Originally Posted by
yatayseyir
Hocam 2021 12 aylik ve 2022 3 aylikta mazhara borc gostermesi normal....tahsisli 2. Çeyrek içerisinde yapilip mahsuplasildigindan 2. Çeyrek ve sonrasinda bu borç gorunmeyecek....
Esas sýkýntý video da çukurun deðerlemesinin yapildiðini beyan ediyor..
Ama kap atmiyor...
Hatta kiyas yapiyor videoda..
Çukur karsiliginda teklif edilen yerlerin degerlemesi cukukurun degerlemesinden düþük diyor...
Kap a su sekilde bildirmesi gerekmiyor mu??
Maliki okdugumuz falanca tasinmaz icin izmir bþb surada sukadar metre kare su emsalde arsa takasi onerdi..
Fakat bagimsiz degerleme kuruluslarinin raporuna gore maliki bulundugumuz falanca tasinmazin degeri teklif ediken yerden daha degerli oldugundan bu teklif kabul edilmemiþtir..
Konuya iliþkin degerleme rapotlari ektedir..
Olmasi gereken bu degil mi
Bilanço gider kýsmýnda gösterilen bir kaleme dair rakam ne ise o ayrilmistir kardan düþülür anlamýna gelmez mi?
Atýyorum gelir 100m, gider kýsmý da 130m ise þirket 30 m zarar yazar
Benim anlayanadigim yada anlatamadigim nokta þu, bu firma Mazhar a borcu gider olarak bilançoda göstermiþ, yani bunun parasý ayrýlmýþ ( sayfa 31 e denk gelen kýsýmdaki yer ) , sonra tahsisli yapmýþ, ordan þirkete para gelecek, yýl sonu bilançosunda 120m Mazhar borcu ve 18m faiz görünmese ( madem mahsuplasilacak ) yýl sonu dönem karý -40m deðilde 100m kar yazmayacakmiydi?
Ben mi yanlis biliyorum veya anlatamadým, hem Mazhar a borç olarak gider goster hemde mahsuplasacaz olayý de, ikiside olunca bu sefer diyorum ki tahsisli ile mahsuplasilacaksa bilançoda Mazhar gideri ney
Ayrýca mail attým sordum adamlar 2. Çeyrek de tahsisli parasý görünmeyecek demedi ki, emisyon pirimi olarak görünecektir dedi?
Okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr.
Yer Ýmleri