Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 18/548 ÝlkÝlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 4384 madde; 137 - 144 arasý.

Konu: EPLAS - Egeplast

1.  Alýntý Originally Posted by turguty Yazýyý Oku
    Merhaba Sayýn yatýrýmcýlar, sizleri neden samimi bulmadýðýmý yazayým. Kim patron adamý kim deðil anlayalým.

Ben bu hisseye çok yatýrým yaptým, þu an çok zarardayým. Sinirlendiðim zamanlar çok oluyor ve sinirlendiðimde forumdan uzak kalmaya çalýþýyorum. Yazdýðým veya yazmadýðým þeyler bu yatýrýmýmý korumaya yöneliktir. Patron veya tahtacý tarafýnda manipülasyon gördüðüm yerde SPK ya þikayetimi yazýyorum. Burada da yatýrýmcýlar tarafýndan manipülasyon yapýldýðýný düþünüyorsam (doðru veya yanlýþ), sadece yatýrýmýmý korumak amacýyla müdehale etmeye çalýþýyorum. Patron veya tahtacý benim zerre kadar umurumda deðil, herkes gibi sizler gibi ben de cebimi düþünüyorum.

Hissemiz þu an teknik olarak dipte, bir yatýrýmcý yatýrým yaptýðý hisseyi kötülemez, diðer yatýrýmcýlarda olumsuz algý oluþturacak, onlarý yatýrým yapmaktan vazgeçirecek þeyler yazmaz. Forumlarýn alýcýlar üzerinde çok etkisi var. Bana göre hisseyi dipte iken kötüleyen, tepede iken öven patron-tahtacý adamýdýr. Sürekli olumsuz þeylerin yazýlmasýnýn yatýrýmcý kaçýrmaya yönelik olduðunu düþünüyorum. Bu forumda teknik veya temel boyutta gördüðüm olumlu durumlarý yazýyorum. Mevcut durumu ortaya koymaya çalýþýyorum, dipteyiz diyorum, daha zamaný var diyorum, zengin bir þirketiz diyorum vs vs.

Burada sürekli patron yönetemiyor, patron þöyle kötü böyle kötü, bu adamla hisse iyi olmaz yazýnca ne olacaðýný sanýyorsunuz bilmiyorum. Siz teknik ve temel e inanmýyorsunuz ben de buradan patrona selam yollama çabalarýnýn sonuç getireceðine inanmýyorum. Bunlar ancak yatýrýmcý kaçýrýr, patrona bilerek veya bilmeyerek hizmet etmiþ olursunuz. Elbette istediðinizi yazma özgürlüðünüz var, benim de var.

not: Teknik hisseyi çýkarmaz veya düþürmez, yatýrýmcý tekniðe bakýp alým-satým yapar, böylece hisse çýkar veya düþer. Çoðu yatýrýmcý hisse hareketlenince, yön yukarý dönünce gelir. Kýsa vadeciler günlüðe bakar, uzun vadeciler aylýða bakar.
    Olandan bitenden baþka bir þey yazdýðýnýz yok yatýrýmcý kaçýrmak ya da yatýrýmcý çaðýrmak gibi bir derdim de yok kendi kendine bir þey bildiðini sanýp yorum yapýyorsun dolar bazýnda grafik paylaþýp aklýnca algý oluþturmaya çalýþýyorsun endeks 2013 senesinde dolar bazýnda hangi seviyede olduðunu ve bu hisse ile hiçbir alakasý yok Çünkü bu þirket 2007 senesinde gözaltý pazarýna girdi tüm mallarý hacizliydi bunlarý hesap etmeyi bilmeden yorum yapmaya kalkma .
    Ayrýca biz þirketin durumu hakkýnda hiç kötü bir yorumda bulunmadýk patron ve havalesinin karakteri ile ilgili davranýþlarý ile ilgili bilgiler sunuyoruz. Algý yapmadan yazdýðýnýz yanlýþ bir þey varsa müdahale et. Forumdaki arkadaþlar Bir çoðuyla yýllardan beri yazýþýyoruz zaten hepimiz birbirimizi o kadar iyi tanýyoruz ki ne anlatmaya çalýþtýðýmýzý da çok iyi anlýyorlar

