hekimoðlu ve melasis arkadaþlarýmý tebrik ediyorum
hekimoðlu ve melasis arkadaþlarýmý tebrik ediyorum
Yahu birileri küfür ediyor birileri diyor ki buralarda iþiniz ne?
Küfür edeninde etmeye hakký var, küfür etmeyeninde övmeye hakký var. Bunlara sözüm yok.
Ancak dürüst olmak iþini burada bin defa yazdým. Dürüstlük pahalý bir mülktür ucuz insanlarda bulunmaz dedik.
Menfaatin olsun veya olmasýn, öncelikle insan olmak esastýr. Ýnsan olabiliyorsan, doðruyu zarar bile etsen konuþabiliyorsan "sen insansýndýr" demektir.
Bir insanýn ahlaký para ile münasebetinde belli olur. Para gelsinde nasýl geliyorsa gelsin diyen bir insanýn "hayvandan" farký yoktur.
1. Þirket sahipleri dürüst deðil, þeffaf deðil, net deðil, doðru deðil, açýk deðil. Bu konuda farklý bir fikri olan insan "ahlaksýzdýr". Yada iþine geliyordur bu tarz. Baþka açýklamasý olmaz / olamaz. Yatýrýmcýsýný bilgilendirmemenin geçerli hiç bir sebebi olmaz. Yatýrýmcýsýný bilgilendirme gereði duymayan insanýn içinde farklý hesaplar vardýr. Bunu görmeyende bunlardandýr.
2. Evini 2021 de kiraya versen, ve halen 2021 yýlýndaki kira bedelini kiracýn sana ödese? Bu enflasyonda bunu helal eder misin? Kiracý sürekli sana þeffaf olmadan, kiraya zam yapmadan seni maðdur etse buna rýza gösterir misin? Göstermezsin. Ayný durum eplas içinde geçerlidir. 2021 de yatýrým yapan bir insanýn 3 senedeki hali ortada, bu hale düþürenlerin kim olduðu hususunda þüphesi olanda namussuzdur, ve birilerinin adamýdýr. Burada þirket yine iyi niyetli olmadýðý açýk ve net. Yatýrýmcýyý enflasyona ezdiren bir zihniyet dürüst olamaz.
3. Sayýn Doktor, burada yazýlanlarla þirket karalanmaz. Þirketin temizliðini doðruluðunu gösteren yatýrýmcýsý deðil patronlarýdýr.
Patronlarý yatýrýmcýyý koruyan, bilgilerini saklamayan,açýk ve net olduðunda zaten bu tahtaya yansýr ve eplas adý piyasada güzel dolaþýr, bu karalama yazýlarý 2 haftada arka sayfalarda kalýr ve kaybolur. Yeter ki zihniyet temiz olsun.
4. Bedelsiz yapýp bu hale gelen kaç altýn hisse var Sayýn Doktor? Altýn dediðimiz þirket bedelsiz yapacak bu bu hallere düþecek bunu yatýrýmcý yapmýyor þirket kendisi yapýyor. Karalamayý algýyý oluþturan yatýrýmcý deðil tahtacýsý ve patronlarý.
5. Geri kalanlarý yazýlarý okursa Ercanbay abiye býrakýyorum. Yaþýna hürmetimden ve görüþlerine duyduðum saygýdan.
Merhaba,
Goncarov kardeþim, yazýlacaklarý yazmýþsýn.
Sana þahsen de söyleyebilir ve mesaj da atabilirdim ama burada yazayým;
Ýnsanlar, ismimi andýrarak kendimi yazý yazmak için davet ettirdiðimi düþünürler. Zira burada halen yazý yazan þahýslardan bazýlarý, senelerce öyle yapmýþtýr.
10 larca defa, bir daha yazmayacaðým diyip, daha sonra böyle davetlerle geri dönmüþlerdir.
Sen de kendini harika ifade ediyorsun. Ayrýca, þahsen görüþtüðümüz için, benden de daha görgülü ve bilgili olduðunu söyleyebilirim.
---------------------------------------------------
Yýllarca yatýrýmcýsýna zulmetmiþ ve nihai olarak 2 metre yere bir ton toprakla gömülmüþ bir Ýþadamý;
ve onun ölümünden bir anlam çýkaramamýþ, bugün-yarýn, 5 dk sonra- 30 sene sonra yanýna- üstüne gömülecek,
birisi karýsý ve birisi de kýzý olan 2 tane, uzayda bir metre küp yer iþgal eden, kendilerini ne zannettiklerini bilemediðim, Allah'ýn yarattýðý bütün canlýlardan daha aþaðý olmaya çabalayan, insan var.
Bütün mesele bu...
------------------------------------------------------
3 ay sonra hisse þimdiki fiyatla 50 lira olsa, hiç umurumda deðil. içimizdeki heyecaný ve mutluluðu öldürdüler.
Yýllarca beklediðimiz, yazdýðýmýz beklentilerimiz gerçekleþiyor...
Ama fiyat Bist100- 1400 seviyesi.
Ne yazayým, yazmak istemiyorum.
---------------------------------------------------------
Bundan sonraki beklentim;
Ailece çok büyük acýlar yaþadýklarýný görmek ve buna þahit olmak.
Mutlu olmak için mi?
Hayýr,
Ýnsanlara ibret olmasý için.
-------------------------------------------------------
Allah'a sevk ediyorum.
Saygýlarýmla,
---------------------------------------------------------------------
Not: Sibel haným koca g*tü ile, muhtemelen uzayda daha fazla yer kaplýyor olabilir. Haksýzlýk olmasýn.
Aman haaa.
Merhaba,
Alem bir büyüðümüzsün abi.
Ýnsanlar, "keþke kaptýrsaydýk" demez mi?
Hisse yükselmiyor, düþüyor...
-----------------------------------------------------------
Hissede sorun yok.
Sorun insanlarda. Bunu anla artýk.
Sen fabrika ile görüþen birisin, bir de kulaklarýný çekmek, sitem etmek için ara...
Saygýlar,
[emoji108][emoji122][emoji122][emoji122]
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr.
sn.ercanbay, 2012 mart ayýnda ayný yazýyý yazdým dedimki; malý kaptýrdýnýz. ederi 55,60 krþ idi . ama yatýrýmcýlarýn çogu malý kaçýrdý þimdilik 80.90 tl yi gördü. burasý borsa yatýrýmý ,piyasa kar da var zarar da. her ikiside kendine ait eylem . bir baþkasýný neden suçlarsýnýz. hele bir RAFÝNE OLUN, ÝMBÝKTEN GEÇÝN . malý nasýl kaybettiginizi göreceksiniz.
ikinci konu ben fabrika ile görüþmüyorum. yalnýz halkla iliþkiler bölümüne bazen tel.meramýmý soruyorum. son ay basmane çukurunun %50 izmir BÞB tarafýndan dolduruldu. bunun ne anlama geldigini biliyorum KAPile yatýrýmcýlara duyurmanýz gerekmezmi diye sordum. demekki bir geliþme var. onuda siz araþtýrýn .ben araþtýrdým ama tam teyit alamadým ve konuyu kapadým . sonra ticari sýr borsa sýrrý olabilir diye düþündüm. benden tavsiye ZAMAN ,MEKAN VE 3 BOYUTLU DÜÞÜNMEYE ÇALIÞIN OLGULARI VE SOMUT VERÝLERE BAGLAYINIZ .ÖLÇÜN VE SÜREKLÝ KIYASLAYIN.
AHLAK , POLEMÝKLERÝNE GÝRENLERE TAVSÝYEM FÝNANSAL PÝYASADA NE ÝÞÝNÝZ VAR ? CEVAP VERMÝYECEGÝM .hepinize bol kazançlar . tahta yapýcý tebrigi hakettin . en iyi günde bile PES VALLA dedirttin. ^^böyle kuzular oldukça, herkes çoban olmak ister^^
Son düzenleme : NÝL35; 10-11-2023 saat: 13:42.
Yazýlacak çok þey var susuyorum.
Allah bana sabýr versin.
Baþka sözüm yok!
Vallahi billahi küfür etmemek çok zor!
Herkes imtihandan geçer, bu baþka imtihan vesselam..!!!
Yazýyorum yazýyorum siliyorum..!!!!!
Yazýyorummm yazýyorummm siliyorummm.....!!!!!!
Geçenlerde oðlumla oturuyoruz. Masada bir kalem var, oðlum bu kalem kendi kendine buraya gelmiþ dedim. 10 yaþýndaki çocuk aklý ile bu kalem kendi kendine buraya gelemez baba dedi. Bir getireni bir koyaný bir yapaný var dedi.
Bu alemde, etrafýmýzda gördüðümüz her þeyin bir yapaný bir ustasý bir mimarý bir yaratýcý var. Bizlerde bu alemde birer "oyuncuyuz"
birileri doktor rolünü, birileri finansçý rolünü, birileri itfaiyeci rolünü oynuyor. Yapýmcý bakalým bize kaç bölüm daha yazacak göreceðiz.
Bu alemde varlýðýmýzýn bir sebebi var. Ot bile olsan ineðin midesinde iþe yaradýðýna göre bizimde gelme hikmetimiz elbet var.
Yaþayan herkes er yada geç "musallaya" çýkacak, selasý verilecek ve topraðýn altýna girecek. Kim olduðumuz veya hangi kudret veya güçe sahip olduðumuz hiç bir þey ifade etmiyor. Yapýmcý ne zaman rolümüzü yazmazsa artýk oyundan çýkýp kenarý çýkacaðýz.
Ve yapýmcý soracak " benim sana verdiðim rolü, benim emrettiðim gibi yerine getirdin mi diye", eðer bir oyun içerisinde olduðunu bilerek olmasý gerektiði þekilde insan olabildikse ne mutlu bize. Olamadýksa iþimiz zor.
Burada yazdýklarým dini içerik barýndýrabilir ve birileri ne alaka moduna girebilir. Ýnsan her nerede olursa olsun " ölüm " gerçeðini aklýndan hiç çýkarmayacak. Bu minvalde yaþamayý kendisine esas belirleyecek.
Burada finansal piyasalarda olmak bir þirkete ortak olmanýn ahlaksýz bir yaný yok. Niyet önemli, ben al sat yapmam, yaklaþýk 10 seneden fazladýr eplas yatýrýmcýsýyým. Oyun veya kumar duygusu barýndýrmýyorum. Paramý bir þirkete yatýrýp onunla büyümek istiyorum ve bunun kar ve zararýna da ortaðým. Yeter ki ahlak ve doðru çizgisinde olsun.
Ben bir þirket sahibi olsaydým, böyle bir þirketim olupta arkamdan bu kadar kötü söz sarf edilecekse, hiç olmasýn derdim.
Ancak, gördüðüm kadarýyla vicdanlar bazý insanlarda çeþitli bahaneler ve þeytansý cümlelerle yerine oturuyor.
1. Girmeseydin, yapmasaydýn diyen arkadaþlar bu sözlerim size, ben yatýrýmcý oldum diye suç benim mi ? Benim hiç bir ahlaksýzlýðým yok, eðriliðim yok. Bana girmeseydin diyerek suçu bana yüklemeye çalýþmak ne kadar mantýklý ? Benim suçum doðru olmak, ortak olduðum yerin iþi ise doðru olmak. O doðru deðil diye benim bir kabahatim olmaz / olamaz.
2. Küfür eden arkadaþlar bu sözlerim size ; Küfür etmek iyi bir þey mi hayýr. Ancak küfür eden insaný küfür edecek ahvale sokan insanlarýn bunca zamandýr oluþturduðu zalimliðin suçu hiç mi yok? Þair ne diyor ; Yumuþak baþlý isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum.
Bunca insanýn bunca zamandýr bu çektiði sýkýntýlarýn karþýlýðýnda küfür etmeyi iltifat olarak kabul eden bir zihniyet var karþýmýzda, gözüken anlaþýlan bu. Bunca sese bu duyarsýzlýk, ancak katýr derisi cinsinden bir þey. Küfür eden arkadaþlara da sözüm yok. Bunca sýkýntýyý çeken insanlarý ne çektiðini bilmiyoruz, patronun bir hikayesi varsa burada binlerce insan ve bunlarýn hikayeleri var. Ne sýkýntýlardan geçiyor insanlar, evlerinde neler yaþanýyor kimse bilmiyor.
Þimdi " girmeseydin " kardeþim diyen birileri varsa, onlarýnda vicdanlarýna bir daha bakmalarýný tavsiye ediyorum çünkü bu ses onlara þeytanýn fýsýldadýðý cümleler.
3. Doktor Abi / Bey/ artýk lütfen daha açýk cümleler duyalým. Game Of Thrones tadýna gerek yok. Gizemli sözlere gerek yok bence.
Bilgine, yaþýna hürmetimiz çok büyük. Ama kimin yanýndasýn bunu biraz daha net hissettir lütfen.
4. Ercanbay abi sözlerin seninde bitti ama zulmün olduðu yerde tarafsýzlýk namussuzluktur diyerek sözlerini esirgemiyorsun. Saðol. Ben senin ebedi alemde þahidinim. Niyetinin ve duruþunun.
5. Ýþi duygusallaþtýrmýyoruz. Duygusallaþan kim varsa o kendi mizaçýdýr ona gözüken böyledir. Biz duygu ile deðil akýl ve ahlak ile bakýyoruz. Ýsmet Özeli tanýmayanýnýz varsa tanýyýn, okumayanýnýz varsa okusun kitaplarýný. Yaþayan en iyi filozoftur türkiyede þu an. Anlamak masraflý iþtir ama masrafsýz mal ucuz olur bilirsiniz. Onun bir sözü var bende sözü onun bu deðerli sözü ile kapatmak istiyorum.
Ahlaklý davranmak ile akýllý davranmanýn birbirini tamamladýðýný anlayabilmeniz için ciltlerce kitap okumanýz gerekmiyor.
'AHLÂK VE AKIL, AYNI KAPTA BULUNUR.' Ahlâkla akýl birbirini destekleyen þeylerdir. Ýnsan çok akýllý fakat ahlâksýz olmaz. Bir insan enayi olduðu için hýrsýzlýk yapmýyor diyemezsin. Ýnsan hýrsýzlýk yapmýyorsa akýllý olduðu için hýrsýzlýk yapmýyordur.
Ýsmet ÖZEL
https://www.youtube.com/watch?v=hnUeK0gB-44
Yer Ýmleri