Aslýnda hikaye bundan sonra baþlýyor. Diyelimki Mazhara 7 milyon eplas verdiler. 4 milyon þimdi var, toplam 11 milyon lot eplas hissesi olacak. Mazharýn sermayesi yaklaþýk 11 milyon. 11 milyon lot toplam mazhar hissesi var. Mazharýn eplas dýþýnda kayda deðer bir þirketi ve malý yok. Ýzahnamede %96 yazmýþtý Berna. Eplasýn mazhara borcu da kalmayacak. Kaba bir hesapla 1 lot eplas ile 1 lot mazhar eþit kýymette olacak.
Malum davada eplas karþýlýðý daha az, yani daha avantajlý. Piyasada bu iki þirket arasýnda fiyat farký neredeyse 2 katken, mazhar sahipleri ellerindeki hisseyi satýp , 1 lot mazhar yerine , 2 lot eplas almak istemez mi? tahtacý ve kemal bundan sonra ne yapacak? Mazhara mý basacak, eplasý mý çýkaracak?
Ancak Eplas hisse sayýsý Mzhld’nin 2 katý, 1’e 1 deðil o mantýkla Mzhld, Eplas’ýn 2 katý zaten…
Bist basvuru oncesi son 10 gune bakar ortalama icin....spk serh koymaliydi ortak satisi ortalamasi diye ama koymadi...
SPK'dan pay satýþ ortalamasý bekleyenlerden biriydim.
Hatta adaletli olmasý gerekenin bu olmasý gerekeni savundum.
Yanýldým.
Benim 1 lotum var ama buradaki yatýrýmcýlar adýna üzüldüm
SPK'yý ayakta alkýþlamak lazým (!)
Marcus Tullius Cicero "Ne kadar çok kanun, o kadar az adalet"
Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr
Mzhld yarindan itibaren yukswlise gwcwr +140 milyon hesaba gecti eplasin piyasada 20 miluon lotu artik 27 milyon oldu buyuk ihtimallewplas hisselwri deger kaybedwbilir mzhld hisseleri toplu patronda ilk operasyon mzhld olacaktir. Xxx ler 3 4 ay icinde gorulur gibi eplas 2 yil sonra harekwt yapacaktir zaman herseyi gosterwcek
SM-A528B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Bu abartýlý derecede yönlendirici olmuþ. Eplas için 2 yýl sonrasýný iþaret etmen büyük vebal olur.
Hisselerin önündeki engel buydu ve yarýn birlikte hareket ederler.
Ayrýca KZ için de borcunu ödemesi için fýrsat. 1-2 milyon hisse ile borcunu ödeyebilir, kim bilir.
Þu uçacak, bu seyredecek demek çok yanlýþ bir ifade.
Elimde senelerdir aðýrlýklý olarak holding var. Ancak bunca senedir, "hangisi daha deðerli" tartýþmasýna hiç girmedim ve karþýsýnda oldum.
O kiþilerin kendi bilecekleri bir þey.
Hayýrlý olsun.
Beklemekten usandýk, onca kayýp zamandan sonra, son bir yýlý da , bedelli-bedelsiz ve tahsisli süreci ile geçirdik.
Hisselere tekrar güven gelmeli ki, ileride yapýlacak sermaye arttýrýmlarýna yatýrýmcý gelsin.
Selam ve saygýlarýmla,
Yer Ýmleri