Sorun halka açýk þirketlerin yatýrýmcýlarý yok saymasýnda.
    Hatta spk nýn da adeta bunlara çanak tutmasýnda.
    Yýllarca bu þirketlerin patronlarýnýn her taleplerini yerine getirerek adeta yatýrýmcýnýn baþýný tuttular.
    Ýtiraf etmem haklarýný teslim etmem lazým ilk defa bir senedir sanki bazý þeyler deðiþmeye baþladý gibi. SPK patron taleplerini geri çevirmeye, yatýrýmcý taleplerini dikkate almaya baþladý gibi. Sanki diyorum emin deðilim henüz.

Bu nedenle benim tavsiyem; nasýlsa bir þey olmaz diye SPK ya þikayet etmekten geri kalmayýn. Üþenmeyin, haklý taleplerinizi iletin. Buraya yorum yazmak için ayýrdýðýnýz süre kadar vaktinizi ancak alýr.

Aslýnda bu iþleri yatýrýmcýlar adýna takip edecek bir dernek olmalý. Saðlam avukatlarý ile yatýrýmcýlara yol gösterecek savunacak ...
    Mesela zamanýnda þöyle bir dernek kurulmuþtu ne oldu? O günden bu yana bir icraat yaptý mý acaba?
    https://www.borsagundem.com/haber/ya...iz-degil/21621

3.  Alýntý Originally Posted by turguty Yazýyý Oku

Eplas ýn aylýk mumlarý ve yukarýdan aþaðýda CCI, MACD ve STOCK RSI indikatörlerini görüyoruz. 2019 Mayýs ta baþlayan çýkýþ trendi 2021 Mart ayýnda gördüðü tepe ile sona eriyor. O günden bu yana da düzeltme yapýyor. Bu indikatörlere göre hissenin teknik olarak, çýkýþa baþlamasý için en az 5 ayý var, süreç duruma göre uzar veya kýsalýr. Dipte gelen her haberin hiç edildiðini gördük, ayný haberler mayýs-haziran gibi gelse çok daha farklý bir süreç yaþardýk. Hissede bu döngü sürekli yaþanmýþ, geçmiþte mumlar kýsa gibi görülse de detaylý bakýldýðýnda 3-5 katý yaptýðý zamanlar var. Yine yaþanacak ama ne kadar bekleriz onu da süreçte göreceðiz.

Kemal aþaðý Kemal yukarý, bunlarý hiç anlamayacaðým. 2019 Mayýs da 4 tL olan hisseyi iki yýlda 50 tl yapan baþka birisimiydi. bir yýldýr hissede bekleyenlerin yakýnmasýna birþey diyemem de eski yatýrýmcýlarýn yakýnmasý hiç samimi gelmiyor.

Ben 7 aydýr hissedeyim. Hisse düþerken niye aldýn derseniz, bedelli bedelsiz da karton da olduðu gib bir atak yapar sandým, olmadý. Kemal zorlu ya da kýzmam, bana gel hissemi al 5 kat yapacaðým demedi sonuçta, alan benim riske giren benim. Ancak kendime kýzarým, artýk kararlarýmýn sorumluluðunu alacak yaþtayým

Madem dolar bazlý hesap yapacaksýn

1998 HABER: EPLAS MZHLD Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Þ.'nin 12.03.1998 tarihli yazýsý aþaðýya çýkarýlmýþtýr. 1) Genel Merkezi Helsinki Finlandiya'da bulunan Uponor firmasý þirketimiz Ege Plast'tan hisse almak istemektedir. 2) Uponor hakkýnda kýsa bilgi: Uponor'un büyük bölümü Avrupa'da olmak üzere, dünyanýn çeþitli ülkelerinde toplam 21 adet plastik boru ve fitting üretim tesisleri bulunmaktadýr. Plastik boru ve fitting üretim ve satýþýnda Avrupanýn en büyük 2 firmasýndan birisi olan Uponor çok geniþ bir ürün yelpazesine sahiptir. Özellikle poliolefin grubu boru/fitting sistemlerinde çok geliþmiþ teknolojilere haizdir. Ege Plast, Uponor doðal gaz fittinglerinin 1995 yýlýndan bu yana tek yetkili Türkiye acentasýdýr. 3)Þirketimiz Ege Plast, Uponor'un hisse alma talebini olumlu karþýlamýþ ve bu yönde Ege Plast ile Uponor arasýnda yapýlan görüþmeler sonucu temel hususlarda ön mutabakata varýlmýþtýr. 4) Ön mutabakata varýlan hususlar: a)Ýlk planda Ege Plast'dan Uponor'a % 15 hisse verilecektir. b) Bu transaksiyon için Ege Plast þirketinin baz deðeri 50 milyon $ olarak tespit edilmiþtir. Bu baz deðer % 15'e kadar olan hisse satýþlarý için geçerlidir. c) Ege Plast þirket deðerinin hesabýnda aþaðýdaki faktörler esas alýnmýþtýr. -Yýllýk ciro, -Geçmiþ yýl karlarý, - Son 2 yýlda yapýlan kapasite artýrma, modernizasyon ve yeni ürün yatýrýmlarý, - Sabit kýymetler, - Hareketli aktifler, - Ýsim hakký, - Pazar payý,

Küçük bir hatýrlatma bu fiyatýn üstüne iki sefer bedelli sermaye artýrým yaptý bre 23 senedir 1 kuruþ temettü vermedi

4. Merhaba,

Deðerli kardeþim Mng, senelerdir þirketi ve holdingi "çamurdaki som altýn"a benzetir.

Güzel bir benzetmedir. Ve bu benzetmeyi yýllar içinde, en az 20 defa tekrarlamýþtýr.

Ben-biz de buna katýlmýþýzdýr. Bu sayfalar kaç defa doldu boþaldý bilmezsiniz. Senelerce Kemal beyin arkasýnda durduk. Arkasýnda durduðumuz gibi, buradan hep fikirler de verdik...

Ama ne yaptý? Eðilip yerden o altýný almadý. Altýn, 10 bin sene topraðýn, çamurun, afedersiniz b*kun içinde kalsa kirlenmez, bozulmaz.

Þirketin sýkýntýlarý vardý ama bugünkü yaptýðý icraatlarýn aynýlarýný yaparak, þirketleri sýkýntýdan çýkarabilirdi. Þeffaf olmadýðý ve içten pazarlýkçý olduðu ve gestapo kafasýnda olduðu için yapmadý. O zamanlar daha her þeyi kendine yonttuðunu göremiyorduk.

Kendimizden çok, zat-ý þahanelerine üzüldük.

Þimdi ne oluyor?

Açýn bakýn 3-4 forum önceki yazýlara, ben ve bazý arkadaþlar sýrasýyla ne yapmasý gerektiðini yazdýk. 2014-2018 arasý daha yoðun yazdýk, defalarca.

Ben maddeler halinde ne yapmasý gerektiðini yazdým. Þimdi bakýyorum da, tam yazdýðým gibi ilerliyor. Ama iki farkla;

Birincisi, benim tavsiyem önce deðerlemeyi yapýp, önce bedelsiz ve daha sonra bedelli vermesiydi.

Ýkicisi de, þaþýrtýcý bir þekilde fiyatlamadan gidiyor. Hatta düþerek gidiyor. Bu dünya borsa ve finans tarihine girecek bir olay.

Neden?

Çünkü, kalitesiz biri olduðunu, para kazanacak olsa bile, kendisine bulaþmamak gerektiðini insanlara, borsa camiasýna çok iyi anlattý.

2017 de, kendi borcundan dolayý gelen icra davasýný, 3 ay duyurmadý. Ýcra gelince, bir þey yapýyormuþ gibi göründü ama yapmadý. Çalýþan bir fabrikadan kimse, hele ki Kz'nin fabrikasýndan, kimse ihtiyatý haciz ile mal çýkaramaz. Haciz geldiði halde bunu geç duyurdu. O sýrada bile milletin kucaðýna mal vermekle meþguldü.

Yatýrýmcýsýna "Panik yapmayýn, benim borcumdur..." demedi. Çok yazdýk. Daha sonra "Çýk özür dile yatýrýmcýdan" dedim, defalarca.

Bir þey yapmadý.Hisseler 9.50 dan, 3,5 - 4 liralarý gördü. Belki daha düþük. Hatýrlamýyorum. Bu olay olmasa hisse 12-15 arasý bir yere gelecekti. Daha sonra vakýfbank borcunun kapatýlmasý ile hisse 20 nin üstüne atacaktý.

O anlaþma ve sonrasý da çok komiktir...

Bankalar çok yoðun olduðu için ödeme yapamamýþtý galiba...

Sonrakileri zaten herkes gördü biliyor. Bütün beklentilerimiz gerçekleþmeye baþladýðý halde.., heyhattt duruma bakýn.

Fabrikaya teklif hikayesi var, yakýn zamanda olan.., deprem olmasýný beklemiþti. Sonra fabrikayý 2 katýna satýn almýþtý falan.

Vakýfbankla olan haciz davasýný her fýrsatta gözümüze sokardý.

Ne diyeyim, burada olanlar bilir.

Bir gün "Þu ülke ile þu kadar ihracat anlaþmasý yaptýk" demedi. Halbuki þirketler bunlarý, görüþmeleri bile haber yapýyor.

Çok haksýz, ispatý çok kolay haksýz olmasa, bizlerin þu an çoðu mahkeme mahkeme sürünüyor olurdu.

Gözünü para hýrsý bürümüþ, bence para dýþýnda her þeyini yakmýþ bir insan.

Neyse, Allah muhakkak ki gözünü doyuracaktýr.

Yazýk, yine de kendi durumumdan çok üzülüyorum bu adama...Gerçek bir hayýr duasý duyamayacak. Hisseye zamanlý girip, kýsa sürede para kazananlar "Belki Allah razý olsun" diyecekler ama, Allah'ýn terazisi hassas...

Hadi geceniz iyi olsun.

Saygý ve selamlarýmla,

5.  Alýntý Originally Posted by ercanbay Yazýyý Oku
    ...........

Neden?

Çünkü, kalitesiz biri olduðunu, para kazanacak olsa bile, kendisine bulaþmamak gerektiðini insanlara, borsa camiasýna çok iyi anlattý.
    Merhaba,
    Burasý yanlýþ anlaþýlabilir. Burayý, yatýrýmcýsýný yýldýrdý, bezdirdi, korkuttu ve kaçýrdý anlamýnda yazdým.

13-14 senedir buradayým, elbette ki kazanacaðým. Ben kazanmadan o kazanamaz.

Varsýn emsalleri dünya devi olurken patinaj yapsýn.

Saygýlar ve selamlar.

6. 6 ocak 2022 de Gelir idaresi baþkanlýðý, enflasyon muhasebesi ile ilgili Vergi usul kanunu genel tebliðini görüþ almak için duyurmuþ.

Sen de Enflasyon muhasebesine taktýn demeyin. Yeniden deðerlemeler ona göre yapýlacak

SM-A315F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr

7. millet yavaþ yavaþ yeni plana göre ruhsat almak için baþvurulara baþladý

32. Konak Belediye Meclisinin 01/11/2021 tarihli ve 203 sayýlý Kararý ile uygun görülen ve Belediye Meclisimizin 12/02/2021 tarihli ve 05.175 sayýlý Kararý ile kabul edilerek 05/04/2021 tarihinde onaylanan Konak 1. Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazým Ýmar Planý Plan Uygulama Hükümleri doðrultusunda, Alsancak Limanýnýn giriþ kýsmýndan baþlayarak, doðuda Alsancak Garý ve demiryolu, batýda Ýzmir Körfezi, güneyde Fevzipaþa ve Gazi Caddeleri ile sýnýrlanan ve Alsancak Bölgesi olarak adlandýrýlan alana yönelik hazýrlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama Ýmar Planý Plan Notu önerisi. (Ýmar ve Þehircilik Dai.Bþk.E.518920)

Þimdi bu KZ nun þahsi borcu, nedeniyle ihtiyati haciz davasý vs gündemde. Oysa geçen yýl Fabrika mülkiyeti geri alýnýrsa her þey yoluna girecek havasý vardý.
    Þimdi þahsi borçlarla ilgili dava, gündemin ilk sýrasý oldu.

