Deðerli Ortak,
Hissede pozisyonumu bozmadým. Uzun ve iþtahlý yazmadým. Zira, yanlýþ da mesaj verip, 3-5 ayý uzun vadeli yatýrým zannedip, hisseye girenleri istemeden de olsa yanlýþ yönlendirmek istemedim. özellikle de bu dönemde (milyonlarca yeni KY var)..
BÝST fiyatý hakkýnda ise þunu kastettim: Hissenin bist fiyatlamasý kýsa vadede kesinlikle firmanýn finansal ve iþ performansý ile korele deðil. Yani, "2023te iþler iyi gidecek" diyor olmak dolayýsýyla, "2023 hissenin fiyatý da iyi olacak" demek istemedim. davranýþsal finansýn fiyatlamada çok öne çýktýðý bir ortamda benim fiyat konusunda tahmin yapacak bir aracým yok. bildiðim bir konu da deðil. ayrýca, etkin piyasa teoremi falan gibi þeylere de "sanýrým çalýþýyor" diyecek bir konjonktürü hiç gördüðümü hatýrlamýyorum (30 yýl evvel okulda ilk duyduðumda/dinlediðimde nasýl karþýladýysam konuyu hala ayný yerdeyim..). fakat, uzun vade de tabi ki fiyatlamanýn iþ performansýna baðlý olduðunu, ikisinin ileri derecede korele olduðu malum.. aksi durumda, hisseyi tutmamam lazýmdýr..
Maalesef, PR, tanýtým, finansal influencer dediðimiz arkadaþlarýn etkisi ile dahi kimi hisseleirn fiyatlarýnýn artabildiði, adil deðerinin epey üzerinde fiyatlanabildiði dönemde geçiyoruz. Oysa, bizim firmanýn üst yönetimi yatýrýmcýya bilgi vermekten imtina ediyor..
Bununla beraber, þunu deneyimleyerek gördük ki flash (vayyy be, dedirten) finansallar açýkladýðýnda, deva da gecikerek de olsa performans gösteriyor. Bir noktada firmanýn ketum olmasý, fiyatlamaya engel olmaktan kalkacak. Ayrýca, temettü (eðer %12lik temettü fiyatlamaya engel ise) aritmetik mecburiyetten dolayý zaten önemli konu olmaktan çýkacak.. yani, bist fiyatýnýn artmamak için bahanesi kalmayacak. bist dýþý satýþ hikayesi de ayrý konudur.

Alýntý yaparak yanýtla
Geriye sadece bilançoda görebileceðimz sürprizler kalýyor.

Yer Ýmleri