https://www.bloomberght.com/araci-ku...imkani-2298371
Bu haberi pas geçmeyelim haber önemli.
Aracı kurumlara uzaktan müşteri edinme imkanı
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerine uzaktan müşteri edinimi imkanı getirildi
Pandemi döneminde bankalara getirilen uzaktan müşteri edinme imkanı finans sektörünün diğer alanlarına da yayılıyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ kapsamında aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerine uzaktan müşteri edinimi imkânı getirilerek bu süreçte uygulayabilecekleri uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.
Bununla birlikte Tebliğ, müşteri kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak hizmetlere yönelik olarak mesafeli olsun veya olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik ilkelerini belirledi.
Tebliğ ile ilgili SPK duyurusunda uzaktan kimlik tespiti ve mesafeli olarak sözleşme akdedilmesi hizmetlerinin kullanımından kaynaklanan risklerin, teknolojik altyapı, bilgi sistemleri yönetimi bileşenlerine yönelik yeni kontrol alanlarının bulunması ve müşteri tanınmasında kullanılan video gibi yeni kayıt unsurları dikkate alınarak yatırım hizmet ve faaliyetlerinin belge kayıt düzeninde değişiklikler yapılması gerektiği belirtildi.
Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.
Meydanı boş bulunca, geçen bir köpek bile büyük etki yapar. Paul Valery
Bunların havlaması bitmez Abka.Bunlar için daha ağır şeyler yazıp , ekstre ile döverizde bize yakışmaz.
nerdesin diye soran arkadaşlar oluyor borsa genel de sindoma temel teknik analiz topiğinde zaman buldukça yazıyorum.
herkese bol kazançlar.Kolay gelsin.
BigMac endeksinde güncel fiyatlara da bakmak lazım ben de arada balıyorum. Bir ara McDonalds'da yemek en uygun şeydi, şimdi çok pahalılanmış.
Economist zamdan önce fiyatları almış olabilir. Mcdonalds Türkiye sitesinde burger fiyatı daha yüksek görünüyor şu an 39,99 TL denmiş ancak hesaplamada 24.99 TL olarak almış.
Azerbaycan'da Bigmac 4,50 AZN denmiş 8.00 AZN/TRY fiyat ile 36 TL ediyor. Orada BigMac daha pahalıydı şimdi Türkiye'den ucuz olabilir.
Kira, et ve diğer gıda malzemeleri, elektrik ve işçilik ücretleri çok uluslararası ticarete konu olmayan mallar, o yüzden BigMac endeksi çok güvenilir olmayabilir.
Bu arada Starbucks endeksi de varmış.
https://odatv4.com/ekonomi/dunya-sta...-sirada-228583
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Benim tahminim şu an dolar 12 TL filan olmalı, enflasyon geldikçe bu rakam yukarı çıkar ve cari kura yaklaşır.
İhracatçı dışaıdan aldığı fiyatı baz alıyor zam yapıyor, yerli kömürden elektrik üretenler bile devlet garantisi fiyatını düşük bulup spotta elektirk satmaya çalışıyormuş. Önceden %5 kar ile çalışıp 10 birim mal satan %20 kar ile belki 3-4 mal satsam daha karlıyım diyor. Kiraları 12 aylık ortalama enflasyon deyip baskıladılar ama kira tespit davaları artmış orada enflasyona yansımayan ama hissedilen bir fark da var ama yaza doğru yansır.
Yazın turist gelmesi, enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının düşmesine bağlı durum. İsrail doğalgazı vs belki bir katalizör olabilir. Bir tweet'de İngizlice olarak ne zaman Türkiye'nin başı sıkışsa İsrail'e döner güvenmeyin diye bir yabancı yazmış, TV'de ise dün büyük resme bakın Türkiye ile İsrail hep dayanışma içindedir diye kamuoyu alt yapısı hazırlanmaya başladı bence.
Aslen güven azaldı doğru şey de yapılsa etki yapmıyor son dönemde.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri