BAÞKAN SOYER GELECEK YILI PLANLADI... 2021 EN ZOR YILIMIZDI !
Basmane çukurunu 2022 yýlýnda çözeceðini ifade etmekte.
https://www.egedesonsoz.com/haber/Ba...mizdi-/1089343
BAÞKAN SOYER GELECEK YILI PLANLADI... 2021 EN ZOR YILIMIZDI !
Basmane çukurunu 2022 yýlýnda çözeceðini ifade etmekte.
https://www.egedesonsoz.com/haber/Ba...mizdi-/1089343
Degerleme ile elimizde liste yokki yakin yaklaþýk bir hesap yapalim.nereler gitti nereler kaldi...
Berna hn a bir mail yazdým aþaðýda paylaþýyorum, bilin bakalým ne cevap yazdý.
Berna hn merhaba, kap ta yayýmladýðýnýz deðerlemeleri yapacaðýnýza dair bildirim ile ilgili size bir kaç soru sormak istiyorum.
1- Þirketimizin yurt içi ve yurt dýþý demiþsiniz, þirketimizin yurt dýþýnda gayrimenkulü bildiðim kadarýyla yok fakat yurt dýþýnda alt þirketler (merpa, romege,tempoplast) adýna kayýtlý gayrimenkuller var, yurt dýþý diyerek alt þirketler adýna kayýtlý olan yerlerde mi yeniden degerlendirilecek?
2- Arazi ve fabrika mülkleri demiþsiniz, üzerinde fabrika dýþýnda bir yapý olanlar yani bir ev olabilir bir depo olabilir bunlar hariç sýrf boþ arazi ve üzerinde fabrika olanlarmý yeniden deðerlendirilecek?
3- Deðerleme raporlarý 31.12.2021 tarihli bilançoda yer alacak demiþsiniz, deðerleme raporunu bilançodan evvel göremeyecekmiyiz?
Cevaplarýnýzý kýsaca EVET ve HAYÝR olarak verebilirsiniz böylece sizi fazla meþgul etmemiþ olurum
Cevabý
Sayin Yatirimcimiz,
Kamuya aciklanmamis bir husus bulunmamaktadir. Sureclere iliskin olasi gelismeleri yatirimcilarin esit bilgi edinme hakki geregince Kap'tan rapor ve aciklamalardan takip etmenizi oneririz.
Benim cevabýna cevabým
Berna hn, kamuya bir þey açýklarken daha net olmanýzý isterim, her yere çekiþtirilebilecek açýklamalar yaparak algý yaratmaya çalýþýyor gibisiniz. Spk ya mý sorayým nerenin degerlemesi yapýlýyor belli deðil siz öðrenip bana iletin diye, kýsaca piyasada algý yaratmaya çalýþarak yatýrýmcýlarý yanýltmaya yönelik açýklamalar yapýyorsunuz. Nerenin yeniden deðerlemesinin yapýlacaðýný açýklamak sizin yatýrýmcýlara karþý bir sorumluluðunuz. Sizden hangi gayrimenkullere yeniden degerleme yapýlacaðý bilgisini kap ta tekrar yayýmlamanýzý talep ediyorum. Aksi halde algý yaratarak yatýrýmcýyý yanýltýcý haberler verdiðinizle ilgili tüm kurumlara þikayette bulunucam
Arkadaþlar uzun süredir kap haberlerinde algý yöntemiyle yatýrýmcýyý farklý düþüncelere çekmeye çalýþýyorlar, þirketin en az 30 adet gayrimenkulü var ve bir kaç tanesini yeniden deðerlendirme yapýp bilmeyen yatýrýmcýya baþka malýmýz yok izlenimi verecekler, çok basit olan sorularýma bile cevap veremediler, çünkü cevaplasalar amaçladýklarý algýyý oluþturamayacaklardý. Yatýrýmcý temsilcisi ne iþe yarar, neden telefon ve mail adreslerini bist yayýmlar biliyormusunuz yatýrýmcýlarýn kafasýna takýlan sorular varsa arayýp sorsunlar diye ama bunu Berna hn bilmiyor sanýrým. Madem kap haberleri ile þirketi takip edicez senin o telefon ve bilgisayarýn baþýnda ne iþin var.
29 12 2021 KAPANIÞ
ÝÞLEM HACÝMLERÝ
EPLAS: 5.153.667
MAZHAR: 321.836
Balýk baþtan kokar diye bir Atasözü vardýr
Memurlar ve kamu personeli göreve baþlarken mal bildirim formu doldururlar. Eðer yukarýda bahsettiðimiz gibi kendilerine net
ödenen paranýn 5 katý tutarýnda bir deðiþiklik söz konusu olur ise 1 ay içerisinde memur ek bildirimi vermek zorundadýr. Bir de her 5
yýlda verilen genel mal bildirim beyaný bulunmaktadýr denir
Konumuzla pek alakasý yok ama yine de yazdým
Ülkemizde Anayasamýz vardýr
Kanunlar vardýr
Yönetmelikler vardýr
Tüzükler vardýr
Vardýr da vardýr buraya yazmakla bitmez
Ama kalem kimin elindeyse Kanun odur
Bu cümleyi çok küçük yaþlarda öðrendim ve maalesef hayatým boyunca hep doðru olduðunu gördüm
Sayýn Dsmart bazý þeyler sormuþ þirket yetkilisine
Aslýnda sorduðu sorularýn cevabýný bilerek
Her zamanki gibi sonuç herkesin bildiði gibi olmuþ
Kamu Aydýnlatma Platformu Yani KAP olmuþ
Yine çok aydýnlandýk
Bildiðiniz gibi deðil
Okullarda önce okuma ve yazma öðretilmeden önce
Ýnsan olmanýn gerektiði deðerler olan
Helal, Haram, Doðruculuk, Hakkaniyet, Merhamet, Günah, Sevap gibi deðerlerin öðretilmesi gerekiyor
Ülkede memur olan bir kiþi 5 yýlda bir mal bildirimi yapýyorsa eðer
Ticaret yapanlarýnda en azýndan Borsa da iþlem gören þirketlerin belli zamanlarda deðerleme yapmalarý niye istenmez
Niye belli aralýklarla zorunlu olarak Temettü verilmesi istenmez
Her sene zarar ettim diye niye isim deðiþtirip ayný iþi yapmaya devam ederler
Çünkü Balýk baþtan kokuyor
Sistem her þeye izin veriyor
Ama caným isterse istediðim kiþiye küreðin sapýný kitlerim diyor
Þirket bunu kendi kafasýna göre bir lütuf muþ gibi ucu açýk cümlelerde niye KAP da yayýmlar
Belli bir süresi olsun bunu mecbur otomatik olarak yapsýn
Ama olmaz
Niye peki?
Yoksa ülkede herkes zengin olur
Herkes patron olur
Çalýþtýracak köle bulamazlar sonra
Zengin zenginliðine nasýl devam eder sonra
Fakirin parasý olmaz bankaya koyacak
Ama Zenginin bankadaki parasýna garanti koruma verir fakirin yerine
Çünkü kalem kimin elindeyse KANUN ODUR
Zenginlere sormazlar bu mallara nasýl sahip oldunuz diye
Ama sen gider bir ev alýrsýn 50 yerden tespit etmeye çalýþýrlar bu evin parasýný nereden buldun diye
Balýk baþtan kokar kardeþim bu ülkede
Hem de her þeyde
Bu ülkede zengin daha zengin olur
Fakir daha fakir
Daha düne kadar SPK Bedelliyi onaylamadý
Peki, Aylarca bekleyip onaylamama sebebini belirt timi bültende yayýmladý mý?
Ben göremedim gören var mý?
SPK kendi yönetmeliðini bile uygulamadý
Hesap soran oldu mu?
Þikayetimizi yaptýk cevap bile vermediler
Bu her zaman böyle oldu/olacak
Ama aylarca yatýrýmcýlar bekledi yüksekten hisse aldýlar
Hala fiyatý düþüyor
Yeni yalanlarý nedir peki?
Deðerleme kararý almýþlar
O aldýðýnýz bütün kararlar baþýnýzda paralansýn emi
Bakalým SPK bu deðerlemeler için neler yapacak
Yurt içi yurt dýþý ne kadar mal mülk var belli deðil
Arsa deðerlerine diðer emlak sayfalarýndan bakýyoruz
Yok mu rayiç bedelleri?
Nerede tarým haberleri?
Nerede Savunma Sanayi haberleri?
Nerede aldýðý sipariþler?
Nerede, Nerede?
Hepsi KAP da
Yersen
Þirket sahiplerinin nasýl bir karakter sahibi olduklarýný söylemeye gerek yok herkes biliyor zaten
SPK nerede?
***** belleyen kadý, kimi kime þikayet edeceksin diye bir söz vardýr
Beklemeye devam
Oyak 640 adet hisse alýmý bana ait
Almaya devam ediyoruz
Son sözüm
Ah alma ilgili patron inan sonu hiç iyi olmuyor
Merak etmeyin herkes için Ýlahi Adalet iþliyor
Hem de en son zerresine kadar
Saygýlar
Yer Ýmleri