Sermaye þirketlerinin ortaklarýnýn borçlarýndan dolayý þirketin mallarýna üretim araçlarýna haciz konulamaz. Bunu bir kenara not edelim. Ancak alacaklýlar ortaklarýn pay senetlerine, kar payý haklarýna ve eðer þirket tasfiyede ise borçlunun þirket sermayesindeki payý oranýnda tasfiye masasýnda alacaklý olabilirler.

Alacaklý tarafýn iddialarýný bilmiyoruz. Bu þahsi bir borç mudur? KZ aldýðý bu paralarý doðrudan þirkete ve baðlý ortaklýklara aktarmýþ mýdýr? Bu konulardan þimdilik uzaðýz. Herkes ne kadar bu önemsiz dava dese de sonuçlarý önemseniyor olmalý ki hisse fiyatlarý yerlerde sürünüyor.

Sonuç olarak küçük ? yatýrýmcýlar olarak beklemek zorundayýz.

AÞAÐIYA ÖZETÝ ATALIM DA YANLIÞ ANLAMALAR OLMASIN

HACÝZ KARARI ALINDI
    Kemal Zorlu'dan 10 yýl önce verdiði 12 milyon dolarlýk alacaðýný tahsil edemediðini belirten Nevzat Demir'e ait Binbir Gýda þirketi, yargýya baþvurarak bu paranýn Zorlu'nun yönetimindeki Mazhar Zorlu Holding ve Egeplast üzerinden tahsil edilmesini istedi. Binbir Gýda bunun için Karþýyaka Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açtý. 2017/730 dosya numaralý davayý görüþen mahkeme 19 Nisan 2019'da ilk baþta Zorlu'ya ait bu þirketlerin mallarýna ve alacaklarýna ihtiyati haciz kararý aldý.
    ÞÝRKET BORCU DEÐÝL
    Bunun üzerine halka açýk iki þirket olan Egeplast ve Mazhar Zorlu Holding, borcun ortaklarý Kemal Zorlu'nun kendi borcu olduðunu ve kendileriyle bir alakasýnýn olmadýðý yönünde savunmada bulundu ve ihtiyati haciz kararýnýn kal-dýrýlmasýný talep etti. Haciz kararý 20 Þubat 2019'da tamamen kaldýrý-lýrken süren davada bugünler-de son aþamaya gelindi.

BÝLÝRKÝÞÝ ÝNCELÝYOR
    Önceki gün Karþýyaka Adliyesi'nde duruþmasý yapýlan davada bilirkiþi heyetinin incelemesinin beklenilmesi kararlaþtýrýldý. Hem Egeplast hem de Mazhar Zorlu Holding, bu geliþmeyi halka açýk þirketler olduðu için Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Davanýn bir sonraki duruþmasý 1 Aralýk 2021'de görülecek. Mahkeme bilirkiþinin varacaðý kanaate göre, 12 milyon dolarýn þirketler tarafýndan Nevzat Demir'e ödenip ödenmemesini kararlaþtýracak
    KEMAL ZORLU: BORÇ KONUSU TAMAMEN BENÝM ÞAHSÝ MESELEM
    YENÝ Asýr'a açýklama yapan Kemal Zorlu, "Bu borç konusu tamamen benim þahsi meselem, þirketlerle hiçbir alakasý yok. Dava sürüyor" diye konuþtu. Yeni Asýr'ýn ulaþtýðý Binbir Gýda þirketi yetkilileri ise, borcun Kemal Zorlu'ya ait þirketlerin zor durumda olduðu bir dönemde verildiðini kaydederek, "Nitekim bu para borç olarak verilir verilmez tamamý þirket hesaplarýna yatmýþ ve þirketlerin çeþitli ödemeleri yapýlmýþtýr. Dolayýsýyla bu para þirketlerin finansmanýnda kullanýlmýþtýr. O yüzden bu borçlardan þirketler de müþterek olarak sorumludur. Yargýnýn vereceði kararý bekliyoruz" iddialarýný dile getirdi.

Erhan GÜLENÇ

Sayfa 18/548 ÝlkÝlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •