bu haber olmasa bile 2 gündür düþünceme göre normal yolunda gidiyor , bir hisse 10 günde % 15 den fazla yükselip ,hala düzeltmeye gitmiyorsa balon hissedir ,bir süre daha yatay gidebilir tabi endekse baðlý ..
bu hisse seneler önce dikkatimi çekmiþti , o zamanlar böyle yerden bitme gibi her yerde yoktu , maðazalarýna gidip bir kaç ürün aldým ,hiç duymadýðým markalar ,küçücük mekanlar ve hiç hoþuma gitmemiþti .
o dönemde hisse 40 lira falandý aldým bir kaç ay sonra 42 liradan sattým ,bu market zinciri fazla para kazanamaz diye düþünmüþtüm
Tabi ki yanlýþ düþündüðümün farkýna epey sonra varabildim . þirket o kadar büyüdü ki kazancý dev sanayi þirketlerinkini geçti
o 40 liralýk hisse sürekli bölünmesine raðmen büyümesine devam etti taa ki 70 liraya gelinceye kadar , 70 lerde epey bir gezindi kýsa süreliðine 85 ler ,yabancý fon çýkýþýyla yine 70 ler ,seviyor 70 leri
Netice de , sürekli büyümesinin temel sebebi halkýn alým gücüyle ilgili (eski akýlla niye buradan alýþ veriþ yapacak millet gider bilinen marka alýr diyordum) nispeten ucuz ve kaliteyi de eskiye göre artýrýyor
Geçen gün eve yakýn olanýna gittim çamaþýr deterjaný alacaðým ,ariel sordum ,biz o tür markalarý satmayýz dedi personel ve koca markette sadece bir personel çalýþtýrýyordu
Bu markete günde 50 müþteri bile gelse yine para kazanýr adam ,,ama bir personele verdiði maaþta asgari ücrettir

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri