Konuyu çarpýtmýyorum Sayýn olimpikforum ama bu benzerliðe vurgu yapmakla neyi amaçladýðýnýzý da anlamýyorum. Bu yaptýðýnýz kendinize has deðerleme yönteminin bilimsel olmadýðýný insanlarý þimdiki ve daha sonraki kararlarýnda yanýltabilceðini söylüyorum.Bu benzerliðe vurgudaki amacýnýz MERÝT ve BFREN sermayesi eþittir dolayýsýyla fiyatlarý da ayný ya da benzer olmalýdýr düþüncesini bilimsel ve nesnel bulmuyorum. BFREN VE ÝÞBÝR forumlarýný da takip ettim, yüksek bedelsiz veren hisselerde de bulundum. Bedelsiz süreci tamamlanýnca hisse fiyatýnýn nereye gittiðine de bizzat þahit oldum.Bu þirkete ortak olan ben siz ve diðer ortaklar hissenin ederinin altýnda fiyatlandýðýný düþünüyoruz ki hala burdayýz. Ama sizin yaptýðýnýz deðerleme doðrulanabilir bir veri içermiyor ve ortak olmayý düþünenler bu verilerle yatýrým yapabilirler. Kaldý ki ne siz ne de ben BFREN ve ÝÞBÝR tahtasýný götüren kiþinin ne amaçladýðýný bilmiyoruz çünkü elimizde veri yok.Belki BFREN yerli araba hikayesi ile yukarý sürülüyor ve gelecekte karýný 2-3 e katlayacak, yani belki de süreç tamamen ciro ve kar odaklý.Üstelik bildiðim kadarýyla þirketin elinde ne bedelsiz verebilecek yedek akçesi var ne de böyle bir þey için ihtiyacý.(Altý aydýr hisseyi yakýndan takip etmiyorum yanýlabilirim)Týpký MERÝT'te olduðu gibi.Söylediklerim tamamen KAP bildirmlerim doðrultusunda tabi.Ýçerden bilgi alabiliyorsanýz ne mutlu size.
Yukardaki beyanlarým yatýrým tavsiyesi olmayýp, þahsi fikir, deneyim ve öngörüleri ihtiva eder.Herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri