Çok enteresan SPK bu ülkede iþ yapýyormuþ meðer
https://www.borsagundem.com/haber/sp...-verdi/1630550
SPK'nýn, izinsiz foreks iþlemi yaptýðý tespit edilen 54 internet sitesi hakkýnda eriþim engeli kararý aldýðý duyuruldu
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun (SPK) internet üzerinden izinsiz foreks iþlemi gerçekleþtiren internet siteleriyle mücadelesi sürüyor.
SPK, yürütülen incelemeler sonucunda izinsiz foreks iþlemi gerçekleþtiren 54 internet sitesi hakkýnda eriþimin engellenmesi için hukuki iþlemlerin baþlatýldýðýný açýkladý.
Kurul'un açýklamasýnda "Türkiye’de yerleþik kiþilere yönelik olarak internet aracýlýðýyla yurtdýþýnda kaldýraçlý iþlem yaptýrýldýðý belirlenen ve adresleri verilen internet sitelerine eriþimin engellenmesi için Sermaye Piyasasý Kanunu’nun 99’uncu maddesinin dördüncü fýkrasý uyarýnca gerekli hukuki iþlemlerin yapýlmasýna karar verilmiþtir" denildi.
SPK durmuyordu
https://www.borsagundem.com/haber/sp...cezasi/1630553
SPK, Serve Film Prodüksiyon'a üç ayrý nedenden ötürü toplamda 145 bin 152 lira para cezasý kesti Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK) yürütülen incelemeler sonucunda Serve Film Prodüksiyon Eðlence'ye (#SERVE) üç ayrý sebepten ötürü idari para cezasý uygulanmasýna karar verdi.
Ceza kararýyla ilgili SPK haftalýk bülteninde yer alan bilgilere göre Serve, ticaret unvanýna iliþkin esas sözleþme deðiþikliðinin Ticaret Bakanlýðý tarafýndan olumsuz karþýlandýðý hususunun kamuya duyurulmamasý sebebiyle 51 bin 236 lira, Kamuyu Aydýnlatma Platformu’nda (KAP) yer alan 4 Mayýs 2020 tarihli özel durum açýklamasýnýn yanlýþ ve yanýltýcý olmasý nedeniyle 46 bin 958 lira, SPK'nýn 11 Haziran 2020 tarih ve 35/720 sayýlý kararýnýn yerine getirilmemesi sebebiyle de 46 bin 958 lira olmak üzere toplamda 145 bin 152 lira idari para cezasý ödeyecek.
Tamamen farazi olarak yazýyorum;
Þirketin yurtdýþýnda atýyorum deðerlemeden sonra anlaþýldý ki þirketin yurtdýþýnda 500 milyon TL lik mal varlýðý var ve bu varlýðýn þirkete hiç bir katkýsý da yok. Bunu biliyoruz. Yýllardýr yok yani.
Peki patron deðerlemeden sonra SPK ya yeniden yüksek bedelli sermaye artýrým talebi ile baþvurursa neler olabilir.?
-Yatýrýmcýlar isyan ederler; Sen þirketin varlýklarýný yurtdýþýna kaçýrmýþsýn ve þirket faaliyeti ile ilgili hiç bir amacýn yok. Tahmin ediyorum SPK bedelli talebini yine onaylamaz.
Hatta yatýrýmcýlar dava bile açabilirler. Olur ya SPK bedelli talebini onaylarsa SPK aleyhine idare mahkemesine iþlemin iptali için dava açabilirler. Ayrýca Þirket yöneticileri hakkýnda da þirket varlýklarýnýn yurtdýþýna kaçýrýlmýþ sayýlmasý hakkýnda dava açabilirler.
Bunu halka açýk bir þirket deðil de 2 kiþi ortak olduðunuz ve sizin azýnlýk hissesi sahibi þirkettinizde yapýldýðýný düþünün. Almanyada þirketin parasý ile arsa alýnmýþ. Hakim ortak size arsayý göstermiyor bile. Üstüne üstlük sizden yeniden sermaye koymanýzý talep ediyor. Ne yaparsýnýz? Yani bu durumun da EPLAS dan pek farký yok aslýnda. Sadece halka açýk olmasý dýþýnda.
Þöyle hayal kuralým. Hoþumuza gitmeyen bir karar alýndý. Burada 20 kiþi ortaklaþa saðlam bir avukat tutup sürece en azýndan müdahale edilemez mi? Örneðin diyorum yani.
Ben forumlarda buna benzer çok aðlama gördüm ama buna benzer tepki koyalým denildiðinde herkes sus pus oluyor hemen. Mesela burada 20 yýldýr tutunan bir çok arkadaþ olduðunu biliyoruz.
Benden size tavsiye bu deðerleme süreci sonunda da abuk subukluklar devam ederse dediklerimi düþünün derim
SPK kendini aþmýþ durumda
https://www.borsagundem.com/haber/sp...-kesti/1630554
SPK, Mavi Safir Mimarlýk'a 586 bin 969 lira para cezasý kesilmesini kararlaþtýrdý Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), Kurul tarafýndan Sermaye Piyasasý Kanunu (SPKn) uyarýnca yürütülen denetim sürecinde talep edilen bilgi ve belgelerin bir kýsmýnýn Kurul'a hiç veya istenen þekliyle verilmemesi gerekçesiyle Mavi Safir Mimarlýk Müh. Yapý Ýnþ. Tic. Ltd. Þti. unvanlý þirkete para cezasý uygulanacaðýný duyurdu.
SPK haftalýk bültende yer alan bilgilere göre þirket, kanuna aykýrý iþlemlerinden ötürü 586 bin 969 lira idari para cezasý ödeyecek.
SPK neler yapýyor böyle
SPK, yapýlan deðerlendirmeler sonucunda Osmanlý Yatýrým'a 1 milyon 336 bin 969 lira para cezasý kesti
Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), Osmanlý Yatýrým Menkul Deðerler (#OSMEN) hakkýnda yürütülen incelemeler neticesinde þirkete 1,3 milyon liradan fazla idari para cezasý kesildiðini duyurdu.
SPK haftalýk bülteninde yer alan bilgilere göre Osmanlý Yatýrým, þirketin sistemindeki sorun nedeniyle müþterilerin hesaplarýna iliþkin kar ve zarar durumlarýný doðru olarak takip edemediði ve risk kontrollerini yapamadýðý gerekçesiyle 750 bin lira, sistemdeki sorun nedeniyle müþterilerin emirlerinin Borsa Ýstanbul'a geç iletilmesi sebebiyle de 586 bin 969 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 336 bin 969 lira para cezasý ödeyecek.
Herhalde sýradaki haber bizim þirketle ilgili olacak
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=65
Sn Kýzýlejder olay tamamen hýrsýzýn ipleri nerede kimin elinde olduðuna baðlý,
Ceza alanlar acaba kimin hý…. Sýzý?
Bizim kaðýttakiler kimin hý …. Sýz ?
Olay net
Minareyi çalarken hocaya haber verirsen bavýþþþþþ![]()
yaparsan tüm minareler senindir
Bilmem anlatabildim mi?
Gizli özne Hoca![]()
![]()
Yer Ýmleri