýdýr):
no DEVA Global Marka Molekül adý Küresel ciro (Miilyar USD) Patent Süresi Dolum tarihi
1 Rivelime Revlimid Lenalidomid 12.0 Deva pazarda
2 Pomalem Imnovid Pomalidomid 3.0 Deva pazarda
3 Sutesgo Sutent Sunitinib 0.7 Deva pazarda
4 Vopazzi Votrient Pazoponib 0.6 Deva pazarda
5 Apaclot Eliquis Apiksaban 9.0 Yeni ruhsat
6 Marka baþvurusu oldu Mabthera Rituximab 6.5 2013
7 Eteken madde üretimi Tasigna Nilotinib 2.0 2024
8 Eteken madde üretimi Sprycel Dosatanib 2.0 2025-2026
9 Eteken madde üretimi Otezla Apremilast 2.0 2023
10 Pipeline _ pazara çýkýþ için bekliyor Jakavi Ruxolitinib 2.0 2027
11 Pipeline _ pazara çýkýþ için bekliyor Inlyta Axitinib 1.0 2025
12 Pipeline _ pazara çýkýþ için bekliyor Xtandi Enzalutamid 4.4 2026
13 Pipeline _ pazara çýkýþ için bekliyor Ibrance Palbociclib 5.4 2023
TOPLAM 50.6
görsel olrak da aynýsýný tekrar ekleyelim.
onko n otexzla 4.jpg
bir de düzeltme: Apiksaban, onkoloji deðil; kan sulandýrýcýdýr.
Yer Ýmleri