Ýþin açýkçasý benim senaryom þöyleydi?
Tahsisli belli olmadan KZ fiyatýn yükselmesine müsaade etmez. Çünkü 20-22 fiyattan almaya çalýþýyor. Tahsisli belli olmadan hisse iþlem fiyatý 30+ olursa SPK 20-22 tahsisli fiyatý kabul etmez deðil edemezdi zaten.
Düþündüðüm gibi fiyat 17 lere kadar geldi.
Muhtemelen KZ 20-22 arasý almak ister tabi ama kendisi de biliyordu ki SPK buna müsaade etmez. Senin satýþ ortalaman þu, Bu fiyattan satýp EPLAS kasasýna koydun. Muhtemelen bu alacaða uygulanan faizi de hesaba katarak yeni bir tahsisli fiyat tespit edecektir.
SPK nýn Tahsisli artýrýmý tamamen reddedeceðine ise hiç ihtimal vermiyorum. Zira KZ þirket lehine katlandýðý bir maðduriyetini telafi etmeye çalýþýyor.
Benim þahsi kanaatim 26-27 arasýnda bir fiyatýn KZ nun da SPK nýn da kabul edebileceði bir fiyat olduðunu düþünüyorum.
Umarým böyle olur. Çünkü þu aþamada fiyat 18 ve yatýrýmcý için de bu fiyat bir nebze olsun telafi edici olacaktýr.
Hani ölümü gördük sýtmaya razý olalým durumu.
Ben de zaten Rusya savaþý üzerine bir de vergi dairesi çok kötü gelince daha kötü þartlar düþünemiyorum diyrerek, bu þartlarda fiyat bu ise ve daha fazla düþmüyorsa ben de buralardan alýrým dedim ve 17-18.50 arasý alýmlarýmý yaptým. Bu benim doðru yaptýðýmý göstermez. Bunu ancak ileride anlayacaðýz. Ben sadece kendi mantýðýmý anlatýyorum.
Sürece iliþkin düþüncem ise tahmin ediyorum bu perþembe SPK tahsisli kararýný açýklar. Arkasýndan da konsolide finansal raporlar açýklanýr. Konsolide rakamlarýnýn vergi dairesi aksine hisse fiyatýný fazlasý ile karþýlayacaðýný düþünüyorum.
Herkes için hayýrlýsý olsun

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri